Suss-uss - Ingen stjärnbloggare

Lite hit och dit om vad som faller mig på näsan för tillfället

Lugnet före stormen?

Publicerad 2008-10-30 19:48:32 i Babblat av Sussie,

Det är oroväckande lungt just nu, nästan så där stilla lugnt som just innan stormen ska slå ned. Trots lugnet så är jag otålmodig. Vet att inom en vecka så kommer det att vara full fart på jobbet igen och dessutom flytten...

Men just nu är bara en väntan. Känner mig lite rastlös, men vet inte riktigt var jag ska börja.
I år är vi preventiva, vinterdäcken är redan på!

Avdelning kejsarens nya kläder

Publicerad 2008-10-28 19:42:43 i Babblat av Sussie,

Jag hade tänkt skriva ett inlägg om det golv som vi har tänkt lägga i hallen och i stora sovrummet efter flytten. Men eftersom att jag inte hittar en enda bild på golvet så får jag väl vänta med det, tydligen.

Men jag kan visa en bild på vad som väntar, nämligen vintern (åh, vad jag hör många hurrarrop i bakgrunden)


Kall och blåsig nyråsafton på sandstranden i Norrfällsviken

Ikea-nostalgi

Publicerad 2008-10-28 19:12:27 i Det lilla hemmet i staden,

E24 presenterar i dag ett bildspel med lite IKEA-nostalgi. Visserligen lite tamt, jag hade gärna tagit ett frosseri i nostalgi istället för den lilla enkla kittling som presenterades.  Men visst fanns det godsaker. Bordet Löv till exempel, som enligt bildspelet var den första möbeln i det karaktäristiska platta paketet. Och visst väcker det lite ha-begär? Jag skulle inte säga nej till att få lägga vantarna på ett eget Löv


Bordet Löv, bild från E24.se

Tvåtaktsmotorer och hemtrevnad

Publicerad 2008-10-27 18:39:13 i Babblat av Sussie,

Varje gång jag känner doften av en moped blir jag sentimental med en känsla av hemtrivsel. Det är inte mopeden i sig som triggar i gång mig, utan det är den underbara doften av tvåtaktsbränsle.

Mopedångorna får mig att förflyttas en si så där 25 år bakåt i tiden. I den lappländska fjällvärlden sprider sig en doft av skoterkläder i hallen. Ni vet kläder som inpyrts under timtal av snöskoterkörning. Riktigt ingrott så där så att kläderna luktar mer än skotern själv. Snöskotern denna synonym med lapplänningen. Moped var det knappt någon som ägde. Det fanns liksom knappt någon idé att försöka ta sig fram på motorburna tvåhjul den knappa snöfria period som finns... Så alla ungdomar drog fram likt rövargäng på snöskotern istället.

Nu 25 år senare får stans mopedångor mig att minnas de där lördagsförmiddagarna när syrran och hennes snöskotergäng spred tvåtaktsdoft i hela huset. Tipslördag med Arne Hägerfors plingade på svensk television och lördagsmiddagen var alltid spagetti och köttfärssås.
Själv var jag konstant kall i rumpan denna tid på det glada åttiotalet. Orsaken brukade vara sviter efter  en dag i slalombacken med en tålamodsinnehavande far som försökte lära mig åka utför.Härlig tvåtaktsdoft!

Var börjar jag?

Publicerad 2008-10-26 17:08:45 i Det lilla hemmet i staden,

Dagen intention var att börja packa. Tre veckor kvar nu tills vi får nyckeln. Packade en låda med lite lull, lull som ljusstakar och övrigt undanstoppat pynt. Sedan då?

Ivrigt gick jag upp till förrådet, med tanken att börja där. Stod och tittade in i förrådet i några minuter, låste sedan dörren och tog hissen ned igen. Vårt förråd är så fullstoppat att endast en frigjord golvyta om 30*30 cm finns att stå på. Det finns inte på världskartan att vi ska kunna börja packa där inne innan vi fått börja köra bort en del saker....

Så nu har jag lagt ned det där med att packa

Operation gillestuga

Publicerad 2008-10-26 11:14:14 i Det lilla hemmet i staden,

Källardrömmen i bastupanel kommer inte att prioriteras först, men kommer definitivt att så småningom få sig en make over. Jag sitter och leker lite med tanken på en "modern gillestuga med touch av sitt ursprung"

Den gröna heltäckningsmatta som i dag ligger på golvet är kvar i arbetshypotesen. Furupanelen på väggarna kommer att målas vita för att bringa ljus in i detta annars så mörkmurriga rum.

Restrerande färger som jag tänker mig är grönt (för att anknyta till golvet) lila och orange.

Något sådant här


Lampa Pikant från Mio


Lite tygtavlor på väggarnaTyger mod daisy lime, Aviary Chartreuse från Japanease prints och Receiving Line Lime designat av Anna Maria Horner, tygerna kan köpas från Volksfaden

Falukorv och fjärrvärme

Publicerad 2008-10-20 19:28:07 i Allmänt,

Upp över ytan och sedan neddyken som en hungrig and. Jag har varit anklagad för att vara fokuserad och allmänt jättetråkig av min kontorssambo. Känns bara så tråkigt att behöva använda klyschan det är mycket nu, när det faktiskt har varit det. Jag sitter med flera projekt både mer privata och andra jobbrelaterade som inte är påbörjade. Det värsta är att de expanderar i antal också, som bananflugor i en gammal fruktkorg. Det är projket av rolig karaktär också. Men som vanligt så måste man äta upp den tråkiga maten för att få en god efterrätt.

Senaste tidens tandagnissel har också börjat ge med sig men även framkallat en viss sorts separationsångest.
Lägenheten har fått köpare även om priserna har sjunkit med minst ett ikea-kök. Dock är det en lättnad att kunna lämna över nyckeln bara dagar efter att vi har fått huset. Hjälp, vi har köpt hus. Renoveringsplanerna ligger för närvarande och gottar till sig som en jäsande bulldeg. Dock får vi se hur det går att få tag på degen.

Men mina kriser då?

Publicerad 2008-10-12 10:30:41 i Babblat av Sussie,

Modeordet just nu verkar vara finanskris, men i dess kölvatten måste jag få protestera och säga att min kris är betydligt mycket värre! Så turbulent att jag inte förstår varför inte världens media vänds mot mig istället.

Min kris är egentligen uppbyggd av flera smådelkriser.

Måndag
-Tårtkrisen, efter en helgs smaskande ville inte magen ha tårta till frukost, vilket tyder på en att tårtorna då var starkt övervärderade tillföljd av den allt svagare efterfrågan.


-Valutakrisen, inga jämna pengar till vägtullen genom Trondheim. Kunde dock lösas via manuell betjäning.


-Gps-krisen. Ohörsammade signaler ledde till att obevaksamma körde fel. Sedan förvärrades krisen genom att bli inledd på knappt farbara vägar.

Tisdag
- Arbetskrisen inleddes, budgetarbetet framskred inte i den takt som överordningen förväntade.
-Städkrisen, inväntad panik före visning av lägenhet, hade jag plockat bort kalsonger och disk?
- Skitig bil krisen, som en följd av måndagens gps-kris som så ankom skitigbil-krisen. Kollegiet var inte sen att kommentera den svarta bilens formation till halvvit.

Onsdag
-Visningskris, bo i kappsäck hemma fick en ny innebörd. Slarvmajan i mig kände enorm frustration över att behöva plocka bort efter sig, jämt! Efterfrågan på slarv ökande väsentligt, men i och med visningskrisen fanns inga aktier för slarv att tillgå.

-Pengakris, också i viss mån uppstånden av visningskrisen som i medfört att mat inte lagats i det egna "perfekta hemmet" på flera dagar. Det medförde avsaknad av lunchlåda och restaurangen på jobbet tar enbart kontanter, tomt i börsen.

-Lånekrisen, vem av mina kollegor kunde tillgodose mitt behov av två tjugor?


Torsdag

-Bokslutskrisen, vad hade jag bokat och varför?

-Budgivningskrisen, förhandling med köpare.

-Motionskrisen, den senaste månadens avsaknad av motion började kännas i kroppen...


Fredag

-Tidskrisen, var tog veckan vägen? Varför är allt jobb kvar? Vad har jag gjort?

- Matkrisen, vad äta till middag?

-Sömnkrisen, Hur underbar är inte soffan en fredagkväll efter några glas vin?

Om

Min profilbild

Sussi

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela