Suss-uss - Ingen stjärnbloggare

Lite hit och dit om vad som faller mig på näsan för tillfället

Packar

Publicerad 2008-04-22 21:25:48 i Babblat av Sussie,

På torsdag bär det av, hinner inte packa i morgon då det är middag och bowling med jobbet. Jag måste erkänna att jag packar utan plan. tar högar ur garderoben och lägger i resväskan modell större. Jag brukar alltid avsluta mina resor med att hänga in två tredje delar i oanvänt i garderoben igen.

Hade bara jag skaffat mig struktur och planering hade jag säkert kunnat klara av  lättheten i att dra omkring på en mindre väska. Men eftersom att min något begränsade strukturella och planerande personlighet verkar lämna mig så fort jag kör ut genom grindarna på jobbet så får jag stå ut med att springa på flygplatser dragandes på en 25 kilos klump.

Det jag aldrig mer kommer att göra dock är att bege mig ut i världen med en hockeytrunk. Ni vet dessa gigantiska väskor av sportbagsmodell. Ni som hörde en svärande svenska nere på kontinenten för tio år sedan kan misstänka att det var mig ni hörde. Jag är inte direkt liten med mina 173 cm, men hockeytrunken den förde mig dit den ville. Jag har ändå vana av både hund och hästdressyr, men en väska kunde jag inte bemästra.


image206

Premiären avklarad

Publicerad 2008-04-21 20:00:36 i Gröngölings-Golf,

Så i helgen var det dags, klubborna åkte fram och kosan mot Norrmjöle vändes. Faktiskt gick det inte helt tokigt, förutom det där snedskjutna driverslaget som jag var rädd skulle träffa någon bil på parkeringen, ja, man är ringrostig. Inte är man någon Emma Zakrisson heller för den delen. Kul med en europatour segrare från Umeå GK, jag kan sätta en hel årslön på att nästa tjej från Umeå GK att vinna en europatour seger inte blir jag....

På torsdag bär det av, en vecka till Turkiet, fem rundor golf. Hade jag varit man hade jag påstått att det skulle ge mig rejäl tränignsvärk i runkmuskeln, men eftersom att jag är med på det andra laget så säger jag bara att det kommer att ge mig ont i underarmarna. Det är nämligen där i jag känner av mina premiärslag.

Jag kommer att vara snyggast på fairway i Belek, efter svårt, den kostar femtio kronor mer ångest, bytte jag min nyinköpta chockrosa i värsta Gulbis stil kjol till denna mer mönstriga.

image205
Golfkjol från 4D

När jag blir vuxen del 1

Publicerad 2008-04-19 16:47:58 i Allmänt,

Inför den dagen när det perfekta huset träffar oss i pannbenet, är förberedelserna inte särskilt stora.

Dock måste det erkännas att visst man funderar, på hur det skulle vara och vad man skulle göra om det helt plötsligt fanns ett hus med ens egna namn på lagfarten.

(Hus på Teg sökes, gärna med 50-60-tals charm som marmorgolv, billigt, fjärrvärmekonverterat, central lägenhet kan lämnas i inbyte)

På baksidan av det här eventuella huset skulle jag kunna tänka mig ett SPA-bad. Som ett sådant här från Folkpool.
Det vore något att klämma en Cuba LIbre i en isrykande kväll i januari.


image202
Ett glas bubbel och en badanka senare var kvällen att betrakta som perfekt!

Karriäristens tips del 1

Publicerad 2008-04-19 14:16:46 i Allmänt,

Blek vinterhud kan (förhoppningsvis) bli glamorös med foundation.

Dagens tips.
I frustration, Dunka inte pannan mot kollegans vägg, såvida denne inte eftersöker en ny design på sin vita vägg i form av en rund cirkel i färg N03 från Lancome.

Fåcking klantigt

Publicerad 2008-04-19 13:43:17 i Allmänt,

Hade en hysterisk fredag igår. Vid lunch på fredagar tenderar jag och min dela kontorskompis H att tappa ungefär 15 år. I går resulterade det i att en kollega fick sitt rum inlidat i toalettpapper och dessutom klassikern tejpad mus.
Må tro att vi fnittrade oss fram i korridoren, som två coola tjejer på högstadiet, inte alls en civilekonom och en civiingenjör mitt i karriären liksom.

Nåväl, blondheten och fnittrigheten i kooperation med min halvnorskhet glömde kortet till parkeringsgaraget i bilen, som står just det i garaget. Resultatmässigt innebär det att jag nu kommer att gå sitta och geta på mina grannar utanför garaget för att komma åt bilen... Det kallar jag lördagsunderhållning...

PS: Chokladfonduen på Lottas är "to die for".

Love the skin you're in...

Publicerad 2008-04-19 13:25:27 i Allmänt,

Som hudcancer rädd mästare av blekfisar trodde jag att min räddning var kommen. Lite färgad bodylotion senare skulle min hudton ha förvandlats från Isdrottningen av Narnia till sportigt fräsch. Men allting har sitt pris.

Första flaskan inhandlades en Dove Summer Glow, voila mina ben fick faktiskt färg, inte orange, utan faktiskt helt ok. Dock påstod min make att jag luktade tant.

Nästa flaska inhandlades, en Nivea Summer beauty. Likadant där, färgen min hud fick var fin, men jag luktade gammalt surnat solariesvett...

Inför februariresan till solen var den totala belkheten ett faktum. För att inte blända mina medresenärer som en ren humanitär insats inhandlades flaska nummer tre, från Loreal nutribronze, jag trodde inte att de kunde misslyckas.

I en vecka sov jag med en nedkladdad pyamas och ändå vaknade jag på natten så starkt illamående att jag trodde magen lagt sig på utsidan.

Varför? Varför gör man en fullt fungerande produkt som stinker, svettig solariegrillad gorilla? Det är inte rättvist mot oss blåtonade! Jag kommer aldrig att bli så där gyllene, det är bara att ge upp, får väl anama renässanslooken i stället, vitpudrad. Eller så kanske jag får bli gotare, hm tänkvärt alternativen finns ju.

image201
Tre stinkbomber! Den kemiska solariedoften kanske borde skrivas upp som ett potentiellt terrorhot?

Lördagsgodis!

Publicerad 2008-04-19 13:08:02 i Allmänt,

Även fast det närmar sig det trettio finns det saker som man aldrig växer ur. Lördagsgodiset. Som kioskbarn var jag luttrad, många är de lördagar jag hjälpte till i familjens kiosk, sålde smågdis för 25 öre styck. (Allt var nog inte billigare förr).

-Smågodis för en tia, en sådan, två gröna, och så en sådan där, hur mycket har jag kvar?

image198


Choklad, vad mer behöver en kvinna?


image199
Lite nötter, som att livet ändå inte är fullt av dem?

image200

Himmelriket till en kostnad av ynka 33 kronor. Vem behöver en dildo?

I dag åkte jag dit

Publicerad 2008-04-15 19:20:34 i Allmänt,

Så var den dagen kommen när jag inte lyckades smita undan ytterligare en gång. Sist jag gjorde det var våren 2006. Det har varit så uppenbart att jag undvikit det, därför kommer jag ihåg att sista gången innan i dag var den där soliga dagen 2006 när jag locket djävlades med mig så till den grad att även en securitasvakt fick ge sig.

Men i dag så åkte jag på pumpen så att säga. Jag var tvungen att tanka företaget poolbil innan jag lämnade tillbaka den. Tro, jag försökte slippa undan. Ringde min kollega och sade att jag inte hade tankkortet och inte tänkte lägga ut egna pengar. Men se, tankkortet fanns i bilen redan och mina arguemnt förångades i dielsedimmorna.

Hur har jag då klarat mig undan att tanka bilarna under så lång tid, enkelt men det kräver planering. Se till att maken kör bilen när bensinlampan börjat lysa...

Men, åhhh

Publicerad 2008-04-14 07:48:39 i Allmänt,

Ska det vara så här? Bara för att jag inte parkerat bilen i garaget så har det självklart vräkt ned snö i natt. Var är den där våren? Ge hit den nu!

Det är i mitten av aprill- Det SKA inte vara massa nysnö, det ska vara gammal tö snö!


image197
Våren på spåren? Nepp...

Min plastpappa gör Operadebut!

Publicerad 2008-04-11 17:06:00 i Allmänt,

I morgon nyinvigs Operan i Oslo, på scenen kommer min plastpappa att stå! Han är en hängiven körsångare och kommer att medverka i invigningsföreställningen! Lycka till Odd! Jag kommer att försöka följa öppningen på nätet!

Stort Lycka till!

Äntligen fredag

Publicerad 2008-04-11 16:59:53 i Allmänt,

Äntligen i mål efter en hektisk vecka som efter trädde ännu en hektisk vecka, och kommande vecka lär inte bli mindre hektisk.  Det är tid för månadsbokslut...

Har nu kommit hem, och sitter och kippar efter andan med ett glas vitt. En favorit på halvflaska Marie d Alscace.
Jag är ensam hemma i helgen. I kväll ska jag och min träningskompis ut och ta igen allt vi har tränat av oss den sista tiden. MIddag på Lottas och sedan får vi se om vi sitter kvar där eller om vi går viare. Det är mest för surrandet som vi går ut, och då spelar det ju egentligen ingen roll var man sitter.

Helgen i övrigt kommer inte att bli så mycket lugnare än veckan. Jag ska jobba i kapp lite, träna och städa.

Halv-Norskan

Publicerad 2008-04-11 09:14:25 i Allmänt,

Att ena halvan av mig själv är av norsk härkomst blir jag ibland väldigt påmind om. Efter vaccinationen i går, började jag känna en bula på min arm. Lite smått orolig blev jag, var det en reakton på vaccinet? Nå väl eftersom att jag fortfarande var vid liv så antog jag att det inte var någon större fara. Fast lite synd om mig det tyckte jag allt.
Hela dagen och hela kvällen gick jag och fingrade på min bula genom polotröjans tyg.

Vid kvällens avklädning kom överaskningen... Bulan visade sig vara ett plåster som den illmariga sjuksköterskan klistrat dit utan att jag ens märkte det...

Bulan var med andra ord väldigt lätt att få bort...

Åh, Zara kom hit nu!

Publicerad 2008-04-10 20:47:06 i Allmänt,

Enligt ett meddelande från TT i lokalblaskan har varumärkeskonsult företaget Interbrand rankat varumärket H&M som det starkaste  varumärket i Europa. Det av skrivande omhuldade IKEA kom på tredje plats.

H&M slår däremed konkurrenten ZARA. Det är här jag vill börja klaga. Jag hade rejält tänkt klaga på Norrlands största stad. Inte på björkarna och inte på kylan men däremot på klimatet för handel. Visst har vi de mest enträgna kedjorna som klänger sig fast här med envishet i portion av en åsnas, men nyetbleringar verkar vara lika oattraktiva att få till så ett IKEA på Svalbard blir mer troligt. En stad med få A-lägen blir envist tom. Kom igen nu, nu rör vi om i grytan och ger vår strad en ansiktslyftning?
Kan Sundsvall, kan väl Umeå? Låt Sundsvall få ha sin stenstad med krusidullarkitektur, låt Umeå få ett signum i modern arkitektur och nytänkande. För ärligt talat hur mycket av trähuscharmen är kvar? Västra kvarteren med bland annat KII och en pittoresk hattaffär har sin charm, bibehåll den. Men resten? Blir någon gladare av husen som innrymmer det trånga MVG, det "fagra" Åhlenshuset, eller betongklossen med Kungspassagen?

Min börs vore tommare, men min shoppingsjäl skulle bli lyckligare av mina favorit spanjorskor Zara och Mango.


Åh, Zara kom hit så snart, jag väntar vid hörnet, vid dressman.

Ingen leksak?

Publicerad 2008-04-10 11:55:38 i Babblat av Sussie,

Har just insett att det är två veckor tills dess att det bär av till Turkiet på golfresa. Snön vägrar lämna marken så ingen övning av svingen kan ske i förtid. Var är den globala uppvärmningen? Om denna kyla fortsätter så kommer vi inte att kunna odla vårt eget vin 2050, och jag måste revidera min pensionsplan. En vingård i Varmvattnet, får bli en vingård någonstans i Italien istället. Eller Amsterdam.

Hur som helst, lättnaden inför Kanarias var skön. Kenyaresan hade förutom flygresa innehållit ytterligare ett moln med oro. Vaccinationer. Spanien är liksom lugnare och stickfriare. Rekomendationen för Turkiet är dock lite annorlunda och eftersom att jag en dag appellerar på att bli en globetrotter är det väl lika bra att börja sticka sig.

Drop in på infektion, nervositet. Funderation på nödvändigheten? Upprop, in, av med tröjan, nervöst skämt med luttrat sjuksköterska, ett myggbett sedan var det över? Vad hade jag håsat upp mig över?

Det som dock högg till i mitt hjärta var jag fick ingen leksak, det är väl brukligt när man är duktig eller har det passerat ungefär 20 år sedan?

MItt jobb är okreativt, men min undanträngda kreativitet poppar fram titt som tätt. Min nya utrycksform är att meddela mig bildmässigt på min witheboard tavla. Veckans resultat kan skådas nedan. Oberservera också kommentaren!


image194

Till fjälls

Publicerad 2008-04-07 12:05:58 i Babblat av Sussie,

Var till fjälls i helgen som var och hälsade på pappa och syster. Förhoppningen var att vädert skulle vara på vår sida så att vi kunde ta någon skotertur. Den förhoppningen visade sig vara allt för opptimistisk. Lördagen låg dimman djupt och snön var i luften. Söndagen hade fint väder in i mellan och en liten tur blev det, dock blåste det rejält på kalfjället och när kaffeet stundande åkte vi ned och satte oss i en bäckravin. Ibland kom solen fram och livet var skönt, en minut senare insåg man att man höll på att drivsnön gjorde sitt bästa för att genomföra en fullvärdig begravning.

I lördag skulle jag bjuda på mat, min syster med tillhäng var bjudna. För att tillhänget skulle hinna till maten sköt vi upp starten. Perfekt, jag var lite småtrött och passade på att lägga mig på soffan, en och en halvtimme senare när maten skulle vara färdig vaknade jag... Lite pinsamt mina gäster fick glatt vänta de 45 minutrar som det tog att laga maten... Deras kurrande magar hördes genom hela huset.

image193
Aprillväder i fjällen Ruokkoskalet

En vill ha TV

Publicerad 2008-04-02 12:07:42 i Det lilla hemmet i staden,

TV-apparater har väl aldrig intresserat mig nämnvärt. En hyffsad funktion och inte allt för ful har varit de kriterier som jag accepterat tv-apparaterna utifrån. Erkänner att jag är typisk "tjejig"  i det anseendet, tekniska beskrivningar sätter inte precis igång svallvågor hos mig .

Men nu, denna totalt underbara skapelse som Tej Chauhan  tagit fram som en prototyp till Humax . Det är bara att hålla tummarna för att den kommer till produktion. Då kan till och med jag tänka mig att slanta upp rejält!


image192

Om nu träning

Publicerad 2008-04-01 09:46:40 i Tjejplågerimilen,

Överallt kan man läsa att träning och motion ska göra underverk för både fysisk hälsa och själ. Jag misströstar med det starkaste.

Om dessa positiva hälsoeffekter skulle stämma skulle jag alltså i dag, må ypperligt, som en 28-åring ungefär. Ja, det skrivs ju att man kan ändra sin ålder genom att motionera. För i går nämligen, så körde jag 35 minuter löparband, intervaller. Ja, jag erkänner mina höjningar i intervallet var nog ungerfär ett vanligt joggtempo för andra, mer luttrade självplågare, men för mig höjdes pulsen rejält. Efter den självmartyriska akten så styrketränades överkroppen.

I dag mår jag mindre lyckligt, jag har sovit som en klubbad sten, kroppen värker och själen känns urholkad. Hur positivt är det egentligen?

Den enda lilla ljusglimten och den jag får fokusera på är att jag i går tyckte mig skönja en muskel i min överarm, helt synlig, visserligen så var ljusets skuggningar till min stora hjälp, men ändå, det nästan syntes. Sedan försökte jag att blunda när jag stod rakt under lysröret, för då var den synliga muskel borta...

image191
Jag behöver varm massage!

Om

Min profilbild

Sussi

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela