Suss-uss - Ingen stjärnbloggare

Lite hit och dit om vad som faller mig på näsan för tillfället

Husesyn

Publicerad 2009-02-28 17:08:24 i Renovering,

Hur ser det ut hittils i huset?


Passagen mot sovrum


Entren

Före bild


Matrummet


Kommande projekt köket...


En ny spis har fått flytta in i sällskap med en ny kul/frys.

Gillestugan dag 16...

Publicerad 2009-02-28 17:01:46 i Renovering,

Äntligen är täckpappen borta och alla mijoner målarfärgtillbehör bortplockade. Möblerna är inburna. Nu saknas bara "piff"
Återstår gör att klippa till filten som ska limmas i trappan. Känns som ett tidskonsumerande projekt.

Överlevde!

Publicerad 2009-02-25 22:41:10 i Babblat av Sussie,

Jag var lite nervös faktiskt, visst inte riktigt innebörden av vad som i kväll skulle komma. Något efter 17:15 i kväll så kom en okänd man och ringde på min dörr. I min naivitet så följde jag med honom, fick ögonbindel och blev inledd i en bil. Innan ögonbindeln kom på fick jag dock se bilen vars profilering gjorde mig trygg. Den var bekant. Inne i bilen satt redan ett offer. När hon började prata hörde jag vem det var och det gjorde mig lugn. En annan i bekantskapskretsen som också har det tvivelaktiga nöjet att fylla äldre nu i mars.

Efter ca en halvtimmas körning i kringelkrokar och löften om att få köra skoter och hundspann stannade så bilen utanför en hudvårdsbutik i stan. Skoteroverallen var onödvändig till min glädje då jag ett tag börjat fundera om inte min klädsel kanske var tunn för en kväll i vinteraktivtetens tecken. Nåväl det visade sig att hudvårsbutikens källare var ett väl utbyggt spa och kvällen har tillbringats i bubbelbadet med bubbel och annat vin. Väldigt trevligt med andra ord!

Nu ska jag somna skönt!

Gillestugan dag 12...

Publicerad 2009-02-24 22:08:25 i Babblat av Sussie,

Nu börjar jag bli lite småless. Vilket straffarbete vi gav oss in på. Är det här det vi får för att vi hade det så otroligt lätt på övervåningen där tapeten bara var att måla över? (Förutom hallen då, som också plågade oss in till småsurhet).

Nåja det finns en ljusning på himmeln, måste bara hitta den först... Nej, riktigt så illa är det inte, trappan ska få sig en sista omgång sedan får det vara klart. Då får det vara nog med petet och kletet.

Lilltoan är i stort sett färdig målad. Kommer säkert att få bättre på färgen igen dock . Ska kakla ovanför tvättstället, och hur rent och oslaskigt blir det när man fogar? Just det. Min bättre hälft slet ut plastmattan därifrån i kväll. Så efter någon skurning så blir det på med golvfärgen (äntligen mera kladd med målarfärg) Hade en svag tanke att klinkra där inne, men hur lyckas man sätta klinker på ett golv som nästintill är obefintligt i storlek? Får bli målat i stället.

Nu kanske jag låter lite negativ, egentligen är det bara en skenbild uppkommen av att min lugg är lite för lång och sticker mig i ögonen. Vem kan inte bli lite småretlig då?

Magen är dock glad, den fick en (och en halv) riktigt god semla i dag från Ullas Kondis. Den godaste semla (och ytterligare en halv) som jag har ätit.

I helgen ska vi bli färdiga med gillestugan och den lilla toaletten, annars blir jag lite mer kinkig.

Anonyma brev i postlådan

Publicerad 2009-02-24 18:41:06 i Babblat av Sussie,

Hm, vet inte om jag ska bli rädd eller? I går fanns detta i postlådan när jag kom hem. Tydligen ska jag, iförd bikini och skoteroverall, förvänta mig att bli bortförd i morgon? Måste säga att jag är nyfiken, väldigt nyfiken. Är heller inte helt säker på vem som ligger bakom det här.Bäst att lyda ett sådant här väl ihopkomponerat brev...hmmm.

Får försöka lista ut vilka strategier som är utlagda medan jag beger mig in i den vanliga kvällsmålningen.

Nästa projekt

Publicerad 2009-02-22 19:46:44 i Renovering,

Innan vi tar pause från renoveringen igen så har jag ett till projekt som ska renoveras. Den lilla toaletten i källaren. Just är den inte så vidare aptiligt.

Förhoppningsvis tar det här projektet något kortare tid. (eller jag ber, hoppas och önskar att det går relativt enkelt)


Golv och väggar ska målas, sedan har jag kvar några plattor med kakel från det vi satte upp i förra lägenheten det ska få komma upp över tvättstället

Gillestugan dag 7+3

Publicerad 2009-02-22 19:32:56 i Renovering,

Jag hade nog tänkt att Gillestiugan skulle ha varit färdig nu, men är den det? Nej. Men målet hägarar allt tydligare i en framtid som kommer allt närmre. Vad som är kvar nu är sista lagren på trappen, elementen några lager till och så lite runt fönstren. Det känns överkomligt.

Vi körde först med en vattenbaserad grundfärg på trappen, men det kom att visa sig att träetsådringar slog igenom och trappen blev gul på sina ställen. Det var bara att sätta klädnypa för näsan och bita tag i den oljebaserade grundfärgen i stället. Så nu doftar det inte sommaräng i huset, snarare tung industrilack. Dock tycker jag att den här färgen var helt ok i doften, häftgrunden som vi använde mängder av till hallen bet sig verkligen fast. Till och med äggen i kylskåpet luktade målarfärg när man knäckte dem. Inte särskilt aptiligt.


Trappen rinner som en snäll lavin ner i källaren.


De grå radiatorerna fick även de möta sin vita pensel.

Jag är tydligen ute

Publicerad 2009-02-21 16:45:41 i Babblat av Sussie,

Tycker nu att jag har sökt igenom varenda butik i stan, men inte hittat en enda orange kudde som fått följa med mig hem.
Tydligen är ger detta starka indikationer på att jag är helt ute. Men vår gillestuga med sin gröna heltäckningsmatta kräver prydnaskuddar i orange, annars blir det ju inge flirt tillbaka till sjuttiotalet.

Jag bävar för att jag blir tvungen att ge mig i kast med den icke väluppfostrade mackapären...

Förskottspresenter

Publicerad 2009-02-21 09:53:05 i Allmänt,

Jag fyller jämt om ett litet tag (hujedamig) och under semestern fick jag välja present från mamma och "Osmund". I går var jag och löste ut mina presenter. Det blev champangeglas från Iittala i serien Essence som jag redan samlar på. Dessutom hittade jag ett par underbara dricksglas från Sagaform  som liksom sätter handen i handsken i vårt sjuttiotalshus.


Självklart var fredagen till för att få lite Cava i nya fina glas. Kolla in vårt kökskakel, visst är det härligt retro?


Glasen från Sagaform, vill ha fyra till, tyvärr hade Presenta bara ett packe av de grön/gula.

Våga inte tro

Publicerad 2009-02-19 18:46:31 i Renovering,

Ni ska inte våga tro att vi har krypit in i latmasken och inte gör något. För det gör vi. Nästan så att jag skulle vilja säga att vi är jätteduktiga. Vi har nu jobbat en vecka i gillestugan. Lärdomen av det är att det tar en evinnerlig tid att måla furupanel och ohyvlade brädor i taket.. Om den vanliga formeln i renoveringsarbete är beräknad tid '5= verklig tid att utföra arbetetet så är furupanel= Uppskattad tid *15= verklig tid att utföra arbetet på.

Just nu så vill jag inte tänka på att vi har ett 40 kvm stort rum till med furupanel. Det får bli sedan någon gång.

Fast bra blir det nog!
En trapp som snart är vit med grå nålfilt.

Oreda igen

Publicerad 2009-02-12 20:04:19 i Renovering,

Nu är det stökigt här igen!


Heminredningstrend 2009? Täckpapp och sopsäckar bildar smakfulla draperier i dörröppningarna

Gillestugan del 1

Publicerad 2009-02-11 21:16:14 i Renovering,

Nu! Har vi påbörjat nästa projekt. Gillestugan tömdes och golvet maskerades. Den slitna trappen fick möta spacklet där skruvarna till den klassiska spaljen har suttit.


Måla ska göras här, den gröna heltäckningsmattan ska dock vara kvar.


Om många timmars jobb så!

Sovrummet

Publicerad 2009-02-10 20:14:08 i Renovering,

Länge sedan jag visade någon bild på hur vi har det här. Så här ser det ut i vårt sovrum för tillfället. Nytt golv och ny färg på väggarna. Innan var det en ljus plastmatta och rosablommigt på väggen.  Sovrummet var det som blev "färdigt" först (saknar fortfarande garderobsdörrar) och just att göra sovrummet färdigt först när man renoverar är något jag rekomenderar. Det är ohyggligt skönt att gå och lägga sig för natten i ett klart rum medan övriga huset är ett totalt kaous!

Plan?

Publicerad 2009-02-09 21:03:14 i Renovering,

Renovering 2.0 kommer närmre, nu är det bara resten av huset kvar, och köket och källaren och... Det som inte är gjort något med där vi har målat redan är inredningen. Jag har ärligt talat inte vetat vad jag har velat. Det har resulterat i att nakna lampor hänger från taken och saker är temporärt uppslängda för att minimera tomheten.

Ju mer jag inte har funderat desto fler ideer har kläckts(?) uppenbarelsen var grönt, rött och orange, kanske följer jag den...

Lite från semestern

Publicerad 2009-02-08 14:37:36 i Resor,

Vi bodde på RIU Club Gran Canaria i Meloneras. Ett fyrstjärnings all inclusive hotell. Gran Canaria och hotellet var ett perfekt alternativ för en ta igen sig semester vilket är precis vad vi har gjort.


Välkommen till Gran Canaria, här fanns det inget svenskt kaffe och det var inte kallt på rummen för vi hade betalt bränsletillägg!


I trädgården fanns det palmer och kaktusar.


Tre pooler och två mycket välbesökta poolbarer...


Det var inte så långt till Öknen


En kväll satt vi vid havet och såg solnedgången (där borta någonstans ligger Amerika)


Under parasollet passade jag på att införskaffa inspiration till renovering 2.0


En dag passade vi på att åka upp till bergen på Palitos djurpark träffade vi lite nya vänner


En herre med annorlunda styling.


Vill man få det bästa nappet på Playa del Ingels så gäller det att sköta hygienen.


Känns som att det är dagen efter en kul kväll va? Vem hämtar pizzan?


Alla hade visst varit och sett Elvis-imitatören


De hade visst haft jättekul, men så här dagen efter vill vissa bara sova, andra darrar efter fett och kolhydrater.


Andra såg dock piggar ut och familjen "Whiskers" hade grävstund som alla andra dagar.


Päls är ju hett i år och i en inhängnad trodde jag först att de visade ett tvärsnitt av populationen på stureplan


Dock verkar det som att trendfrisören nummer ett har gått helt bananas?


Hälsa alla barn att de kan sluta gråta! VI fann Nemo!


En dag lekte vi slow-cowboys i bergen


Jag fick dock en inidan-häst som hälsade  mig genom att bita mig i fingret?!


Grundregeln för hur en dag ska avslutas, ett glas Cava på terssen innan middagen.

Snö

Publicerad 2009-02-08 13:56:43 i Babblat av Sussie,

Sedan vi kom hem i onsdags har det snöat stort sett konstant. Bikinin är utbytt mot en stor ansamling vinterkläder och solstolen är utbytt mot snöskyffel. Från brun brun och fräsch till påbyltad valross med snöbjörn.

Nu är det snart alldeles strax dags att bege sig ut igen, beväpna sig med det tunga snöskottningsartelleriet (snöbjörn tillsammans med klena armmuskler) och svettas, för att så småningom se gårdsplanen dreva över igen.  Det är härligt med hus :) Var nog inte så dum idé att säga upp träningskortet i alla fall...


Ut genom fönstret, snart måste de skottas igen...För en dryg vecka sedan såg jag så här nöjd ut och inte en enda tanke på snöskottning rörde sig i mitt huvud (visst har jag en skön min?)

Straffet från väderguden

Publicerad 2009-02-05 22:01:10 i Babblat av Sussie,

Baksmällan från sommarvärmen kom i form av tre decimeter snö. Vi hade nog inte mer än hunnit landa så började ullet vräka ned. Första dagen på jobbet föranleddes av snöskottning. Dagen på jobbet avslutades med förfrusna händer då bilen snöat över på parkeringen. Nej, jag har ingen borste i bilen, det är otufft att ha det. Det är betydligt coolare att skuffa av bilen med händerna och för att sedan börja lipa som en femåring när värmen börjar återvända. Det känns som att naglarna ska sprängas och som att fingertopparna ska ramla av. En angenäm känsla, verkligen, ungefär som att ligga på mage i en solstol och dricka sangria genom ett sugrör, ungefär så fast totalt motsatt.

Sommar, snälla?

Del `2

Publicerad 2009-02-01 20:02:38 i Resor,

Sa da har man blivit uppraggad av en man endast ikladd ingenting. Dock tackade jag inte ja, da min mor tyckte att de frisinnade charmoren hade ful snopp. Jag vet dock inte annars om jag ens hade overvagt tanken, jag ar inte sa mycket for nakenspringande i oknen annars heller sa.

I kvall ska jag bestiga scenen har pa hotellet, jag har namligen vunnit dagens tavling av crazy golf, dvs en omgang av chip, en omgang av vansterslag med putter (?) och en omgang med kast mellan benen (!) vet inte om jag ska kanna mig stolt eller kanske lite forfarad over att mina talanger tydligen passar sa har val pa skojtavlingar. Men mor blev stolt i alla fall!

Nu tar pengarna snart slut, men i morgon blir det ridning!

Om

Min profilbild

Sussi

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela