Suss-uss - Ingen stjärnbloggare

Lite hit och dit om vad som faller mig på näsan för tillfället

Än så är det vinter

Publicerad 2006-01-31 22:43:11 i Allmänt,

Vintern hänger kvar, här uppe i norr så lär den hänga kvar minst fyra månader till i alla fall. Det bästa med vintern är att man kan ha på sig gosiga tofflor. Min mor är en mycket flitig och duktig mor och i år kom hon hit med presenter i form av stickade/tovade tofflor, två hela par, saken är den att jag har slarvat bort ett par och det par som består är detta par.
38080-21

Jag ska ha ett till liknande par frågan är bara var de är???

Dagens marknadsföring...

Publicerad 2006-01-31 22:40:34 i Allmänt,

Har sprungit runt på en arbetsmarknadsdag på universitetet i dag, måste säga att företagen varje år har med sig allt roligare freebees till giriga studenter. Dagens favorit belv E-on (till trots att de annonserade om höjda elpriser i tidningen i morse.

38080-2038080-22

E-on smörar med TRASig reklam ;)

Jag saknar mitt skrivbord!

Publicerad 2006-01-30 14:55:49 i Allmänt,

Inför hösten i somras var jag allt för kaxig. Tänkte att jag skulle ändå sluta plugga snart, så varför ödsla tid på att försöka få in mitt skrivbord i det ändå lilla arbetsrummet. Varför ta upp denna dyrbara plats på ett skrivbord som ändå bara skulle bli en mellanlandningsstation för diverse viktiga och oviktga papper och gud vet allt. Nu ångrar jag mig. Det blev mer att plugga än vad jag trodde, akademikerarbetslösheten slår som en nerskiten hönsfjäder i ansiktet på oss stackare som egentligen är färdiga men inte kommer ut från Universitetets gulteglade vinterkalla byggnader.

Så vad återstår då att göra? Speciellt när man läser juridiska kurser, böcker tenderar att tillökas fortfaren än två kaniner av var kön i en liten bur. Fram och tillbaka över köksgolvet går min vandringsstig, fram och tillbaka bärandes än en bok hit, än en bok dit och mitt matbord, det är överbelamrat. 15 veckor kvar sedan måste jag sluta vid universitetet, då får det vara nog, det tycker nog både jag och köksbordet...
Det är heller inte en fysiskt möjlighet att bära med sig alla böcker man kan tänkas behöva för att sitta och utnyttja skolans studieplatser, eller möjlighet finns väl, men vem vill bli vältränad? Inte jag...Live från Sussuss matplats

När det krävs mod för att städa undan knivarna

Publicerad 2006-01-30 13:39:28 i Allmänt,

Må de modiga våga sticka kniven i denna, jag vet inte om jag skulle klara av att ha dylikt föremål och gång på gång, sticka kniven i den stackars röda plastfiguren. Men ändå så måste jag erkänna att den är lite småfräck, faktiskt.


Bilden kommer från inreda.com

Jag erkänner jag vill vara glamorös!

Publicerad 2006-01-29 18:57:38 i Allmänt,

Mitt i allt mitt bekämpade mot att vara den starka materalist som jag är så pyr min längtan efter att vara glamorös under ytan. Men det hela känns som en vedhuggning i Pajala för ett brott man inte begått, det vill säga lönlöst och försöker man så blir det ändå bara fel.

Det kanske finns de som tror annorlunda, men jag bryr mig faktiskt om mitt utseende. Jag har ungefär fem minuter of fame varje dag, från det att jag har lagt håret till rätta och dragit ett varv med mascaran. Då ser jag helt ok ut! Fem minuter var det, från det att dörren till lägenheten stängs tills dess att jag nått lämpligt transportfordon har nedbrytelseprocessen börjat. När jag 20 minuter senare vandrar in på toaletten på skolan för att se om det fortfarande finns något uns kvar av mitt glimmrande jag möts jag var gång av ett tillplattat hår som står ut på fel ställen och en smikning som är lika existerande som en vattenpump i Sahara. Det är bara att upprivet sucka i spelgen och inse att det inte är något att göra åt denna gången heller.

Fast i mitt tråkiga jag brukar jag finna styrka i att jag innerst inne är väldigt cool och att jag säkert skulle se rätt hyfsad ut om bara inte allt talade emot mig.

Så till alla, jag är rackarnas cool, fast än så länge så är det bara Jesse som vet det! (Hon däremot har den beundransvärda förmågan att se cool och avslappnad ut vad än hon gör och vad än hon har lortat ned sig i, fusk)

Jag behöver en sommarstuga!

Publicerad 2006-01-29 10:15:11 i Allmänt,

Har gjort en morgonsurf och insett att jag verkligen behöver en sommarstuga! En sommarstuga med vitmålad panel, ljusa skira gardiner, krusidull lampfötter i silver, vitmålad säng med ett rödblommigt överkast. Ett litet rödmålat torp nära en bra golfbana.

Varför då detta behov av en sommarstuga? Det finns campingstugor att hyra vid golfbanor och fördelen med att hyra stuga är att man kan spela på lite olika banor runt om i vårt land utan att bli vanefast vid den i närheten av sommarstugan. Jo, det är så att jag gillar romantik, som den äkta fisk jag är så så går jag faktiskt lite i gång på torkade rosor och virkat, men det passar inte in hos stadsmänniskan mig i en glas och stål lägenhet. Det urbana vs det lantligt romantiska, se där två tydliga fiskdrag igen, två fiskar som simmar åt olika håll, denna kluvenhet tär mig!

Söndagen skall spenderas till slutförandet av magisteruppsatsen, hade dessutom lovat att skriva en sammanställning av de nya 3:12 reglerna men det får bli en annan gång...


38080-17

Lampa från IKEA som skulle ha passat bra i min sommarstuga..Farmors gömmor

Publicerad 2006-01-28 10:13:51 i Allmänt,

I allt utåtriktat shoppande kan man i bland finna mer än vad man söker närmare än man tror. Jag vill slå ett slag för den svenska glaskonsten i min favoritperiod den som sträcker sig från efter 2:a världskriget till i början på 70-talet.

Från en liten rotning i farmors gamla gömmor hittade jag några fynd. Så ut med er och fynda i gamla övergivnina kartonger, kanske finner ni också det där med d.


38080-1638080-15

Tallrik "Rörstrand René.
Skål "Gefle Alice"

38080-14

Ett par enkla muggar utan stämpel


Vi i Svergie har ett imponerande arv av formgivet och designat porslingods ta lite tid och surfa in på http://www.svenskt-porslin.net/  och hitta dina gamla favoriter.

Sista svartvita för ett tag i alla fall

Publicerad 2006-01-25 15:06:02 i Allmänt,

Jag hittade så fina blockljus förra fredagen (givetvis efter att jag hade inhandlat massor av enfärgade...) Så jag fortsätter mitt svartvita inköpsrace. Saken är den att ljust svartvitt gör mig gladare än någonting annat, undrar hur det kan komma sig, hur kan svart och vitt i samspråk utlösa ren och sann glädje så som det idealistiskt nog inte borde komma från materiella ting?

38080-12

Något "fel" som kan bli rätt

Publicerad 2006-01-25 15:01:32 i Allmänt,

I plasten och batteriernas förtecken vill jag slå ett slag för de batteridrivna värmeljusen, nej låt inte kaffe fastna i halsen nu =)
I helgen fick jag  halvdeles skämtsamt ett par batteridrivna värmeljus för att de skulle vara ironiskt fula. Döm om givarens förvåning när det senare visade sig att dessa kanske något tacky värmeljus faktiskt kunde betraktas som ganska coola. De får defenitivt stå framme hos mig, i alla fall ett tag. Det oranga gatlampsskenet som kommer i från de artificiella värmeljusen får mig att tänka på en svart oktoberkväll i Tärnaby vilket i sig känns ganska hemtrevligt


.38080-13 
Värmeljus och värmeljushållare från Rusta

Dagens

Publicerad 2006-01-24 22:45:16 i Allmänt,

Att kvällarna ska vara de svåraste att gå och lägga sig på...
Dagarna är mycket lätta att lägga sig under..

På tal om roliga serier

Publicerad 2006-01-24 13:14:28 i Allmänt,

Det finns en serie som slår Vänner med någon hästlängd och det är den engelska serien Coupling som har visats på SVT, enormt rolig, brittisk humor slår allt!

Se bara till att se den engelska versionen, det spelades in en amerikans dito efter att serien fått avslag när den skulle lanseras i USA pga att den inte passade yngre??? Så man spelade helt enkelt in en lamare version och tog udden av allt...


38080-10

Kalven Dan har inte så mycket för det här med komediserier, men han tycker att Blenda i Bregottreklamen är en riktigt "Hot-chick".

"Vänner" återförenas temporärt!

Publicerad 2006-01-24 13:08:06 i Allmänt,

Det här ryktet från aftonbladet låter glädjande http://www.aftonbladet.se/vss/noje/story/0,2789,766482,00.html ! Vänner skall återförenas för fyra timmeslånga avsnittt!

Det är ganska lustigt faktiskt, tänkte senast i söndags att de borde vara dags för dem att spela in något igen! Jag håller just nu på att ta mig igenom alla avsnitt igen, har sett till säsong 7 hittils, vilket innebär att jag den senaste månaderna har sett 7*25 program vilket blir 175 avsnitt... wow.

38080-11

När ryktet om att Vänner skulle återförenas nådde hästhagen blev Keillir och Gickur så glada att de tog en sväng om, förhoppningsfulla om att castingteamet från Floor Filler skulle se dem.

Skönhetssömn

Publicerad 2006-01-24 11:36:26 i Allmänt,

Vet inte riktigt hur naiv jag har varit tidigare. För det första så har jag alltid trott mig själv vara odödlig och att tidens tand inte skulle ha någon som helst inverkan på mig. Visst, jag har fortfarande ett barnsligt uppsyn, men höstens något karga nattsömn accelererade rynkbildningen kring mina ögon. Med något av en fasa får man inse att man börjat gå nedåt i processen...
Glad i hågen upptäckte jag idag att ringarna under ögonen inte alls är lika svarta och att flera rynkor har börjat släta ut sig, eftersom att jag inte genomgått någon operation eller inhandlat superduperkrämer för tusentals kronor så måste det gamla deviset "skönhetssömn" ha hjälpt till =)

Fast ingen tror mig längre när jag säger att jag är 17 år, jag kan inte riktigt förstå det? Vaddå, liksom, skulle inte jag kunna vara sjutton? Hm, nja, nej.

Golvet bestämt!

Publicerad 2006-01-23 19:20:09 i Allmänt,

Det kommer att bli detta golv till hallen!

Nu ska jag bara försöka lista ut några trevliga förvaringslösningar som verkligen behövs.


Cirklar
(Bild www.tarkett.se)


Synd att min sambo är allergisk annars hade jag även införskaffat en matchande hund =)

Så hade vi haft fest då!

Publicerad 2006-01-23 13:45:37 i Allmänt,

Lördagen blev jättetrevlig! 12 personer som åt och drack. Tackar verkligen det flexibla i vår öppna planslösning. För att få en stor matsal så fick soffan och matbordet byta plats vilket gav oss gott om utrymme att duka långbord!

Maten blev helt kanon, tack vara min underbara barndomsvän Jess. Jag har haft en hemsk vecka, 8-22 varje dag och när jag i torsdagskväll kom insläntande hem från jobbet så hade Jesse gjort förslag på meny! tack min underbara vän! Dessutom så kom hon tidigare på lördagen och hjälpte mig att fixa käket!

Det som vi serverade var

kycklingspett marinerade med tikkasås och yoghurt
taziki

focaccia kryddad med oljan ur en burk ridderheims soltorkade tomater.
Hummus (som alla verkligen var misstänksamma till i början, sedan vågade en prova och så kom en till och vågade ta, tillslut var det bara en som vägrade äta av den, så nu är hummus det stora att tala om på min sambos jobb =) )

En pastasallad, på spenat,ruccola, rosésallad, mozarella, fetaost och vinegrette på basilika och senap.

Kvällens absoulta favorit blev pajen med ruccola, vitlök, soltorkadetomater och västerbottensost! 38080-9

Svart och vitt

Publicerad 2006-01-20 23:01:26 i Det lilla hemmet i staden,

Jag har gjort av med en massa pengar i dag. Jag vet jag borde spara eftersom att min situation framöver är ganska osäker då jag i april får min sista utbetalning från csn och sedan väntar förmodligen en arbetslöshet och karens på tre månader. Men jag kunde inte hålla mig, jag blev kär, så jag övergav Rusta som hovleverantör för våra mattor, (Rusta har faktiskt sina guldkorn på mattavdelningen) och begav mig till fina affären. Jag har aldrig kramat en matta så hårt av lycka förut, bara över att få hålla den i min hand, jag till och med låg en stund på köksgolvet och kramade mattan så endorfinförhöjande var faktiskt detta köp. Det här med att köpa dyra grejor är något ganska så nytt för mig. Jag har alltid varit väldigt bra på att hitta snygga grejor till ett bra pris. Under gymnasiet när jag hade flyttat 40 mil hemifrån och skötte hela mitt liv på 2000 i månaden kunde jag både betala hyra, mat och hålla mig med en relativt snygg garderob för dessa pengar, samt att jag kunde gå ut 3 kvällar i veckan! Detta måste jag säga var i det närmsta trolleri, men med små matpreferenser som makaroner och ketchup och en något udda klädstil så gick det hem. Jag var expert på att hitta fynd bland HM:s tjugokronors lådor, sådant som inte sålt bra kunde i rätt sammanhang bli en hit, att kläderna dessutom hade hamnat i slaskhinken på HM garanterade också att få hade annan liknande kläder. Fast visst såg jag tokgit ut i bland. Jag kom ihåg en outfit som jag körde på rätt bra med, grönrandiga jeans (som jag senare gav till min kompis som tyckte att de var asfräcka) en svart skjorta i något sliskigt material som blev iskallt så fort det kom en ventilationspust och över det en lila stickad tröja med orange kant., till det ett par nittiotalsenliga "get a grip" kängor som var fläckiga efter en icident med en exploderad flaska med blonderingsmedel =)

Det där med HM.s fynd lådor har jag kvar, jag tycker fortfarande inte att kläder ska få kosta något. Jag stod länge och funderade över en snygg tröja i dag, men den kostade hela 298 kronor, det vred sig inom mig och min snåltarm sade att det var för dyrt (jag kommer att ligga och fundera över denna tröjan i natt, kanske om jag kommer fram till att den är värd det och då kommer jag att stå och hänga på låset till affären i morgon och köpa den) för dyrt ja, jag menar, jag köpte min supervarma dunjacka som klarar 20 minus och full storm för 200 kronor så varför då betala hundra kronor yterligare för en ihålig stickad tröja som bara är snygg (kanske just därför, jackan var ful, varm och billig, tröjan snygg, dyr och ovarm,)

Men nu så är det gjort jag har lagt ned 600kr på en matta! Dessutom har jag varit och köpt en massa småsaker som kommer att göra vår fest i morgon till en snygg fest. Vårt bord tar bara åtta pers så vi måste skarva det lite med några gamla skrivbord och databord, för att dölja detta behövdes några dukar, det enda jag hittade som jag kunde tänka mig var ett par gardiner, så i morgon kommer jag att bjuda mina gäster att äta på de gardiner jag hoppas kunna sätta upp i sovrummet sedan, undra om jag ska dela ut haklapp istället för servett?

Nåväl jag har tjatat om denna matta så mycket att jag nu känner mig nödvändigad till att visa en bild på den! Den är sååå underbar!

mattan

Veckans vintips

Publicerad 2006-01-20 20:49:13 i mat och dryck,

En återkommande favvorit här hemma är pinotageviner från Sydafrika, pinotage är  en blanddruva mellan pino noir och den för Sydafrika inhemska druvan Hermitage. Resultatet är smakrikt, sadelluktande (perfekt för en gammal hästtjej som mig) och spännande. Börja med ett Pinotagevin till smakrik mat, sedan när du väl lärt känna denna underbara vinsort kommer du att längta efter den som en smaklöksorgasm i småsmuttandet framför tv:en.

Ikväll blev det en gammal favorit som alltid håller måttet Graham Becks pinotage!
Gambrinus


För den som gillar öl så kan jag alltid rekomendera en Gambrinus ett av alla goda tjeckiska ölsorter! Tjeckisa öler är över lag väldigt drickvärda, nästintill så att jag börjar fundera på att åka dit och testa lite fler lokala bryggerier.

38080-7

Fredag! Finally!

Publicerad 2006-01-20 20:39:47 i Allmänt,

Att ett ord kan smaka så gott, fredag som en välmarinerad oxfilé och vin. Varför är allt så lätt på fredagar? Alla är uppsluppna och skrattar, det är lätt att skratta på en fredag. På universitetet märker man att det är fredag i caffeerna och bland den personal som måste försöka jobba fast vi studenter alltid är i vägen för dem, det är så lätt att skratta och vara trevlig på en fredag.

Jag älskar fredagar de känns som målgången efter ett veckolångt maraton. I kväll ska jag bara njuta av mitt vin och skratta!

Trevlig helg!

Muggar som uppiggande!

Publicerad 2006-01-20 13:46:14 i Allmänt,

Varje gång jag dricker kaffe ur mina nya kaffemuggar blir jag glad! Tänk om alla saker man köpte kunde ha liknande effekt.
Dessa muggar är min stora januarikärlek och de har ökat mitt kaffedrickande med några koppar per dag, det kanske inte enbart är positivt då jag redan innan jag träffade mina muggar var tämligen god på det här med att dricka kaffe
 

mysmuggarna
Muggarna kommer från Mio

Ole dole doff golv

Publicerad 2006-01-20 11:46:52 i Det lilla hemmet i staden,

Är i svåra bryderier just nu, skall välja golv till den nu till det magiskt tråkiga hallen..


HallenKlinker känns för förutsägbart, jag vill poppa till det lite. Så därför har jag tänkt lägga in ett litet ovanligare golv, i alla fall ett tag tills jaglessnar på det.


Just nu väljer jag bland dessa golv

Cirklar       prickarna
Båda dessa kommer i från Tarkett (www.tarkett.se)

Tills i går var jag helt inne på det högra golvet, sedan blev jag mer inne på det vänstra golvet.. grrr vilka bryderier det ger mig.. Ska sova på det under helgen men tills på måndag ska jag ha bestämt mig! Kan inte gå och vela i evigheter då blir golvet aldrig lagt...


*Tidsmaskin önskas!*

Publicerad 2006-01-20 11:35:42 i Allmänt,

Jag skulle vilja köpa en tidsmaskin, kapacitet att idka tidsresor är av mindre nödvändighet, huvudsaken är att denna tidsmaskin kan generera ett antal fler timmar per dygn. Den maskin jag söker skall kunna generera en fyra-fem extra timmar per dag och gärna fler på helgerna och vid högtider.

Billig i drift önskvärt och varför inte även en snygg design? (Gamla volvomodeller undandbedes)


Så har ditt liv lugnat ned sig och du inte har längre finner behov av din tidsmaskin vänligen hör av er till mig!

Om

Min profilbild

Sussi

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela