Suss-uss - Ingen stjärnbloggare

Lite hit och dit om vad som faller mig på näsan för tillfället

Ligger lite lågt...

Publicerad 2009-08-26 19:26:19 i Babblat av Sussie,

9 bortanätter på 13 dygn, mer jobb än nöje och en medföljande uppgradering av våningarna på medlemskortet.

Efter semester har det dragit igång ordentligt på jobbet, så efter budgetprocessen kommer jag återigen linkandes hit och blir mer aktiv igen. Dessutom borde det då vankas badrumsrenovering att dokumentera. 

I helgen bär det av ned till Stockholm med tjejerna. Två dagar shopping och en dag av plåga (tjejmilen). Förutom shopping hade jag självklart tänkt hinna med IKEA-utställningen på Liljevalchs  Sommarvärmen fortsätter, men sommaren är över

Affärsklass på buss!

Publicerad 2009-08-21 14:57:59 i Babblat av Sussie,

Befinner mig just nu i en helt ny upplevelse. Har efter några dagar i Luleå satt mig på bussen söder över. Nu mer finns det affärsklass på bussarna! Bredare säten, bättre uppassning, kaffe och smörgås och ett uttag att ladda datorn i perfekt, resan är räddad.

Denna vecka är mitt tema, bo på hotell i norrländska städer som börjar på L. Så vid ankomst till Umeå väntar vidare transport till Lycksele och party!

Überpräktig söndag

Publicerad 2009-08-16 19:37:42 i Babblat av Sussie,

I dag har jag förvånat mig själv, jag har inte bara strykt mina skjortor, vilket i sig är väldigt överaskande, jag har även stärkt dem! Med hjälp av en retroflaska föreställande en lycklig hemmafru, blev det faktiskt lättare att stryka. Obs lättare inte roligare. Med denna aktivitet känns det som att jag redigt har plockat in poäng även om jag inte appellerar till en plats i tyska putzfrau-ligan..

Präktigheten var dock inte slut där, jag har även kokat egen köttsoppa med hjälp av potatis från eget land! Nu ska detta uppvägas med massor av navelpill och återgång till urban livsföring.


Hur duktig ska jag vara i dag?

Publicerad 2009-08-15 10:23:27 i Babblat av Sussie,

Ja, vad ska jag drifta mig till att hålla på med i dag?

Ska jag cykla och plocka lite blåbär att förgylla höstens och vinterns grötfrukostar med?

Ska jag börja göra något åt kontoret/pianorummet?

Ska jag börja göra något åt klädkammaren?

Eller ska jag inte göra något alls?"Måsten"

Publicerad 2009-08-11 19:37:25 i Babblat av Sussie,

Det är bara att inse, jag börjar att bli för gammal för det där med mode. Inför kommande shopping- och plågoresa söderöver så kastade jag mig över expressens artikel om vad som modebloggarna anser är höstens måste. Med lätt fnitter i halsgropen försökte jag föreställa mig sjäv, instapplandes på kontoret i lårhöga pretty woman stövlar, leopardleggins och kavaj med överdiemesionerade axelvaddar. Det är liksom bara inte jag...

Tryckande värme

Publicerad 2009-08-07 14:12:20 i mat och dryck,

Solen gassar, det är varmt och fuktigt ute. Ingen dag för ett mustigt rött vin. Men ett lätt beaujolais fungerar.
För oss som inte fallit för Rosé-trenden går denna att fynda för under 60-lappen på systembolaget.

Belysning i köket

Publicerad 2009-08-06 09:24:11 i Renovering av kök,

Belysningsdelen i köket är inte riktigt klart. Ön har dock fått sin punktbelysning, lampan Lunta från IKEA. En enkel pendel som kvällstid ger ett mysigt inbjudande sken mot köksön.

Problem

Publicerad 2009-08-06 00:21:23 i Babblat av Sussie,

Nu är jag väldigt uppstudsig och näst intill rabiat. Jag har i en timma nu vägrat att följa min egen order att gå till sängs.
Jag har tjatat, dividerat och och diskuterat, men ändå så går jag inte i säng.

Hela semestern har jag begått kraftigt motstånd mot min egen planering. Jag har inte tränat, vilket kommer att straffa sig på tjejmilen här framöver, jag har inte lärt mig något annat nytt än vad huvudstäderna i Arkansas, Nevada och Montana heter, fast nu har jag glömt bort dem igen.

Jag måste börja lyda mig själv bättre. Nu rycker jag ut strömkabeln till datorn så att jag inte kan fastna här längre.

Vad gör man när man är ouppfostrad mot sig själv?

Strålande sol

Publicerad 2009-08-05 10:24:15 i Babblat av Sussie,

Det lär bli en varm augustidag i dag. Den ska spenderas på golfbanan, det kommer att bli varmt kladdigt och slitsamt. Det där golfspelandet har fått stå tillbaka för jobb och renovering i år så mycket att jag blir smått generad inför uträkningen av  vad varje spelat hål hittils har kostat mig. Med eftersom att jag verkligen spelat uruselt de få gånger jag övat sporten i år så blir kostnaden per slag mer bärbar...

För övrigt är jag på jakt efter en 40-tals fåtölj med gröna blommor. Vi hade en sådan i en stuga på gården förut, men jag tror den åkte till de sälla jaktmarkerna efter ett armstödsbrott. Nu har denna fåtölj etsat sig fast i mitt minne och jag beger mig ut på blocketjakt.Nolia och dusch

Publicerad 2009-08-04 18:20:31 i Renovering av badrum,

Vaknade med ett ryck i morse och trodde att det var sopbilen som analkade sig med ett stort brummande. Vissheten om att vår överfulla soptunna inte var uttragen fick mig att fullkomligt flyga upp ur sängen kl 6:40 på semestern... Det var inte sopbilen, den kommer ungefär vid 15 har jag lärt mig nu.

Nåväl, dagen har spenderats på Stora Noliamässan, en allskönskompott blanding av hemknypplat och skogsmaskiner. Dagens mål var en takdusch till bra pris och vi har säkert blivit lurade, men känner oss ändå nöjda, så det får väl vara bra så :) Det blev en Ebro från FM Mattsson och en smäcker blandare från Mora. Min svärfar, rörmockare, hävadar med bestämdhet att det ska vara svenskt så vi får köra på det. Nu börjar jag bli riktigt sugen på att bardrumsrenoveringen ska dra igång även om vi inte är helt ense om utseendet på kaklet ännu.Ebro från FM Mattsson . Hoppas på många sköna duschar i en miljö som en liten smula trevligare än denna


Den befintliga duschen i tvättstugan som också den ska få genomgå en rejäl duvning.

Fortfarande semester

Publicerad 2009-08-03 23:48:27 i Babblat av Sussie,

och jag vill inte att den ska ta slut...


Tidigare under ledigheten besökte vi Norrfällsviken. Därifrån körde vi direkt till min hemby i fjällen. På vägen gjorde vi ett stopp på Junsele djurpark där vi stiftade några nya bekantskaper.

Muckar du med mig, muckar du med.....


...min bitska polare


Mañana,mañanaOm

Min profilbild

Sussi

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela