Suss-uss - Ingen stjärnbloggare

Lite hit och dit om vad som faller mig på näsan för tillfället

Resultat av kreativa Söndag

Publicerad 2006-02-27 10:16:24 i Allmänt,

Innan OS-finalen i går kände jag mig lite smått, för att inte bita naglarna av mig behövde jag en sysselsättning. Så jag slet fram mina gamal oljefärger. Jag har väl aldrig varit någon stor konstnär (snarare det motsatta), utan jag föredrar att  kludda något surrealistiskt för att då syns inte ens otalang för korrekt avbildning...

Så här är mitt lilla Söndagstroll, jag tycker att den blev rätt söt :) Från början var det en clown, men den kom att se så elak ut så jag var tvungen att försnälla den lite för att inte sambon skulle få mardrömmar...
38080-45

Göra om med små medel.

Publicerad 2006-02-26 15:45:32 i Allmänt,

Den där känslan av att allt är fel och allt man vill är att bli av med allt och börja om på en ny kula. Ibland så behöver man inte gå så långt att man ringer till myrorna och ber dem hämta de gamla möblerna för att sedan börja om på en ny kula på stans möblevaruhus.

De gamla möblerna kan kännas som nya bara man sätter dem i ett nytt ljus.

För några år sedan kom jag hem från en semester och såg plötsligt mitt dåvarande hem med helt nya ögon. Jag packade ned alla lösa saker, tog ned allt från väggarna och började om.

Med nya gardiner  och en sönderplockad hyllsektion blev förändringen ganska stor utan några egentliga kostnader.


38080-43

Innan, dalablått och rutigt

38080-44

Efteråt

Veckans restips!

Publicerad 2006-02-23 22:36:34 i Allmänt,

Är du ute efter att känna på hur det känns att vara på badsemester i ett land med 4 plusgrader och isvindar? Ett land där vattnet är varmare än  på många andra ställen och där leran är en perfekt ansiktsmask?
Ett land vars scenografi kommer att ta dig med storm och hänförelse? Ett land där de säljer marinerade lammstekar på matbutikerna som får dig känna dig gudsbenådad?

Ett land där du nästan ibland förstår vad de säger fast ändå så önskar du att du skulle vara född 700 år tidigare för att ha en rimlig chans till att förstå riktigt allt?

Åk till Island!


38080-41

Extremt snygg Badbrud på paradisön i Nord-Atlanten

För och nackdelar med avläggningsyta i hallen

Publicerad 2006-02-23 22:29:18 i Allmänt,

Kanske, kanske är det så att det kommer att ge med sig för mig nästa vecka och jag kommer att få det jag eftertraktar näst mest efter ett jobb just nu, nämligen tid. Så nu kan jag börja att ta tag i hallen igen. Det belv ju bara ett nytt golv där och sedan hände inget mer förrän i går då jag tog tavlan som hängde ovan matbordet och satte den i hallen i stället. Tavlan föreställer en tillsynes glad Jackrussel Terrier, fick just idén om att sätta upp en "varning här vaktar jag skylt" just under tavlan då den är den första man ser, och eftersom att vi inte har andra husdjur än dammråttor så kan vi väl alltid varna för attackerade tavlor i stället för annat... Nu kände jag att jag blev rätt långsökt, men.

Tillbaka till hallen. Vår hall är extremt svår, hyffsat stor yta men värdelöst planerad så att det som går att göra förvaringsmässigt och avhängningmässigt är minimalt. Dock hittade jag lite input på hemmet i dag, det är bra när likadana lägenheter som ens egen är ute till försäljning så att man har möjlighet att se bilder på hur andra har löst ens problem :) 
Vi skulle alltså kunna få in en byrå, men frågan är nu bara vill man verkligen ha en byrå i hallen? Vis av insikten om hur vi båda är så kommer inte den byrån att vara särskilt synbar en längre tid. Efter första posthämtningsrundan kommer den att vara överbelamrad med skrot... Så frågan är om modet finns att stoppa in en sådan avläggningsyta. Det är ju onekligen lite praktiskt också.

38080-40

Avdelning dagens ohumor: Så här ser jag ut när jag ska se efter att strumporna i BH-n inte har försvunnit..

Fem favoriter

Publicerad 2006-02-21 11:47:45 i Allmänt,

Ibland vet man varken till eller från vilket vin man ska välja. Man stressar in på systemet och vill bara ha ett vin som fungerar. Då är det enkelt att bara plocka till sig en flaska av sitt gamla vanliga vin det som man druckit så många gånger men som ändå fungerar.

Jag är ingen vinexpert eller någon sorts kännare alls men. Jag kan egentligen ingenting om hur vin skall drickas annat än att jag dricker det jag tycker är gott och tycker att det är intressant och nöjsamt att finna nya roliga viner.

Generellt kan jag säga att jag uppskattar fylliga viner med karaktär, jag föredrar medelhavsviner framför franska.

Fem favoriter som jag alltid återvänder till är

El coto Rioja
Ett relativt billigt och helt okej vin. Det fungerar i alla lägen och dricks gärna tillsammans med smakrik mat men är lika gott att smutta på i tvsoffan.
Jag gillar överlag Riojaviner och jag tycker att det finns många fina sorter på systemet. Går man över 75-kronorsklassen har jag aldrig blivit riktigt besiken på ett riojavin.

Beyerskloof Pinotage
Ja, jag och mina piontageviner. Pinotage är rätt speciellt, dess doft kan vara en blandning av sadeltvål, glykol och ek men smaken blir en eurfori av olika karaktärer. Äter vi lamm är pinotagevin ett måste!

Inycon Syrah
Jag drack mycket av detta vin av 2002 årgången, ett lättdrucket mörkröttvin men fin balans i smaken. Har inte provat de senare årgångarna så jag vet inte om den fortfarande håller samma goda klass. Måste köpa hem en och prova! Sicilienska viner är överlag värda att prova. 
Överhuvudtaget uppskattar jag viner av druvan syrah eller shiraz som druvan också kallas beroende på i vilket land den är uppvxen, köper vi ett sådant här vin i över 80 kronors klassen är det sällan jag blir besviken

Terreno Chianti Classico
Robust och fin till kötträtter.

Jag tycker att det är stor skilland på viner när man kommer över 75-kronorsklassen, så ska man köpa ett vin och dricka för att det är gott så tycker jag att man ska satsa någon tia extra. De gånger jag har blivit riktigt besviken på ett vin är när de är billigare. Men jag har också provat viner upp emot 200-300 kronors klassen som jag inte funnit vara så speciella att den högre kostnaden för dem har varit motiverad. Kanske kan jag för lite om vin för att uppskatta ett flera hundra kronors vin.

Ett billigare vin som jag tycker är helt okej är Vina Maipo  ett cabarnet sauvignon för precis under 60-kronor. Perfekt om man bara vill grabba en pava för ett hastigt tillkommet grillparty. Dock tycker jag att cabarnet sauvignon viner kan ha tendens till att framkalla huvudvärk?

Vitt vin
Jag dricker inte så mycket vitt vin, jag är mer en rödvinspoet. Men under varma sommarmånader kan jag vilja ha något lättare än ett tungt rödvin. Jag gillar inte söta vita viner utan föredrar mer torra.

En favorit är Alsaceviner, de riktigt bra kostar över hundralappen men ett helt ok vin att läppja på balkongen är Marie d'Alsace som ligger just under 70-kronors strecket.

Chablis är en annan favoritdruva, men också den dyr. Det finns dock några på halvflaska för ca 70 kronor och det är helt värt att köpa hem en och prova.

Oj det blev mycket viner.

Men mitt tips är egentligen, hitta ett vin du tycker om, se vilken druva eller vilka druvor som vinet innehåller och prova sedan andra viner med samma druva på så sätt lär man sig lite mer om de olika druvornas karaktär och de olika vintillverkarnas tillverknings och lagringsmetoder.

Sedan är det ju också så med vin att smaken är delad, tycker du att något är gott så är det gott än vad någon vinkännare i tv och tidningar har gett det för betyg.


38080-41


Badrummet

Publicerad 2006-02-20 23:35:21 i Allmänt,

Någon gång inom en överskådlig framtid ska vi göra om vårt badrum. Det får ta den tid det tar, jag vill hitta den perfekta lösningen för just vårt badrum. Dvs ett nytt badrum kan vara längre bort än jag nu tror.

I detta badrum ska det finnas både dusch och badkar. Tankarna går då gärna också til ett bubbelbadkar. Tänka  att få lyxa till det så? De senaste åren har det kommit fram allt fler nya företag som importerar bubbelkar från östern till priser som ligger långt under vad tillverkarna som finns i de vanliga butikerna kan presentera. På forumet www.byggahus.se finns en lång debatt om dessa kar och de som har köpt dem är mycket nöjda med produkterna, vilket gör att man kan tillåta sig att drömma ännu mera för att kanske en dag låta drömmen bli sann!

Om utrymmet i vårt badrum hade varit större hade jag nog varit spekulant på detta bubbel bad!
38080-40
Valen bild från www.bt-trading.se

Gamla kärringen..

Publicerad 2006-02-16 13:50:31 i Allmänt,

Nyss satte jag på en hårdrocksdänga för att rensa huvudet. Kroppen kändes vig och lätt varpå jag tog några jämfota hopp på den vita ullmattan. Ett hopp gick bra, i min iver räckte jag upp näven i luften och tog ett jämfota studshopp, plötsligt small det till i min höft och nu har jag ont!

Så min slutsats är följande, hårdrockande inleder inte bara den yngre genrerationen till potentiellt djävulsdyrkande och allmänt moralfall utan även respektabla och välanspassade samhällsmedborgare (som mig då..) kan skadas allvarligt av denna musikart!


38080-39
Hårdrockande lapplänning eller bara en tafflig rekonstruktion av en rysk trojka?

Gamla flugor, hopskröpnade eller fortfarande surrande?

Publicerad 2006-02-14 18:34:35 i Allmänt,

Vem minns inte 70-talet, oranga polotröjor och bajsbruna manchesterjeans med vidd från knäet och nedåt. Eller minns och minns, jag kan väl inte säga att mitt minne från denna tid är helt obefläckat, men jag har fått en bild på min näthinna om hur det var. Själv var jag nog en aningens för klen och ouppmärksam i slutet av detta årtionde för att riktigt lägga märke till min omvärld. Jag brydde mig nog mer om mammas bröst och blöjor.

Men när mitt medvetenade så sakta började komma till minnes så finns det en bild, in i åttiotalet och kanske ännu, denna relik, denna folktavla. Det gråtande barnet. Denna symbol för sjuttiotalet?

Vem hade en sådan? Och vem har det än? Är det inte dags snart, jag tycker att det pyser lite retrotrender här och var, så ska inte det gråtande barnet göra sitt återtåg?

Den som vill läsa lite mer om denna konstart som träffade världen från väst till öst och från nord till syd kan göra det här  http://members.chello.se/marisan/gratande_barnen.htm


38080-38
Alla har sett den, endel har kvar den, blir den nästa kult?

Killen som handlar på IKEA till dig

Publicerad 2006-02-14 18:17:58 i Allmänt,

Via http://startaeget.ifokus.se/  hittade jag en intressant artikel på http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=678&a=519663&previousRenderType=8

Den handlar om en kille i London som vid sin husrenovering fick en lysande affärsidé. Bland sina grannar identifierade han ett behov av att få sina IKEA möbler hemhandlade och  ihopskruvade. Firman går i dag så bra att de handlar på IKEA i London för över 100 000 kr dagligen!

IKEA ser inte detta som något hot utan tvärtom som det är en stor möjlighet att nå de kunder i London som varken har tid eller bil för att ta sig till varuhuset.

Jag önskar att ett sådan tjänst fanns här, 28 mil till närmsta IKEA och 600 kr för en hemkörning...

Jag beundrar så människor som får en vinnande idé och som har mod nog att genomföra dem. Hur mycket jag än tänker så kan inte jag komma på en idé som skulle fungera, men vem vet, en dag kanske jag vaknar som fullfjädrad entreprenör med den IDÈN i huvudet.

Väggkonst

Publicerad 2006-02-14 13:17:20 i Allmänt,

Jag är inte mycket för tavlor på väggarna, vet inte varför men det är sällan att jag hittar en tavla som jag känner att jag skulle kunna ha på väggen och trivas med det.

Jag tycker däremot att andra saker på väggarna kan vara roliga. Här har jag lekt med några glasunderlägg i fanér som jag har satt upp med hjälp av häftmassa, bara att ändra mönster efter humör.

38080-3638080-42

Väggkonst ala Suss, jag brukar reta besökare genom att inte sätta dem helt symetriskt ;.)

Sommardrömmar japanskt på 6 kvm?

Publicerad 2006-02-12 21:58:13 i Allmänt,

Har suttit och valsat runt lite på en del gröna sidor och jag börjar verkligen längta till sommaren, det är ju visserligen ett bra tag kvar dit, väldigt bra tag kvar här uppe i den här något avdistanserade kallhålet i norr.

Men i alla fall, jag längtar till att komma igång med balkongerna. Den ena balkongen har jag i mina drömmar gjort till ett växthus, med tomatbuskar och örter, eller kanske örterna får vara på den lite skuggigare andra balkongen som jag hade tänk (i mina drömmar) få lite japaninspirerad. Mörk trätrall, lite stenar, bara gröna växter och kanske en vit blomma?


38080-34

Kommer detta att bli mitt japaninspirerade uterum? Eller kommer jag att nöja mig med en röd perlargonia?


38080-35

Kommer denna balkong att till sommaren vara fyllt med levande? tomatbuskar?


*To be continued*

Lördagsvinet

Publicerad 2006-02-12 12:11:54 i mat och dryck,

Så var det då lördag i går och jag fick öppna den efterlängade vinflaskan jag pratade om nedan. Vinet var en hit! 96% pinotage och 4% viognier ett tips att prova!
Till vinet åt vi ruccolapaj, en sallad med tomater, mozarella och honungsmelon och lite luftorkad skinka och en italiensk salami, kändes väldigt somrigt och fräscht i vinterkylan.

38080-32
4.5 Sussar av 5 möjliga

Två i ett

Publicerad 2006-02-12 12:06:26 i Allmänt,http://www.giftbox.se/images/image_330.jpgBehöver du belysning och en blomkruka? varför inte köpa båda i ett? Hittade den här roliga lysande blomkrukan hos giftbox. Skulle kanske pigga upp balkongen i sommar. Eller tänk att låta dem löpa parvis vid sidan av en plattlagd gång i trädgården (om man hade haft någon trädgård).

fläckar

Publicerad 2006-02-11 23:39:58 i Allmänt,

så hände det i kväll, stora vinspillet i soffan. Jag var rakt framme med salt, vanish och något suspekt ryskt mattrengöringsmedel köpt på rusta.
 
Efter ett tag sade sambon

-wow, alla fläckar gick bort, jag som trodde att vi var tvungna att köpa en ny soffa

Ridån gick ned, varför hade jag gnuggat så frenetiskt?

Mina gröna fingrar är ganska korta...

Publicerad 2006-02-10 15:53:42 i Allmänt,

Jag hör inte till den typen som har en massa levande växter i mitt hem. Det beror på tvåsaker,
1. framför allt för att jag tycker att less växter inomhus är more.
2. Men också för att jag saknar tydligt den talang som behövs för att hålla liv i de arma växterna. Det går bara inte, de dör hela tiden för mig.

Undantaget är några krukbaskilikor som står på diskbänken, de dör inte, vilket är otroligt konstigt med tanke på att de är just basilikor.

Men hur som helst det lustiga är att jag däremot är rätt duktig på balkongväxter??? Dessa får jag att överleva, undra om det kan bero på att jag tycker att det är mycket mysigare att vattna blommor på balkongen än på fönsterbrädan? Hm... sherlock..jag tror vi just hittade ledtråden..

Så i mitt hem finns det nu ett dött pengaträd (det stämmer, har inga pengar i börsen heller.)
Och två döda japanska pepparträd. Fast de döda pepparträden tycker jag är rätt estetiska faktiskt, ingen brukar hålla med mig. Med den kala vedartade stammen och de tomma grenarna matchar faktsikt vinterbjörken utanför.

Till dem som frågar varför jag har döda träd på fönsterbrädan brukar jag säga att jag just har skördat pepparen och att det snart växer ut nya blad... Det blir mindre frågor om varför jag har döda växter på fönsterbrädan på den vägen...


38080-33

Jag tycker inte alls att den döda växten är ful, tvärtom så passar den vintern därutanför... Vinter ute, vinterträd inne..


På lördag!

Publicerad 2006-02-10 13:09:47 i mat och dryck,

Vi har köpt hem ett nytt Pinotagevin. Ska bli verkligen spännande att prova det. Jag är en sann pinotagefanatiker och ett nytt pinotagevin är som en oöppnad julklapp!

Vi är inne i en liten sväng av testa amerikanska viner nu, de håller oftast en bra kvalitet om man kommer upp över 80 kronors gränsen. I onsdags testade vi dock ett 59 kronors vin ett "ruby cabarnet" stickande lukt och söt murrigt blev det ingen favorit. Ett vin som man plockar fram när gästerna redan har fått i sig så mycket att de inte längre uppskattar eller känner smaken...38080-32
Blivande nyfavorit månne? På lördag vet jag...

Inför paniken

Publicerad 2006-02-10 13:04:57 i Allmänt,

Har varit och handlat mat som skall konsumeras medans jag försöker att banka in allt vad jag kan i mitt huvud inför morgondagens tenta. '

Jag längtar så till i morgon eftermiddag när jag förhoppningsvis kan lägga denna tenta till handlingarna och stryka ett av mina umbäranden. Senaste veckorna har jag suttit från åtta på morgonen till tio på kvällen med saker som hör till utbildningen, men den 18 mars då, då förhoppningsvis släpper isproppen och jag kan få ett mer normalt liv igen, det går inte att hålla på så här egentligen, speciellt inte eftersom att jag till mitt trippelpluggande jobbar extra ca 15-20 timmar i veckan och söker jobb samtidigt... En ekvation som inte alltid går ihop men på något sätt verkar tiden vara töjbar så att jag ändå hinner med allt??

Så nu efter i  helgen ser min prioriteringslista ut så här

1. söka jobb
2. klara kursen med den elake läraren (som förövrig i dag var mycket snäll och trevlig, jag kanske gillar honom ändå?)
3. söka jobb
4. Gå upp och försvara uppsatsen
5. söka jobb
6. jobba extra så att jag kan lägga undan pengar till vad jag förmodar blir min arbetslöshet.
7. söka jobb
8. kanske läsa en fempoängskurs till så att jag kommer upp i jämt hundratal högskolepoäng, njää det lät för nördigt.
9. Söka jobb
10. Sluta beklaga mig över att jag inte har något jobb
11. Sluta älta över att ingen arbetsgivare vill ha mig
12. Söka jobb?


38080-31
Fiskgratäng och semla! Atkins hoppar högt av tillfredställelse!

Sugen igen

Publicerad 2006-02-08 13:30:27 i Allmänt,

Ju mer jag tittar på bilden i inlägget nedan så desto mer sugen blir jag på att tapetsera om den väggen. Jag menar det är ju hela fem månader sedan vi tapetserade den. Har använt hela lunchen till att surfa efter nya tapeter, men jag hittar ingenting som känns så där klockrent. Alla tapeter känns utslitna och passé.

Fick för någon vecka sedan tyvkika i några nya tapetkataloger, som kommer ut snart, men inte heller där kändes något rätt.

Fast undra egentligen om det är tapeten det är fel på, det skulle lika därna kunna vara soffborden.

Undra om det skulle vara läge för en väggmålning? Eller om jag i mina arkiv kunde hitta en foto på ett riktigt vilt hav som jag kunde förstora upp på något tygstycke?


38080-30

Hm, kanske göra något av den här? Undra vad det kostar att få en bild printad på ett stort tygstycke, någat att kolla upp.

Gömma allt till teven!

Publicerad 2006-02-07 20:02:38 i Allmänt,


Tillslut lessnade jag på alla boxar, datorer och gud vet allt som skulle vara under teven. Så en dag tog jag bilen och blåste de 28 milen till närmaste IKEA-varuhus. 8 timmar och 20 köttbullar senare var jag hemma igen med bland annat ett Gide sideboard. Det monterades ihop utan bakstycke för att ge de elektriska makapärerna den luft de tydligen behöver.

Dock grämer jag mig lite över de fula högtalarna som absolut måste stå där de också....38080-29

ont öga?

Publicerad 2006-02-06 21:20:52 i Allmänt,

Förvirrad, utarbetad, fast än det bara är måndag och inseende att mitt västnordiska påbrå kanske ibland gör mig dummare än vad jag är. Har jag misstänkt att vår kursansvarige har vaknat under stark magsyreattack samma dag som han utfärdade de små lämpliga övningsuppgifter han skulle utdela bland studenterna. Vis är han, att vi alla är i sluttampen av vår utbildning, vis av vår leda av studier och att våra drömmar nu mer är bortom universitetet,så måste han kväsa all den lilla livsgnista vi har kvar. Jag är helt säker på att han är en avkomling till den Kung som Skåningarna kallade Kristian den gode, men som övriga svenskar kallade för tyrann. Ty han vill oss illa. Han låter oss slita för att sedan sucka över våra svar.  Han må också vara i maskopi med näringslivet för ingen av oss som dras med honom och hans uppgifter har ens en gnutta ork kvar att förmuler arbetsansökningar.

Tiden fram till 18 mars blir en tid av försök till överlevnad men kanske också ett sökande om det finns någon en spria av godhjärtlighet bakom denna arma fasaden av bitterhet.

Söndag

Publicerad 2006-02-05 11:57:49 i Allmänt,

Finns det något godare än att till lunch på söndagar äta "left overs" av lördagsmiddagen. I dag blev det resterna av den indiska take away maten som vi lyxade på med i går.

Perfekt skydd för parketten!

Publicerad 2006-02-04 20:18:42 i Allmänt,

Det blev en hel del golvmatta över. Kom på den smarta iden att skära ut en bit och lägga som golvskydd under kontorsstolen. Ser mycket roligare ut än den trasmatta vi hade där tidigare.


38080-29

Hm, inser att vi (läs Sambo) borde göra något åt alla kablar...

Hallen del 2

Publicerad 2006-02-04 20:16:38 i Allmänt,

Det tog hela dagen! Men nu så är golvet på plats!

Nu ska det bara shoppas en ny klädhängare och lite mer sedan har det klart!


Vad tycks?

38080-27
Golvet på plats!

En människa, en boll?

Publicerad 2006-02-04 09:48:15 i Allmänt,

Lördagsfundering nummer ett.

Kan en människa vara en boll? Eller kanske inte just vara en boll i subjektivet bolls mening utan mer metaforiskt? I går träffade jag en människa och jag fick känslan av att jag träffade en boll, en mycket intelligent boll dock.

Denna människa satt som mest ihopkurad, men rundad ryggrad och med huvudet hängande som om bollen ständigt sov, ibland öppnade så bollen sina ögon och tittade trött upp på församligen. När man så sedan trodde att bollen verkligen sov så hörde man plötsligt en stämma som på pricken löste det problem som vi andra suttit och dribblad med i evighteter. Något snopna men glada över den självklara lösning som bollen presenterat och som inte vi kunde se tystnade vi andra för att sedan övergå till nästa problematik och bollen återsjönk i sin dvala eller vad det nu var bollen höll på med, för att sedan vakna upp igen och förklara för oss hur vi skulle lösa nästa problem.

Eller boll och boll, bollen i berättelsen ovan skulle nog också ha kunnat vara en tillpuffad sacosäck, men subjektivet har inte så stor betydelse så länge som det är runt och smart.

Hallen del 1

Publicerad 2006-02-04 09:36:11 i Allmänt,

I torsdags sattes så projekt hallen i gång. En garderob som stod och konsumerad plats lyftes in i sovrummet och tar nu plats där i stället.

I går fredag hämtade vi vårt nya golv och jisses, man kan definitivt inte undgå att lägga märke til det. Ska bli otroligt roligt att se hur det blir när det är på plats.

Så planen för i dag är att jag ska fortsätta mitt pluggande Sambo ska lägga golv, sedan antar jag och vi kommer att bli ovänner. Därefter kommer golvet förhoppningsvis att komma på plats och vi blir lyckliga vänner igen.

38080-23
Hallen förberedd för makeover. Den observante ser att jag ännu inte har agit bort allt julpynt...

Om

Min profilbild

Sussi

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela