Suss-uss - Ingen stjärnbloggare

Lite hit och dit om vad som faller mig på näsan för tillfället

Bland reglar och platonmattor

Publicerad 2008-09-24 19:16:48 i Det lilla hemmet i staden,

Det börjar sjunka in allt mer nu. Vi ska bli husägare. Det är dags att vinka adjö till det enkla livet i en modern lägenhet.
Snart förpassas vi två sjuttiotalister till ett lika sjuttiotalistiskt hus.

Den tid som kanske förut har funnits till att läsa om mode och shopping existerar inte längre. Nu är det nya favoritforumet på bygga hus som gäller. Som att vakna med en baksmälla utan alvedon i badrumsskåpet kommer insikten att inredning, det är bara på ytan det.  Det som gäller är mer byggteknisk hard core som luftspaltar, läckage vid taknock, uppreglade källargolv och obefintligt tätskikt i badrum. Var är fén med trollspöt, abrakadabra renovering fullständig.

Jag har känslan att efter tio år tillsammans och ett år som äkta makar så är det nu som den stora prövningen kommer. Jag har hållit i en sticksåg en gång i mitt liv det var femton år sedan och hände under en träslöjdstimma i nian.

Sedan är det lika bra att jag erkänner det på en gång när det kommer till hantverk så är jag är fruktansvärt onogrann, en liten slarver faktiskt. Jag ska dock med all min vilja försöka motarbeta den tendensen hos mig själv. Om inte annat får jag väl försöka smita undan genom att sitta i ett hörn och se blond och söt ut, även om det i mångt och mycket känns som betydligt mer talangkrävande än renoveringsarbete.


Behöver tips på "lulllull"

Publicerad 2008-09-14 17:28:54 i Det lilla hemmet i staden,

Såvida inte onsdagens husbesiktining visar något helt annat så är det dags att sätta ut lägenheten till försäljning nästa vecka.

Lägenheten är i grunden helt ok, men vi vill gärna visa upp den från dess allra bästa sida.
Nu vill jag gärna ta mot tips på hur vi ska visa lägenheten från dess bästa sida..


Köket

Från ytterdörren genom lägenheten

Matplatsen som binder ihop köket och vardagsrum


Sovrummet, jag ska inhandla ett överkast...har inget i dag.


Lite lådor och gamla datorer ska förpassas till det redan fulla vindsförrådet


Vardagsrum


vardagsrum annan vinkel


Bdrummet

Balkong 1

Balkong 1 annan vinkel


Balkong 2

Så, vad ska jag göra inför försäljning?

Ett steg närmare

Publicerad 2008-09-11 22:11:23 i Babblat av Sussie,

Japp, efter en veckas segdragen process är vi nu ett steg närmare "två sjuttiotalister i ett sjuttiotalshus" så nu får vi vänta till nästa vecka och hoppas på att det inte blir "inte två sjuttiotalister i ett sjukt sjuttiotalshus".

Jag satt på ett möte i Luleå när maken smsade att vårt bud blivit accepterat, tror ni att min koncentration där efter låg på mötet?

Hädan efter tror jag att den denna något loja inrednings/egoblogg kommer att få en allt mer karaktär av renoveringsblogg...Hm känslan finns där

Evig väntan

Publicerad 2008-09-10 19:45:33 i Det lilla hemmet i staden,

Att köpa hus är verkligen att förpassas rakt in i barndomens eviga väntan på julafton. Det är bara det att spelreglerna har förändrats från det att man var fem. Nu tjugofem år senare så får man delta i en budgivning om tomten..
Vem som får det hårda paketet återstår fortfarande att se.

Hoppas att jag varit en nog snäll flicka!

Vad hände med miniräknaren?

Publicerad 2008-09-10 19:40:11 i ,

Det var med sorg jag gick till jobbet i måndags, inte bara för att det var måndag utan även för att min miniräkare var borta.
Eftersom att saknade var allt för stark blev måndagens första jobb att försöka leta reda på min miniräknare. Så jag slängde i väg bena in till sälj-admin killen. Denna kille kan nog aldrig bli någon pokerstjärna face to face, utan vill han satsa på den karriären är det nog gömd framför skärmen som gäller. Jag behövde bara fråga en gång så  kröpt det fram att det var han stod bakom det.  Kreativiteten att gömma min älskade i en pärm var dock tydligen inte hans utan skulle visst komma från min kontorssambo. Så nu är frågan om hon är den egentliga uppviglaren och han bara är en galjonsfigur forcerad att utföra illgärningen. ELLER om hans ursprungliga ide var så fantasilös att min kontorssambo helt enkelt var tvungen att assistera för att få någon sorts klass  och finess på brottet?

Detta få ni ta hur ni vill, men mina järn är definitivt inte avkylda...

Baksidan med inglasade balkonger

Publicerad 2008-09-07 22:14:04 i Gröngölings-Golf,

Jag uppskattar verkligen våra balkonger, jag sitter mer än gärna där så mycket jag bara kan. I fredags satt vi ute i höstnatten, i skenet av några levande ljus satt vi och drack vin och småpratade.

Men det var i fredags det, i dag var det dags för ett straffjobb i liknande karaktär av att bära stenar på ett varmt ställe. Rengöring av inglasning... Detta har på den ena balkongen skjutits upp en väldigt lång tid nu och med den nu rådande  milda förhoppningen om att kanske lägenheten åker ut på försäljning väldigt snart, så fanns det inte någon återvändo.

Fram med allt vad hushållet har att erbjuda i glasputsningsväg och sedan är det bara att ge sig den på att överleva.

Hur jag än gör blir det flammigt? Jag är en fullständig looser när det gäller fönsterputs. Jag försöker med tidningspapper och glasputs (vilket fungerar bäst) Svamp, galltvål utspätt i varmvatten och torka ren med trasa fungerar sämre. Diskmedel, svamp och avtorkning av tidningspapper fungerar hyffsat. Men bra blir det inte. Jag är ungefär den sista människan jag själv skulle anställa om jag hade ett fönsterputsföretag. Men lite ödmjukt kan man väl säga att det inte är lätt att vara bra på allt...
Nu har det hänt igen "katastrofal jobbhändelse"

Publicerad 2008-09-07 15:29:28 i ,

I fredags hände det igen. Någon stal min själ, eller min alternativa själ. Det är andra gången på ett halvår nu, som någon går in på mitt kontor och snor min miniräknare!
Min miniräknare, min livlina, min bästa vän. Kudden under min högra hand, min miniräknare.

En ekonom utan miniräknare är som en basketspelare utan boll.

Vem är så elak att den går och tar min miniräknare? Undra om det är säljadmin-killen, det kan väl inte vara ett elakt sätt att hämnas på mig för att jag brukar råka gömma hans telefoner när han inte är på sitt kontor när jag går dit?

Eller kanske de där ibland penalistiskta transportledarna, som förra veckan lastade vårt kontor fullt med stolar och gömde våra telefoner? Fick de inte nog då? Har de snott min miniräknare? Det skulle i sådana fall vara väldigt  elakt för e"fter stolar på rummet och telefonincidenten" det står ju redan 1-0 till dem..

Telefonstolpsben

Publicerad 2008-09-04 21:57:29 i Tjejplågerimilen,

Så var den då genomförd den där tjejplågerimilen som jag kanske något elakt kallat den. Jag kan inte minnas att jag någon gång tidigare i mitt liv har funderat så starkt på "vad jag egentligen håller på med" som jag tänkte när jag stod i en inplastad starfålla tillsammans med hundratals andra kvinnligt könade av olika årgångar. Tanken på att helt enkelt bege mig därifrån slog mig faktiskt, mer än en gång.

Men faktiskt så begav jag mig i väg, redan efter ett hundratal meter slog tävlingsdjävulen till i mig, och jag började bli lite taggad och adrenalinad. Men kanske också lite frustrerad, de första två kilometrarna var igenkläggade med folk som gick. Tips nummer ett "Starta i en annan startgrupp om du inte tänker hålla det tempo som startgruppen säger"

Efter fem kilometer i lugn och behaglig takt där jag sprungit förbi en kvinna som inte ens för ett lopps skull kunde lämna sin handväska, tänkte jag öka takten lite. Då började min fot domna bort, en fot som jag tidigare skadat och som nu av alla tillfällen kom på att den skulle klaga. Så såg du en tjej stå vid sidan av vägen och stampa en sockförklädd fot i marken så var det jag. Tillslut släppte domningen och jag kunde springa vidare.

Kontentan när jag kom i mål var -Låt oss göra detta ytterligare en gång! Det var faktiskt kul. Ingen kunde vara mer förvånad över mig själv över den känslan. Började nästan tro att någon sorts utomjording abdukerat mina känslor..

Jag har aldrig kunnat springa och där i februari så började jag med att försöka springa två kilometer, vilket då kändes som ett maraton. Nu har jag flera gånger sprungit en mil! Jag är rätt bra!

I dag skulle jag ta första löparpasset igen efter loppet... Det GICK inte, benen hade sagt upp sig, var i recession eller något liknande...

I mina mest eurforiska stunder har jag faktiskt börja fundera på en tjejklassiker...

Om

Min profilbild

Sussi

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela