Suss-uss - Ingen stjärnbloggare

Lite hit och dit om vad som faller mig på näsan för tillfället

Fräcka tapeter

Publicerad 2006-05-29 17:25:31 i Allmänt,

Det finns många fina tapeter i butikerna nu. Om du vill vara lite orginell och få en tapet som inte kommer att finnas i var mans hem ska du titta in till ett tapetantikvariat. Restpartier av gamla tapeter har i och med dagens tapetmode fått sig en rejäl skjuts. Så vare sig du letar efter 40-tals tapeter till renoveringsobjektet eller en 70-tals medaljontapet att slänga upp som fondvägg så kan ett besök hos www.tapetorama.se vara av intresse. Men det gäller att skynda sig att beställa, ibland finns det endast ett fåtal rullar av var tapet och det vore ju snopet om någon kom och snodde dyrgripen mitt framför näsan på en.38080-9638080-9838080-97
Några favoriter hos www.tapetorama.se

Balkongerna

Publicerad 2006-05-28 11:25:28 i Balkong,

Det står stilla på mina balkonger just nu, vädret har inte varit så inspirerande den sista tiden. Kölden har gjort att mina tomat-och gurkplantor har fått flytta in i värmen, men till veckan hoppas jag att jag vågar "Släppa" ut dem.

De enda som fortfarande bor ute är salladen och kurkväxterna (japp, syrran dina krukväxter hamnade på balkongen, blev jättebra)


38080-95

Uppgradering av kök del 1

Publicerad 2006-05-28 11:22:58 i Allmänt,

I går bockades det av två av kökets totalt fyra projekt. Ny takbelysning, tänk att det ska ta fyra timmar att få upp två lampor? Tur att vi har nära till ClasOhlsson så det bara är att rulla dit på cykeln när man inser att de saker man behöver inte finns i den egna verktygslådan.

Vi har länge gått och ojat oss för hur vi skulle få lös de befintliga bänkskivorna då de verkade vara fastlimmade till dödagar. När vi väl satte igång så var det inte ett problem, att byta bänkskivorna gick på en halvtimme. Bänkskivorna blev verkligen ett lyft!

Nu återstår bara två delmoment och sedan är jag nöjd över köket, för den här gången i alla fall...

38080-93
Nu återstår bara nytt kakel, ny belysning och att göra något åt köksfläkten!
Positivist

Publicerad 2006-05-27 00:41:26 i Allmänt,

Jag är egentligen en väldigt positiv människa, fast ikväll är jag på ett helt negativt humör? Det är lite konfunderande, jag vet inte, jag är bara så negativ? Jag är till och med negativ till att gå och lägga mig, fastän jag är otroligt trött?

Ultimata köket

Publicerad 2006-05-26 22:19:59 i Allmänt,

För ett tag sedan såg jag en annons på en totalt stilren i linje med det senaste årens mode stylad lägenhet. Visst var lägenheten jättefin och smakfullt i ordningsatt. Men det som fick mig att hoppa till var den lilla toaletten, där hade man gått från allt vitt och sten. Det knappa två kvadratmeter stora området var en hyllning till vad jag skulle kalla popkitsch, men eftersom att jag inte har någon aning om vad det begreppet egentligen säger så lägger jag inget namn i det hela över huvudtaget. Dock så fick denna lilla toalett mig att börja tänka i banor av ett kök.

Tänk er denna bild

dessa väggar

38080-83
(Jag har ingen leverantör på färg, för att alla färgleverantörers hemsidor gav mig krupp efter två minuters letande utan resultat när jag bara ville ha lite färgprover, tack och lov för Paint)

Tänk sedan ett kök, högblankt

38080-84
Ikea Abstract, jo man ska visst blanda rött och rosa, den enda som inte tycker det är din mamma!

Lägg sedan till ett par svarta bänkskivor i Corian (www.corian.com)

Ett rådjurshuvud i plast ,äkta vara är bara småäckligt, plast är totalt urflippat wannabe brattigt/ möglig stuga i Åre och helt coolt.

Ta sedan Ikeas bord Docksta

38080-85

Till det tar du ett par sköna Fagerbostolar, det kommer antagligen att se lite småknäppt ut i början, man kommer att undra om de verkligen passar till bordet, sedan kommer man att inse att de sitter som smäcket i träet och att det är kanon tillsammans

38080-86

På golvet skippar vi allt trä och sten, lägg in en hederlig gammal plastmatta fr¨n Tarkett (www.tarkett.se)

38080-87

Sist men inte minst i denna switschröra två alternativ till kylskåp, båda från smeg (www.smeg.se)
38080-9138080-92


Om allt detta rörs i hop blir det ett helt galet härligt kök!Fy på mig

Publicerad 2006-05-25 10:27:04 i Allmänt,

Har varit jättedålig på att  uppdatera den sista veckan! Började jobba på mitt nya jobb i måndags och visst blir det mindre tid när man går från att jobba inte fullt halvtid till en heltid. Jag trivs jättebra på jobbet, bra folk. Jobbet ligger väl inte helt i linje med min utbildning men min utbildning hjälper mig ändå väldigt mycket för förståelsen av syftet med projektet.

En annan tidsslukare för mig just nu är hästen som jag har fram till i mitten av juni, hon är en riktigt söt tidslukare. Förra veckan red jag och Sambons syster vilse, vi hamnade i myrlänt land och det började mörkna. Jag måste säga att jag började tappa modet om att någonsin komma ut ur skogen, jag visste att går man bara åt fel håll så hade vi kunnat fortsätta genom skog till Norge ungefär, nåväl inte kanske riktigt dit men så att säga åt fel håll var det miltal till närmasta väg. Men tillslut så hörde vi ljudet av crossmotrocyklar och kunde via deras ljud rida mot mer kända trakter och vi kom hem innan det var mörkt.

Jag har väntat på min leverans av bänkskivor i några månader nu och så i veckan så kom dem. Nu har jag bänkskivor av granit från grannbyn till där jag växte upp! Dock har vi inte hunnit sätta upp dem ännu. Jag började inse att jag visst inte har gjort någon färdig plan över hur jag vill att köket ska se ut efteråt. Vad som ska bytas är då bänkskiorna, det befintliga kaklet ska bort och ljussättningen ska göras annorlunda.

Jag hade någon vag tanke om att jag skulle ha glas som stänkskydd, men jag blev plötsligt lite osäker. Så nu får bänkskivorna stå i hallen och ta upp plats tills jag har tänkt färdigt!

Mellansnack

Publicerad 2006-05-19 08:52:37 i Allmänt,

Det är inte klokt vad man skjuter upp saker när inte blåslampan är påslagen. Jag hade all tid i världen. Sedan inträffade då det jag verkligen hoppades skulle hända, jag fick ett jobb! De ville att jag skulle börja redan på måndag. Vilket ger mig två dagar att fixa allt det där som egentligen redan borde varit fixat. Jag måste upp på skolan och trycka upp uppsatsen för arkivering. Jag måste se om det finns några uppsatser jag kan ta och sidoopponera på (vilket enormt tragiskt jobb det är, har skjutit upp dessa opponeringar i ett år nu, nu måste jag göra dem så att jag får ut min examen, suck)

Jag måste göra klart med gamla jobbet. Ska åka dit och uppdatera lite papper, säga hejdå till alla som gjort att det trista jobbet blivit kul! Tack alla trevliga jobbkamrater över åren! Lämna in mitt id-kort och informera om vilka rutiner som kommer att gälla när jag lämnar skeppet!

Ja, nu lämnar man livet som student! Är det nu man ska bli vuxen?


38080-79

Kära lilla krummelur, jag vill inte bliva stur!

Hurra for syttende maj!

Publicerad 2006-05-17 09:27:01 i Allmänt,

Jag är ju svensk, mest i alla fall. Fast egentligen är jag en fiffty fiffty grogg av lapplänning och norsk nordlänning. Född i Norge men hela min uppväxt så långt minnet mitt sträcker sig så har jag bott i Sverige. Sverige har varit förfördelad som det land som jag hållit på vid sportsammandrabbningar, fast ibland, som när Elofsson sprängde sig och Mûlegg rasade fram mot guldet, då blev jag väldigt tvärt norsk så det bara skrek om det.

Men om man ska ta en dag och vara särskilt norsk på så får det vara i dag! Ska ta en pils i kväll och fira mitt möderneland!

kanske sjunga en trudelutt också

-Ja, vi elsker dette landet som det stiger frem, fur var bitt over landet til de tusen hjem, elsker elsker det og tenker på vor far og mor og den saga natt som senker, senker drömmer på vor jord, og den saga natt som senker senker drömmer på vor jord!


38080-78

Karl-Johann i Oslo  www.norge.no

Uppretade hustomtar?

Publicerad 2006-05-11 23:09:35 i Allmänt,

Hur jag än tänker och hur jag än funderar så kan jag inte komma på vad det är vi har gjort som har retat upp hustomtarna så att de har fläckat ned vår vägg något otroligt? För inte kan vi omedvetet ha gjort så här? Även om Sambo nog vill tro att jag gjort detta med flit för att åstadkomma en tidigareläggning av omtapetsering, men hedersord, jag lovar jag har inte fläckat ned väggen, således är jag obefläckad!

Jag ser framför mig hustomtar, för tydligen måste vi ha några tomtar här som har tröttnat på lantlivet och på ålderns höst bestämt sig för att flytta in i en central lägenhet. Så tydligen måste vi ha gjort något som fått dem upprörda så att de hämnas genom att kasta en massa stekflott på väggen, eller så har ett gräl tomtarna mellan spårat ur....

Nåväl, nu ska ni inte tro att jag har tomtar på loften, men det känns väldigt på tapeten just nu!


38080-77

Ny trend fläckiga tapeter? Jag spår att det bli  hett i Umfors omkring år 2015

Tapeter

Publicerad 2006-05-10 12:17:07 i Det lilla hemmet i staden,

Sovrummet ska tapetseras, snart, vilket kan menas med i morgon, om några veckor, om ett år eller inte alls. Det är lustigt det där hur inspiration, tillgång till pengar och tillgång till tid är tre faktorer som alla måste uppfyllas innan något blir gjort.

Men hälften av nöjet är ändå att välja, jag blev lite sugen på den här tapeten från Midbec hela deras Mendhi-kollektion ser smått intressant ut.


38080-76

Bild från Midbec

Den lilla Täppan i SVT

Publicerad 2006-05-09 23:23:54 i Balkong,

I kväll hade SVTpremiär för ett program kallat "Den lilla Täppan", ett program som riktas till oss utan trädgård eller annan odlingslott.

Som det kanske har framgått tidigare här i min blogg så har jag ju ett litet intresse för balkongliv. Det första intrycket av programmet var inte som jag hade förväntat mig. Jag hade väntat ett mer traditionellt inredningsprogram fast med balkonger istället. Ett program där varje avsnitt delade med sig av massor med inspiration och olika lösningar. Ungefär som ett Roomservice fast med balkonger istället. Programmet var i stället uppbyggt så att man under 6 program får följa ett hyreshus och dess inneboendes väg från vindblåsiga balkonger till mysiga extra rum. Avsnittet innehöll väldigt lite balkonginspiration men dessto mer "lära känna olika människor i ett hyreshus". Det sista avsnittet kan säkert bli roligt, när man äntligen får se resultatet.

Så visst, det är en typ av balkongmakeover som görs, och hade jag bara läst på mer om programmet innan så hade jag säkert inte byggt mig denna egna bild över hur programmet skulle vara och jag hade därmed inte behövt känna mig lite besviken.

För den som är intresserad av att följa hyresgästerna och deras balkonger så har SVT en bra programsite

38080-75

Mer balkongporr i TV till folket, den åsikten delas även med min spanska peppar planta!Mitt nya projekt

Publicerad 2006-05-09 23:07:00 i Allmänt,

Nej, det är inte skäggiga damen, det är en islandshäst i hårfällningen! Lilla Stjärnan ska vara hos mig i ungefär en månad.

Jag ser redan fram mot den enorma träningsvärk jag kommer att få efter första ridturerna. Jag har inte riditit regelbundet på en fem år nu. Insidan av mina lår kommer att ta kål på mig, jag kommer att få ridsår i händerna för att jag glömt ta av mig ringarna och min svanskota kommer att bli ilsket röd (här är det dock en positiv sak med att jag lagt på mig några vinterkilon, dessa kaplsar något in min svanskota ....) Fast trots alla de kroppsliga vedermödor jag kommer att få så ska det bli jättekul, Vi ska fräsa runt på vårstigar i turbo tölt och jag ska ta utlopp för min böjelse att rida dressyr.


38080-74

Stjörnuglod

Ha du förstört pären?

Publicerad 2006-05-08 19:48:23 i mat och dryck,

Är något min pappa skulle ha sagt om jag serverade honom dessa ungsbakade potatisar.

Förra helgen blev vi bjudna på en tillkonstlad potatis som smakade nam, nam. Snabbt som attan försökte jag att replikera potatisen som tillbehör till lördagens grillning och mmmm så gott det blev.

Ta en bakpotatis per person, dela den i halvor och ungsbaka den i 200 grader, ca en timme, känn när den är mjuk.

För fyra personer ( åtta potatishalvor)

Blanda 2.5 dl turkisk yoghurt (jo jag har köpt hem en hel hink därav använder jag den i allt, går lika bra med creme fraische..) med ungefär 3 centimeter ost från en chevrérulle (jag hade även kvar en halvburk bonjour vitklök från kvällen innan så jag öste i även denna)
Mixa ihop med stavmixer.
Gröp ur bakpotatisen, men var försiktig, för att skalet skall fyllas igen.

Lägg den urgröpta potatisen i chevrémixen, rör om, så att potatisen är finfördelad, vill man ha mos så gå lös med stavmixern igen.

Fyll de urgröpta potatisskals halvorna med chevré/ptotatis röran.

Gratinera i ugn ca tio minuter, ät!

38080-73

Det enkla -risotto

Publicerad 2006-05-05 17:41:45 i mat och dryck,

Jag har fått en ny matfetisch,  jag går igång helt på risotto! Så enkelt, så och förändringsbart in i det oändliga!

Recept är egentligen överflödiga, rör ned vad som finns hemma.

I dag gjorde jag en risotto som blev fantastiskt god,

koka upp avoiro ris, koka upp och låt puttra på spisen medan du gör något annat, typ filar naglarna eller lägger en ansisktsmask. Kom dock bara ihåg att koka upp riset tillsammans med en buljongtärning, företrädesvis höns.

Risotto ala sussi

stirimla några skivor lövbit, fräs i någon god marinad.
Fräs färsk svamp,
Fräs tomater och paprika
Fräs allting för sig, det tar bara några sekunder.

Kasta ned allt i en större gryta och rör ned det färdigkokta riset.
Rör ned en lagom klick med turkiskyoghurt och en halv burk med bonjour vitlök.
Rör ned hackad ruccola och bladpersilja

salta och peppra!

Till detta valde jag att i sommarvärmen dricka ett franskt vin, jag brukar inte föredra franska viner, men i går på systemet kom jag på att ett franskt vin var kanske allt jag sökte inför sommaren så jag högg en flaska. Vanligtvis föredrar jag mastigt, fylliga viner med tung smak från Italien och Spanien, och tycker att Franska viner kan bli en aningens tunna och rinniga. Dock, så har jag då stött på problemet att tunga mastiga viner inte alls lämpar sig i sommarkvällar som är varma och ljusa, och där, där kanske de franska vinerna kan få komma in för att fylla mitt rödvinsbehov! Och ja, det franska vinet dög i kväll, men jag skulle inte uppskatta det lika mycket en kall kväll i november.


38080-72

Produktivitet minus 132

Publicerad 2006-05-03 18:41:54 i Allmänt,

Det är lite lustigt hur fort man tappar produktivitet. När livet har planat ut och jag inte längre har ca 84 järn i elden utan istället svävar runt i en obeskrivbar fas som inte riktigt student, inte riktigt arbetslös, lite extrajobbande. Nu med flera av veckans dagar lediga så blir plötsligt det som tidigare gick av bara farten till ett heldagsprojket.

Så har jag min chans då. Jag har alltid haft en liten inneboende dröm att en dag skriva en hel bok. Det spelar ingen roll om ingen vill läsa det efteråt. Jag vill bara se om jag har fantasi och förmåga nog till att slutföra ett sådant projekt. Jag har två påbörjade manus, och sedan jag började min obeskrivbara fas som mestadels ledig så har jag haft god chans till att fortsätta mitt skrivande. Då är det den där inspirationen som saknas, den kommer alltid vid fel tillfällen, som när man sitter på en skoter långt in i fjällvärlden, eller precis innan man ska somna. Nej, det blir nog ingen bok för mig. Jag tror jag sätter på en kanna kaffe till och slösurfar.


38080-71
Nej, inget tillplattat marsvin, det är en toffla i tilltänkt form av en ponny.

Pigga upp dörren

Publicerad 2006-05-03 16:30:25 i Allmänt,

Vita släta dörrar? Något självhäftande som är lätt att ta bort när man tröttnat och vill göra något nytt?

Inreda.com har en massa smått och gott, men fondbilder för dörrar tycker jag är speciellt roliga. 
Denna dusch kanske kan få visa vägen in till badrummet!

38080-70

Bild Inreda.com

Om

Min profilbild

Sussi

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela