Suss-uss - Ingen stjärnbloggare

Lite hit och dit om vad som faller mig på näsan för tillfället

Tummen upp: Butiker i Umeå

Publicerad 2009-07-31 18:09:38 i Tummen Upp!,

Så här efter månader av renovering och nya erfarenheter har det utkristalliserat sig några butiker här i stan som utmärkt sig med exemplariskt bra service.

Första tummen upp får Caparol Färg på Haga i Umeå. En liten trevlig butik där hjälpen aldrig är långt borta. Här blandas proffs med amatörer och personalen leder vilsna renoveringssjälar på rätt spår.

Andra tummen upp får: Elkedjan City på Kungsgatan i Umeå. Här har vi fått otroligt bra hjälp med ljussättning av köket. Så bra hjälp att jag är lite småsur över att vi inte bygger nytt för att då skulle jag definitivt gå hit och be om hjälp med stommen för  ljussättning av ett helt hus. De tar sig tid att bolla idéer med kunderna och kommer med nya spår.

Resultat av en slitsam dag

Publicerad 2009-07-20 22:08:08 i Renovering av kök,

I dag har vi så satt upp glasskivan, moterat fläkt, storstädat stora delar av huset och tvättat soffklädseln. Resultatet av mödan var mödan värt.


En liten påminnelse


Efter en slitsam månad


Belöningen

Nu är jag på igen!

Publicerad 2009-07-20 10:54:03 i Renovering,

Badet i självömkansträsket är avslutat. Nu är jag på gång igen. Glaskillarna har just varit och hämtat in de felaktiga sakerna för justering.

Nu jädrans ska här städas och slutföras!


På'et igen Tigern!

Publicerad 2009-07-19 23:03:40 i Renovering,

En lätt sammanstötning med renoveringsväggen har skett. Det inträdde ungefär samtidigt att bänkskivorna kom på och vattnet åter började rinna i köket. Det fina väder spädde på tankarna om att kaoset och stöket skulle tas om hand vid en tidpunkt som definerades som sedan.

Fortfarande med gott mod och latandes på gräsmattan kom leveransen av glasskivor. Den lilla inspiration som fanns kvar i mig dog när jag insåg att listerna var felkapade och att en av glasskivorna var för långa  nu måste den kapas och lister måste bytas. Blä, är så sugen på att åka och köpa båtlack och lacka över hela tapeten och sedan slå sönder glasskivorna. Glasskivan är 280 cm, kan inte fraktas i vanlig bil vilket gör att livet känns trettioåtta gånger tyngre.

Några dagar på gräsmattan med en bok och trevliga kvällsumgängen har inte ökat min motivation att ta tag det restrerande.

Huset ser ut som en bombad verkstad, jag kommer att kunna ta Kallursystrarnas plats i VM efter de sista veckornas hårdträning i häcklöpning, inomhus. Var man än går får man lyfta fötterna upp till hakhöjd över verktyg, industridamsugare och kartonger.

Det som är positivt är att man får äta precis hur mycket glass med chokladsås som man vill när fallet ner i självömkansträsket har tagits.

Jag behöver inspiration och motivation!

Ny produkt?

Publicerad 2009-07-17 08:59:54 i Babblat av Sussie,

I går vandrade jag runt i stadens stora Coop-varuhus. Höll mig dock hårt på mattan och gick omvägar förbi denna produkt som jag inte blev lockad att inhandla. Vet inte om jag hade tagit i mot den om jag så ens fått den gratis?

Sett från bilen

Publicerad 2009-07-17 08:57:16 i Sett från bilen,

Har ni sett vad jag körde om i rusningstrafiken en morgon för någon vecka sedan?Tur att jag har en bil med jetplan i generna så att jag flygande lätt kunde ta mig förbi detta exipage!

Fyndat badrumskommod

Publicerad 2009-07-16 11:41:11 i Renovering av badrum,

I samband med att jag var och köpte blandaren till köket såg jag att Comfort här i stan hade utförsäljning av sin möbelutställning inför deras flytt. Mina ögon fastnade på en svart skapelse men prislappen var fortfarande något för hög över min tankebudget. Varför i fridens namn ska badrumsmöbler vara så fasligt dyra? Det är sanslöst egentligen, den här badrumsmöbeln till sitt ursprungliga pris kostnade 60% av hela vårt kök!!! För en 120 cms kommod, ett tvättfat och en spegel, jämfört med två högskåp, 10 bänkskkåp och luckor till köket.

Åkte hem, men kunde inte riktigt släppa tanken. Tillslut visade jag maken en bild på skapelsen och berättade hur mycket den var nedsatt. Det slutade med att vi stod och ryckte på låset klockan åtta på morgonen.  Nu vilar kommoden i gästrummet och inväntar kommande renovering.

Den inhandlade kommoden hjälpte mig också att komma fram till en idé för resten av badrummet så något mer positivt förde den med sig.Skärmdump från Ballingslöv. Vision nu i mitt gästrum.

Äntligen!

Publicerad 2009-07-13 19:32:05 i Babblat av Sussie,

Maken var i dag och inhandlade ett diskret duschdraperi. Lyckan var senare gjord när vi förväntansfullt öppnade förpackningen. Duschdraperiet var nämligen praktiskt införpackat i en liten bärbar påse av samma tyg som draperiet.
Det här löser verkligen alla mina problem. Jag har nämligen länge gått och grunnat på hur jag ska få med mig mitt duschdraperi när som helst jag behagar föra det med mig. Säg den som inte har stått inför problemet att man skulle vilja ta med sig sitt eget duschdraperi när man går bort på fest, åker till kompisarnas stuga eller sover på hotell? Nu har jag tack vare den praktiska lilla påsen en lösning på problemet. Aldrig mer kommer jag att tvunget lämna draperiet när jag åker bort, nu kan det få följa med mig var än jag går...

Duschdraperiet heter Duschy och är inköpt för en spotstyver på Krauta om någon händelsevis skulle väckas av intensivt habegär.

Jag ser slutet

Publicerad 2009-07-12 12:00:35 i Renovering av kök,

Äntligen bänkskivor och efter mycket hedervärt slit från maken även vatten och avlopp i köket.

Fläkten har kommit och ska sättas upp och så antar jag att glasskivan kommer i mitten av nästa vecka, sedan är det i princip färdigt, förutom lådan till spotarna och lite listverk.

Det känns så förbenat skönt att vi börjar se slutet. Det har onekligen varit lite småtufft att genomgå den här renoveringen nästan helt på egen hand med heltidsjobb och föreseningar av leveranser som grädde på moset.


Snyggt stänkskydd va?


Blandaren Garda från FM Mattson som jag suktat efter sedan vi gjorde om köket i lägenheten men aldrig kom att inhandla då.

Bild från stöket

Publicerad 2009-07-08 22:17:55 i Renovering av kök,

Efter lite lugnare mellanspel har det så blivit dags att ta tag i sista biten. Socklar har kommit på plats, täcksidor, lite finputs på dåligt målade ytor med akvarellpensel.

I morgon kommer bänkskivorna och med dem diskhon!!! Förstå vilken lyx att återigen få vatten och avlopp i köket efter nästan en månads frånvaro. När IKEA-kvinnan ringde och frågade om jag hade möjlighet att ta i mot bänkskivorna nu på torsdag hoppade jag upp och ned i kontorsstolen och skrek "JA; JA, JA, JA,JAAAAAA".  Jag tror nog att jag blev snäppet under så glad som jag skulle ha blivit om Svenska spel ringde och meddelade att jag prickat in drömvinsten på Lotto.

Fast än bänkskivorna kommer i morgon så är projekt kök långt i från avslutat, nej än återstår

-Sätta upp fläkt som ännu inte levererats
-Måla inplastade fönsterkarmar vilket jävla påfund....
-
Rodda upp glaskivan, kommer nog innan helgen.
-Lista färdigt
-Lista in dörröppningarna
- Finjustera alla lådor (det är då detgrubblasoch ältasöver valet att sätta upp så många lådor)
- Jada, jada,jada många timmar återstår ännu.För en månad sedan
I renoveringsstöket i kväll

Söndergråten lyxig söndagseftermiddag.

Publicerad 2009-07-05 19:13:10 i Babblat av Sussie,

Det finns inget bättre än att få tillbringa några timmar totalt bortslukad av en bok. Jag hade lovat mig själv en bok som belöning när köksprojektet var över, men eftersom vi har mellanpaus just nu så kom tillfället till läsning lite snabbare än beräknat.

Jag högg tänderna i Marley och jag av John Gordon, efter många timmars glada skratt och fniss från min läsfåtölj, kom de avslutade kapitlen i hundens liv. Så nu sitter jag här med en slutläst bok och ett söndergråtet ansikte.


Marley och Jag kan köpas på bokus

Färger till badrum

Publicerad 2009-07-04 14:37:46 i Renovering av badrum,

Har just pysslat lite med att sätta in köksatteraljerna i lådorna i köket. Trots avsaknaden av överskåp är det gott om plats.

Nu vilar jag mig lite och ägnar mig istället åt insupning av färginspiration till badrummet.

Fast det är mitt i sommaren så smakar det idémässigt höst i min mun. Jag vill ha lite grottkänsla :)

Lite av färgerna som jag är inne på just nu


Island en vårdag


Om

Min profilbild

Sussi

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela