Suss-uss - Ingen stjärnbloggare

Lite hit och dit om vad som faller mig på näsan för tillfället

Uppiggande vas

Publicerad 2006-06-27 18:05:47 i Det lilla hemmet i staden,

Efter att jag i några år nu rätt enkelriktat enbart köpt vita vaser börjar nu det färgade klara glaset kännas roligt och uppiggande.
Salong är en ny serie från IKEA i fina färger, min favorit är den gröna. Fast om den hade funnits i gult så tror jag att det hade blivit mitt val no one!

38080-110
Salong från IKEA  www.ikea.se

Lekte lite med mig själv!

Publicerad 2006-06-26 23:28:58 i Allmänt,

38080-109

Jag är en linslus. Jag tycker om att vara med på kort (om jag bli bra) när ingen vill ta kort på mig så får jag fixa det själv. Då blir resultatet efter lite redigering så här!

Efter att ha avslöjat den hemligheten om mig själv kan jag även avslöja att jag brukar spela in mig själv när jag sjunger till karoke-låtar. Fast de filerna gömmer jag väldigt väl!!!

Så det var dagens bikt!

Balkong en gång till

Publicerad 2006-06-26 23:13:25 i Balkong,

38080-108

Idag hände något oplanerat på balkongen. En grävskopa fick för sig att den ville komma på besök. Ramen har blivit sned och glaset är spräckt. Hoppas att entreprenadfirman har bra försäkringar...

En liten utflykt

Publicerad 2006-06-19 21:41:43 i Allmänt,

För några helger sedan var vi upp till mitt barndomställe i samband med att min pappa firade sin 70-års dag. Vi tog tillfället i akt att åka och hälsa på en norsk falang av släkten.

Denna norska släkt bor inte alls så långt från oss, fågelvägräknat sett. Knappt en mil ska det vara att gå från där allmän väg slutar. Nu vill inte alltid vägarna gå där vi vill att de ska gå, så den milen till fots blev ca 17 mil enkel väg  i bil.

Efter en kopp kaffe följde jag med min syster och hennes hund ut på promenad. Den här vyn var jag bara tvungen att fotografera!

38080-106

Vid en enslig sjö i Nord-Norge, jag är inte helt säker men jag tyckte mig ana att några Hober byggt bo i en av kullarna vi gick förbi.

Balkong igen...

Publicerad 2006-06-19 18:27:50 i Balkong,

Jo, jag vet jag tjatar inte om annat nuför tiden men det är för att balkongerna är det enda jag har lekt med på sista tiden. ...

Nu har jag i alla fall hängt upp paneler på balkongen och det blev kanon bra, mycket mer rumskänsla och ombonat.


38080-103


38080-104
Här tror jag att jag ska byta ut gardinen, ska ta en runda på stan och se om jag hittar något på rea som passar bättre!

Förvaring

Publicerad 2006-06-16 10:28:16 i Allmänt,

Förvaring, förvaring, förvaring är matrat som alla butiker, inredare och magasin förespråkar. Skapa förvaring har nästintill blivit en klyscha. Men så står man här, har massor av förvaring. Jag vill påstå att det löser ingenting, inte hos mig i alla fall. För att ta ett exempel så har jag en stor badrumsmöbel som i sitt enorma gap sväljer allt från handdukar till alla min flaskor och övriga skönhetsprodukter. Jag borde alltså inte ha något som helst problem med badrummet, jag har ju förvaring!

Det isolerade problemet är att återföra sakerna till sin förvaring. Hur mycket korgar, hyllor och skåp jag än har ändå, ändå, ändå så vägrar sakerna att självmant återgå till sin förvaringsplats. Så vad löser man egentligen för problem med att införskaffa förvaring? Den lösning jag vill se är en förvaring som själv drar åt sig de saker den ska förvara så att jag slipper momentet att återföra mina använda saker!

Ingenjör någon?


Bag in Box

Publicerad 2006-06-14 08:06:47 i mat och dryck,

Jag har ju tidigare uttryckt mig i inte allt för positiva ordalag om vin-bibbar. Dock så har jag så här inför sommarens grillstunder hittat en box som jag tycker om, det är ett franskt vin av  lätt karaktär som därmed passar okej att dricka även under varma dagar. Côtes du Rhône kommer att hamna på min köksbänk fler gånger i sommar.


38080-47

Balkongerna 8:e Juni

Publicerad 2006-06-08 22:11:56 i Allmänt,

Temperaturen har de senaste dagarna börjat att om än långsamt krypa allt högre upp. Det har gjort att min balkonginspiration som varit något passiv den sista tiden tillföljd av jobb och häst återigen har vaknat till liv. Jag börjar att få det ganska så grönt men än återstår det lite planer att fullfölja. Bland annat så skall jag fixa upp takskenor så att jag kan få lite "fladdrande tygstycken i vinden" och lite avskärmning. Mer växter ska också till, framför allt kryddväxter som både är goda och som doftar gott.

Det är svårt att ta bra bilder på hur det egentligen ser ut, grannarna måste återigen tro att jag är tokig när jag ålar mig omkring på balkonggolvet med kameran i högsta hugg, men det bjuder jag på!

38080-102

Min växthusbalkong, här ska jag förhoppningsvis få allt i från tomater,gurka, paprika, olika sallader till kryddor.

38080-101
Den "socialabalkongen" här hoppas jag få sitta många och långa stunder i sommar, med vin och sällskap.

38080-100
Eftersom att det inte blir någon medelhavsresa i år så har jag planterat ett eget olivträd, kanske kan det lura mig något.

Grattis Jessica!

Publicerad 2006-06-03 11:24:55 i Allmänt,

Grattis till examen min allra dyrbaraste vän!

Jag är så glad för din skull fast samtidigt stack det till i  mitt hjärta när jag började att städa undan de sängkläder som du haft när du har kommit och gått här hos oss. Jag kommer att sakna dig. Kommer att sakna att du kommer förbi. Du vet att du alltid är välkommen hit till oss, du vet att du alltid har en plats här!

Grattis vännen och lycka till med ditt nya liv och du vet att jag mer än gärna hjälper dig att planera erat nya hus!


38080-99
Så här ser världens snyggaste och bästa vän ut!Om

Min profilbild

Sussi

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela