Suss-uss - Ingen stjärnbloggare

Lite hit och dit om vad som faller mig på näsan för tillfället

Passagen

Publicerad 2008-12-30 15:44:23 i Renovering,

Kommer ni ihåg hur passagen såg ut i halvtidsvilan?

Nu ser den ut så här
Garderobsdörren som jag inte visste om jag skulle köpa ny eller göra något annat av blev målad i den knallgröna färgen som syns...
Dörren längst in i mitten fick en fototapet av Chrysler-buliding som uppiffning så att det händer lite mer i den annars ganska meningslösa och trånga passagen.
Borta är ljus plastmatta, gulnade dörrar i träfaner och de ljusgröna väggar.

När vi hade målat fösta vändan på väggarna såg det ut så här


Tydligen en arbetsbänk

Publicerad 2008-12-12 18:41:55 i Renovering,

Den här saken utger sig tydligen för att vara en arbetsbänk, vet inte om jag hade klarat av att lista ut det om inte tingesten hade satt epitet på sig själv!
(kategoriserat under avdelningen konstig fredagshumor)

Sports centre

Publicerad 2008-12-12 18:33:42 i Renovering,

Vi har inte bara haft en isbana på gården vi har även vår egen sporthall. Eller hobbyrum eller skrotrum what ever..

Kvällens projekt ligger i mitten!

(Det känns skillnad sedan vi blev husägare, nu visar jag bara bilder på starkt röriga miljöer, tidigare var det betydligt mer städat...)

Kommande projekt xx*856

Publicerad 2008-12-08 20:54:26 i Renovering,

Ännu finns det mer att göra...

Kanske får trappappappappen sig en omgång i helgen.
De ljusa ränderna på sidorna är minnet av en spalje, vars dödsom kom framstötande av en furios kofot.


Färgfläckar avslöjar viss otålmodighet och hast hos mästermålarna (eller jag kanske ska säga mästermålarainnan för att bättre peka på vem som tror att täckning är onödvändigt)

Kommande projekt del xxx*72

Publicerad 2008-12-08 20:48:19 i Renovering,

Det är inte så att vi är göralösa. Projektkalendern känns uppbokad till 2048 ungefär. Just nu vill jag bara ha en grund att jobba ut i från.

Veckans projekt blir hallen


Det blir nya dörrar från K-rauta, de har en kampanj just nu som gör nya dörrar lika billiga som vad det skulle ha kostat att få dessa omlackade av proffs. Dörren längst in i passagen tror jag ska få vara kvar men i någon annan tappning...
Lampan känns som självklar på sin plats så den får bo kvar. Garderobsdörr är väl något som också borde fixas.

Beslut, beslut och beslut

Publicerad 2008-12-07 18:43:22 i Renovering,

Hade aldrig kunnat drömma om att det var så mycket beslut att ta hela tiden.

1. Ska vi köpa nya garderobsdörrar
2. Ska vi lacka om de gamla
3. Ska vi tapetsera om dörrarna i några fräck tapet?

1. Ska vi lacka om innerdörrarna?
2. Ska vi köpa nya?
3 Ska vi försöka renovera dem själva?

Vilka dörrtrycken ska man ha? SKa man slänga på fototapeten innan man målar det som inte tapeten täcker?

Ska vi göra om köket nu eller ha is i magen och invänta kampanj? Vad gör vi med badrummet?
Vilket golv ska vi ha i köket?

Inredning har jag inte ens börjat fundera på utan bara slängt in mina gamla saker i väntan på att beslut ska tas

En husägare tar det piano!

Publicerad 2008-12-05 19:00:52 i Babblat av Sussie,

Jag har alltid haft en liten dröm om att kunna spela piano. Vid husvisningen fick mitt öga skåda ett piano i vardagsrummet och efter att köpekontraktet var påskrivet sade jag lite försynt till hussäljartanten att om hon ville kunde hon gärna lämna kvar det.

Första gången vi fick tillträde till huset föll mitt öga på ett nu ganska ensamt piano i ett tomt vardagsrum. Jag blev så glad att jag gav tanten en stor kram sist vi träffades.

Om jag blev glad så kanske inte mina grannar och min käre make blev lika överlyckliga. Vi bor visserligen i en friliggande villa, men ett piano kan säkert höras vidsträckt. Jag har alltid velat spela piano, men det är inte lika med att kunna spela piano.

Så nu sitter jag klinkandes och plinkandes. I går köpte jag min första pianobok "Pang på Pianot" och gissa om jag pangade till det. Nu har jag tragglat mig igenom Für Elise så många gånger att jag undrar om jag vågar ta den en gång till. Nu är det vIsserligen inte säkert att någon har lyckats uppfatta att det är just den skapelsen jag försöker spela, men det kanske inte är värt att chansa?

Jag måste få bättre pli på min vänsterhand, den hänger inte riktigt med, dessutom varför ska de krångla till det så med noterna för vänster hand, jag blir ju helt förvirrad!!!Rekreation för mig trolig tortyr för dem som tvingas lyssna....

Husägare tar det inte piano!

Publicerad 2008-12-05 18:50:09 i Renovering,

De senaste tre veckorna har varit fyllda av arbete. Förutom att måla nästan hela övre delen av huset och lägga in golv i halva, så har vi hunnit, flyttstäda, spika lister och foder, flytta allt vårt möblemang och övriga tillhörigheter, ha middagsbjudning, nästan kommit i ordning i huset, vi har dessutom hunnit med att vara på våra arbeten (lite mer eller mindre kanske). Jag har dessutom varit i Stockholmstrakten på ett tredagar långt seminarium.

Under denna tid har det dessutom snöat! Vilket som husägare innbär att man måste skotta snö. De senaste dagarna har det dock märkts tydligt att vi är husnewbees, blötsnön som kom för några dagar sedan skottades bort i tron attdet skulle bli kallt, varmvädret fortsatte dock. Det medförde som resultat att finalen av stjärnor på is  lika gärna skulle kunna sändas direkt från vår gård! (Om Björklöven saknar istider i hallen kan ni ringa oss, vi kan tillhandahålla isyta)

Det är även en annan sak med hus, uppvärmning. Plötsligt förväntas man förstå sig på en panna från 82 vid namnet autonom. Namnet ger ingen som helst beskrivning av vad åbäket egentligen är. Skrämselhickad inför den första elräkningen försöker vi att få pannan att gå så optimalt som möjligt. En rödknapp ska dras dit och en blå knapp ska dras åt ett annat håll, men vilket håll? Det är 16,8 grader varmt i sovrummet och jag hoppas verkligen att det ska synas på elräkningen. Skrämd står jag och huttrar nere i tvättstugan med duschen avstängd medan jag tvålar in mig.

Hej då OP!

Publicerad 2008-12-05 18:32:05 i Renovering,

Helgen den 22:a novembergick flyttlasset (tack alla underbara vänner för all er hjälp).

Förra veckan användes till att städa ur lägenheten. (Tack Matilda för din hjälp). På onsdagskvällen släckte jag lamporna och låste för sista gången dörren in till vår lägenhet. Det var med en klump i halsen som vi båda körde ut från boendeparkeringen för sista gången. Vi har haft tre och ett halvt otroliga bra år där. Jag kommer att sakna alla våra kvällar ute på balkongen. Pimplandes vin och pratandes in på småtimmarna. Inte för det att jag tror att vi kommer att få det sämre här, tvärt om.

Så förra fredagen var det dags. Överlämning av nycklarna till de nya ägarna, hoppas att de kommer att trivas lika bra som vi har gjort.


Flyttstädning, tar alltid mer tid än vad man tror...


Hejdå OP, kanske ses vi igen om si så där 35 år?

Om

Min profilbild

Sussi

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela