Suss-uss - Ingen stjärnbloggare

Lite hit och dit om vad som faller mig på näsan för tillfället

Tantskräck

Publicerad 2006-09-26 19:17:27 i Babblat av Sussie,

Från början förstod jag inte varför jag rös när jag såg första sidan på min blogg. Ni vet en sådan där rysning som börjar någonstans vid lilltån, kittlar sig upp över ankeln och dundrar upp mot ryggraden. När något som kan liknas vid ångest började göra sig påminnd kom jag på vad det var.

Jag Sussie, aldrig bli vuxen, bara leka med barbi typ, pryder min egen blogg med en bild av självplockade kantareller. Plötsligt lämnade jag min tämligen bekymmerslösa tillvaro och såg mig själv, som tant. Men inte en modern tant i designerkläder utan jag kände mig mer som en retrotant. Kanske inte riktigt tant heller för jag fick en vision av mig själv i näverstövlar och palestinasjal. En tantighet som  kändes 70-talistisk, ett årtionde som enligt mig gjorde alla över 25 till tanter så fort de vände ryggen till Discokulan och Boney-M.

Nu sitter jag här och försöker intala mig att det inte är det minsta tantlikt eller sjuttiotalskommunistiskt att plocka kantareller. Vad töntig jag är egentligen. Riktigt töntig, riktigt 80-tals yuppie töntig. Snälla 2000-tal ta mig tillbaka!


38080-144
Lite mesig ser jag allt ut va?Hej herr kantarell!

Publicerad 2006-09-25 19:47:22 i Babblat av Sussie,

Har varit uppe i mina barndomstrakter i helgen. Där till fjälls har hösten kommit betydligt mycket längre än här. Min kära syster har återkommande hört av sig den senaste tiden och berättat hur mycket kantareller hon plockat. Så i nu under vårt besök där var det dags för henne att visa sin talang som kantarellsökare. Visst gjorde hon ett bra jobb och skörden blev en minst en kasse full.  Mina smaklökar sätter genast i gång och produserar bevattning i munnen medan jag tänker på kombinationen kantareller och älg.


38080-142

Reproduktions trenden

Publicerad 2006-09-25 16:53:28 i Babblat av Sussie,

Vad gör man när kassakon har stigit ut ur det inkomstbringande fältet i BCG-matrisen? Då det är dags att förpassar henne till en betande tillvaro på de ständigt gröna ängarna. Ihågkommandet av kon blir inte annat än det som en gång var en sorts milstolpe i en viss utveckling.

Vissa kor får ständigt beta vidare. Det betar av gräset i de avlägsna trakterna i vårt minne. Kassa kor likt de gråtande barn och andra flugor som lider under den mollmurrande strofen  "Det kommer jag aldrig att sätta i mitt hem åter igen".

Men så finns det kor, kor som åter igen kallats in av en ivrig getare. Dammas av, poleras, och rekonditioneras för att passa nya tiders varv. Ur den ovetande kon föds en modern klassiker, i marken förankras en ny milstople.

Kanske känns detta fenomen igen? Medaljongtapeten är bara en av de som under den senaste tiden fått sin renässans.

För vissa, de som gjort sig själv till kassakor och som nu betat upp hela sin hage, finns två alternativ. Dessa vägar att vandra är att se om man fortfarande har det eller om det går att damma av sina gamla spenar och mjölka ur ännu lite till. Kanske finns inte riktigt orken eller för den del kreatviteten. Men det man hade en gång det fungerade då, så varför då inte ta det hela om igen? Damma av, polera och rekonditionera?

Receptet är enkelt, ta din gamla hitdänga, lämna den till någon som dammar, polerar och rekonditionerar! Åk på PR-turne och återigen kommer det att nynnas  "You came". För mig som var lite för ung då, är minnet, doften av min systers hårspray, hennes svettpannband och hennes mintgröna mysdress allt i kombination medan Kim Wilde vrålade "You came" ut genom högtalarna från P:3's Tracks.
För mina ihopsparade pengar och kanske något bidrag från välvilliga vuxna inköptes från Esso-macken i närmsta samhälle. en blandkasset , Kim Wilde var med. Jag var inte med, jag stod utanför världen, förpassad till en lågstadieunges förväntan och önskan.

En ask som kanske inte skulle ha blivit öppnad är Pandoras. Så kom de något smärtsamma minnena igen, om lugna favoriter på radio ger mig mellanstadieångest så ger Pandora mig en liknande ångest om än starkare mer intensviare och något mer melankolisk. Högstadiedisco, den snyggaste killen som aldrig såg aldrig åt mitt håll. Då, när  vägen till ett potentiellt hångel var lika lång som ett martaton i slowmotion. Pandora har just öppnat asken igen och "Trust me" klättar uppför Sverige top 40. Jag försöker att skaka av mig känslan av misslyckande och trust me nu mer får jag hångla när jag vill.

Men ändå, så kan jag inte låta bli att känna mig nostalgisk? Vad blir nästa? Carrie? Snälla säg att det bli Carrie

Låt ljuset flöda

Publicerad 2006-09-15 20:20:58 i Allmänt,

Hallar och passager tenderar ofta att sakna förmåga att ta in dagsljus. Efter några årtionden med släta fullstoppade dörrar har nu återigen glaset gjort intåg rumslussen igen. Jag ska nu presentera tre alternativ för att att få en egen dörr som låter ljus sprida sig genom stängda dörrar.

LYX
38080-138

Köp en färdig dörr från Sweedor (www.sweddor.se) haka på och klart!

Timell-Medelklass

Duri (www.duri.se) har ett gör det självkit. gå lös med sticksågen på din befintliga dörr och sätt sedan fast ett fönster. Finns både i klarglas och i frostat för badrummet.

38080-139


Budget

Det ultimata bugdetalternativet som kanske inte kommer att locka de stora inredningsmagasinen hem till dig men som väl fungerar om du vill sprida ljus. Det enda som behövs är en sticksåg, såga upp ett runt hål i din befintliga dörr, glaseffekt uppnås genom en bit gladpack! Tyvärr har jag ingen bild som visar detta.

Vykort från Island

Publicerad 2006-09-14 23:10:18 i Resor,

38080-141


Våren -05 bilade vi runt Island. I nästan två veckor levde vi vårt dagliga liv i en vit hyrRAV4. Island är ett helt fantastiskt land, ett land som faktiskt måste upplevas. Reykjavik med sin puls, ödemarken i öster. Små, små samhällen som i guideboken kallas för Town's.

Första kvällen på i landet, efter det obligatoriska doppet i Blå lagunen var vi hembjudna till några kompisar till min syster. Traditionell Isländsk festmat stod på bordet. Korvarna och brödet var gott. Det som däremot krävde sin kvinna och sin mugg med brännvin var surhajen. Med en doft som får surströmming att dofta som en ljuvlig sommaräng kan den vända magen på den mest härdade. Dock skall jag påstå att smaken inte alls var så bedrövande som doften utlovade. Det gick an.  Den kulinariska resan som var värd  besväret var det isländska lammet. På vår rundtur blev middagsmaten nästintill standardiserad. Ett paket färdigmarinerad lammkotlett, en burk vitlökssås och en engångsgrill. Fast billigt vin, det åker man definitivt inte till Island för att inhandla.

Trots att Island inte är känt för sin täta befolkningsgrad så träffades ett flertal nämnvärda personer. Den äldre herren i tweedkavaj och i samma material en matchande hatt som guidade på infrastrukturmuseet i Skogar. Herren som trots att de skulle stänga alldeles strax tog sig tid att på bruten nordiska guida oss och ändå få oss att känna att han tyckte att vi var spännande att prata med. Detta till trots att vi nog bara var den miljonte turisten eller så.

Mannen i Myvatn som byggt om sitt föräldra hem till vandrarhem. Hans mjuka gång och hans servicemindness när han kom glidande och frågade "Is there anything you need".  I vars vardagsrum vi spenderade hela kvällen i samspråk med  amerikanska doktorer som tyckte att vi absolut skulle åka till Sanfransisco om vi någonsin skulle orka bege oss lite mer västerut.

Vidder, platt, brant, blåsigt soligt och varmt.  Någongång måste det testas.

Höstpiff

Publicerad 2006-09-14 21:48:15 i Allmänt,

38080-140

Säkert har alla redan upptäckt Cult Designs grejor. Men jag kan ändå inte låta bli att visa upp min höstpiffade ljusstake.

Cult Design är ett ultimat format, utbytbart, genomtänkt, trendmässigt och köpbart.

www.cultdesign.se

Titta in hos mig

Publicerad 2006-09-11 21:13:30 i Det lilla hemmet i staden,

På eftermiddagen i söndags var det väldigt trevligt ljus i lägenheten vilket ledde till att det började rycka lite i min "försöka fota tarm" här är resultaten. Så titta in hos mig om ni har lust. 

38080-134

38080-13538080-137

Några växter har fått flytta in efter en sommar på balkongen. Olivtärdet skall så småningom få en ny kruka.

38080-136

Fyndade ett nytt soffbord på Blocket, ett CUBE från Svenska hem. Roligt att kunna ha både matbord och soffbord i samma serie när planlösningen mellan de två rummen är öppen.

Härliga skuggor

Publicerad 2006-09-10 19:50:09 i Allmänt,

38080-133


Eftermiddagssolen leker verkligen i vår lägenhet. På vår gård har vi en stor fin björk som när solen står bakom den kastar in otroliga skuggformationer i vårt vardagsrum. När det blåser bildar lövverket dansande skuggor på våra väggar och det är så vacker så att jag nästan blir poetisk.

Här är det dock inte björken som vilar sin bild på vår vägg utan jag kallar denna skugginstallation för "Persienn i Olivträd"

Härligt slutkörd!

Publicerad 2006-09-10 19:44:28 i Allmänt,

Nu kommer jag att låta en aningens hurtfrisk här. Men åhh vad det är skönt att träna! jag är en otroligt lat typ som gärna smiter undan och ger efter för minsta motståndets lag. Kommer jag mig dessutom ut till gymmet så behöver jag någon som säger åt mig vad jag ska göra. Skrotlyftning går alltså bort, mycket bort. Gruppträning det är min melodi. Så när man väl har svettats i en timme så blir jag lycklig, några konstiga endorfiner eller vad det nu är ställer till det i kroppen på mig så att jag blir glad och genast bokar in en massa nya pass, och det är ju bra.

Jag blir också glad av gymmet. Det är ett litet personligare ställe att träna på än den stora sportdraken som jag tidgare sponsrade med ständiga månadsbetalningar men som jag ytterst sporadiskt nyttjade.  Så funderar du på att börja träna rekomenderar jag verkligen www.usm.se  ingen trängsel, trevlig personal och trevliga nyttjare!

Bilen åt upp soffan

Publicerad 2006-09-10 10:16:10 i Allmänt,

Dumma bil, först börjar den gå ofantligt dårlig, sedan står den på verkstad i två och en halv vecka. Så bortskämd som man är med bil kan jag säga att det märks när den är borta. Fast det enda jag egentligen har saknat är möjligheten att storhandla och att kunna spela golf.

Nåväl själva billösheten tärde väl då inte allt för hårt. Men en krävande bil kan kräva stora hål i en inte allt för svulstig plånbok. Jag ser en ny soffa flyga allt längre in i framtiden. Jag kan inte ens ana den vid horisonten längre. Fast tro inte att jag klagar, just nu har jag varit och storhandlat blodpudding för att minska på matkostnader för att kunna överleva det hål som impulsbokningen av Parisresan gav, om jag skunde skita pengar skulle jag definitivt äta laxerande.

Myresjökök POP

Publicerad 2006-09-04 18:17:53 i ,

Myresjökök har lanserat en ny lucka POP som de lovar bara är början på något stort. POP är tänkt att bli ett smycke i ditt kök och jag är beredd att skriva under på det.
POP är en lucka med starkt mönster och tanken är att du kan byta ut en eller fler luckor i ditt kök när du har lust på en liten förnyning. Myresjökök själva liknar det med att hänga upp en ny tavla. Kanske kommer POP-luckan fram till helgen för att sedan bytas bort till en mer normal lucka under vardagen? Eller varför inte jämt året om. Jag ser fram mot lansering av fler fräcka mönster!

Läs mer om POP och andra Myresjökök på deras hemsida

Måste säga att det rycker lite i min vill ha tarm. Luckan nedan följer ju redan linjen i mitt kök så att säga.


38080-131

Bild från www.myresjokok.se

Om

Min profilbild

Sussi

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela