Suss-uss - Ingen stjärnbloggare

Lite hit och dit om vad som faller mig på näsan för tillfället

Snart bär det visst av

Publicerad 2006-11-30 22:29:25 i Resor,

Jag har jobbat som en tok i veckan. Två anledningar, dels fakturering dels så åker vi till Paris i morgon. Det är egentligen inte förrän först nu som det har gått upp ett ljus för mig, vi  åker till Paris i morgon! I morgon klockan fem måste jag upp.

Nyss när jag stod i och blåste håret insåg jag,vi åker i morgon och jag har inte den blekaste aning om något. Jag, som hela veckan har stått och deklarerat att jag ä någon sorts form av kontrollmänniska har inte den blekaste suck om ens vad vårt hotell heter. Det ska visst ligga vid operan någonstans, vad jag kan gissa mig till är att det inte bara finns ett hotell där. Nåväl det ligger ett voucher i min handväska så något namn borde finnas där.

Jag har inte heller någon som helst aning om vad vi ska göra under de tre och den halva dagen vi har till vårt förfogande där. Jo, Eiffeltornet och Mona-Lisa lite shopping, äta gott men var?

Fast egentligen, det spelar ingen roll. För erkänningsvis så tycker jag om att bara ge mig i väg så här. Jo, jag har vetat att resan har varit bokad i några månader nu, men jag har inte haft tid att tänka på den och den är här nu.

Nu ska jag försöka komma mig i säng, och inte försöka tänka så mycket på att jag ska flyga i morgon, för jag måste erkänna att jag är lite flygrädd. Så i morgon på en toalett på Arlanda kommer jag att stighelmeraktigt titta mig själv djupt i ögonen med hjälp av spegel och långsamt meditera "Jag kan flyga, jag är inte rädd"

Au revoir!

Söndagsoptimism

Publicerad 2006-11-26 17:32:02 i Babblat av Sussie,

Söndagar är egentligen inget veckoslut för mig, det är en veckobörjan. Detta är den dag i veckan då jag laddar upp inför de dagar som komma skall. Hemmet städas, dieter genomläses och kvällen brukar avrundas med en hederlig genomtvagning i duschen. Diverse hår avlägsnas, anisktsmasker kletas av och på, håret packas in. Ögonbryn plockas och nya frisyrer testas.

I dag vaknade jag med en sådan där äcklig känsla i kroppen. Jag tror att den kan kallas för inspiration. Efter två koppar storleksmässigt som baljor tog jag en morgonpromenad i den 6 grader varma höstdagen. Sedan följde en rejäl frukost och städning.

Det var ungefär mellan dammsugningen och tvätthängningen som jag fick en så otrolig lust att lära mig franska! I dag skulle vara den helt perfekta dagen att introduceras i detta språk som talas i det land som jag åker till på fredag. Full av motivation och tilltro till mig själv stolpade jag iväg till biblioteket där jag någon vecka tidigare skaffat mig lånekort i tron att jag ska bli mer kulturell.

Hem igen med en språkkurs, en av de få som faktiskt fanns på CD (hallå, har någon kvar en kassettbandspelare???). Det var jätteroligt, i ungefär 20 minuter. Det gick lite trögt måste jag säga. Tilltron till min egen geniallitet när det gäller att lära in språk åkte på en drastisk minskning. När jag lärt mig räkna till tio med ett hemmagjort uttal började jag surfa runt helt planlöst och hamnade på en sida med äldre svenska svordomar. Ganska långt i från den tilltänkta inlärandet av franska..

Nåväl hittade ett ord som jag tror att jag ska norpa skriftplundrare låter bättre än plagigerare eller hur?
http://pressylta.com/lankvart/SvenskaInvektiv.htm#grott

Mellansnack

Publicerad 2006-11-07 12:05:25 i Babblat av Sussie,

Helgen som var gick i lyxens tecken. På lördagmorgon styrdes bilen söder ut med destination Sundsvall. Där checkade vi in på hotell Knaust.

Hotellet som har anor bak till slutet på 1800-talet var en upplevelse i sig själv. Ett magnifikt trapphus som välkomnade oss och ett hotellrum med högt i tak och synliga bjälkar. Fin interiör och vilsamma jordfärger.

På eftermiddagen var det lite oplanerad shopping. Zara hade valt att slå upp sina portar i stan och jag kunde inte motstå att göra av med lite pengar.

Efter en trerätters i hotellets restaurang var jag mogen att sova 22:30. Sovmorgon med en efterföljande frukostbuffe där inget saknades. Faktistkt bland den bästa jag ätit.

Sedan åkte vi hem. Haha, jag skojar bara. Är man från Umeå och åker till Sundsvall finns det en sak man inte missar. IKEA. Har inte varit där sedan det nya varuhuset invigdes och trots avsaknaden av kundvagnar på övre plan var upplevelsen mestadels positiv.

Kombin tuffade sedan norrut nästintill fullpackad.

Iklädd spenderbybxorna ringde jag också till EM i går och beställde en ny soffa...

Mycket av möblemanget hemma går nu att hitta på blocket. Efter en sommar med inte så mkt inredningstankar ska nu hemmet återigen förvandlas. Jag tror till och med att jag har en tanke...

38080-145
Interiörbild från vårt hotellrum

38080-146
Champangedrucken

Om

Min profilbild

Sussi

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela