Suss-uss - Ingen stjärnbloggare

Lite hit och dit om vad som faller mig på näsan för tillfället

Mmmm, det går lite dag för dag

Publicerad 2009-06-30 22:04:55 i Renovering av kök,

Om drygt en vecka kommer bänkskivan. Till nästa helg kan vi ha ett fullt fungerande kök, JIPIIEEEEEEEE.
Sedan ska jag storstäda för han där uppe vet att det blir fruktansvärt ostäkigt i hela huset för att ett rum görs om totalt.

I går kom handtagen på och i kväll kunde jag börja sätta in lite saker i lådorna. Dock lite svårt att få till en bra planering över var sakerna ska vara för bäst flyt i köket.

Vi satte även upp täcksidor på halva ön. FIck beställa mer täcksidor i går då jag insåg att jag tänkt lite fel. Men de kommer nästa vecka och sitter mot fönstret så de syns inte så mycket.


Åh, äntligen någonstans att stoppa porslinet efter en månad i kartong och andra tillfälliga lösningar av bättre och sämre slag.


Ön mednyss uppsatta täcksidor!

Ingen vila ingen ro...

Publicerad 2009-06-29 18:10:11 i Renovering av badrum,

Med ett halvfärdigt kök är det nu idémässigt läge att kasta sig in i nästa projekt. Badrummet och tvättstugan. Om ungefär två månader sätts det i gång, problemet är att jag har total melt down i min kreativa sida av hjärnan just nu.

Svart golv och vita väggar är jättesnyggt, men alla som gjort om sina badrum under de senaste åren verkar ha valt denna kombination och även om vårt hus i övrig mest går i denna kombination så skriker det verkligen stopp i mig när jag kommer till badrummet. Jag vill ha något annat men vad?


Hur ser era drömbadrum ut? Ge mig inspiration...

Kök, kök kök

Publicerad 2009-06-27 10:26:25 i Renovering av kök,

En vecka har gått sedan delar av köket anlände. Har i veckan som gått haft ovärderlig hjälp av min "plastis" dvs mammas man, han har jobbat på och med hans kunnande har det gått ungefär 50 gånger snabbare än vad vi skulle ha lyckats med.

Dock är det ännu en hel del resa kvar...


Ännu finns det lådor att sätta i hop...Mer kommer eftervartSneak-Peak på köksö utan täckskiva

My prrrreeecious

Publicerad 2009-06-21 22:58:34 i Renovering av kök,

I onsdags kom första laddningen. Trots att jag tog ut en semesterdag i torsdags så är långt i från så mycket som jag hade planerat att göra hittls gjort.

MIdsommar spenderades i Norrfällsviken, i sol och årets första golfrunda som faktiskt gick bra!

Hem igen åkte vi idag och jag fick åter igen greppa my precious! En liten nätt skurvdragare som är grym att skruva ihop IKEA-möbler med. Inget ömmande skinn efter timmar med skruvmejseln i handen utan ett enkelt durr och allt är klart! Rekomenderas starkt, finns att köpa på Clas Olssons för 350 kr!Myyy preeeecious 

Grrrrrrrrrr

Publicerad 2009-06-15 19:42:18 i Renovering av kök,

Grrrrräddvitt var det inte vi skulle ha utan helt enkelt bara vitt utan någon son helst brytning. Maken var och fick fel färg i dag på lunchen vilket helt vände upp och ned på planeringen för  kvällen. Jag skulle ha måla tsista varvet på taket i dag så att golvet kunde läggas i morgon. För på onsdag börjar köket rulla in och det hade varti typperligt om allt varit på plats redan då.

Så nu sitter jag och jobbar så att jag kan hänga på låset på färgaffären i morgon klockan halv sju, åka hem och måla taket och sedan åka på jobbet.

Snart tror jag att vi byter färgleverantör till Beckers som finns på vartenda byggvaruhus och "nattöppna" coopbygg, även fast jag föredrar färg från caparol så är det bekvämt/näst intill livsnödvändigt att kunna få tag på rätt färg även sent på kvällen. Som månskens-renoverare är just den tillgängligheten ett stort plus i kanten.

Målning och tapetsering

Publicerad 2009-06-14 19:20:31 i Renovering av kök,

Efter en ändlös vecka med grundarbete, där det jobbas och jobbas men resultaten känns utebli, var det nu i helgen dags för ytskickten.

Väggar och tak har målats och i kväll har tapet-killen varit och hjälpt oss sätta upp fondtapeten. I tapetseringen ser man verkligen skillnad mellan proffs och amatör. Det som skulle ha tagit oss säkert en hel arbetsdag och förmodligen massor av svordomar tog honom en ynka timma. Tjoff, tjoff, tjoff så var det klart.


Allting, blir vitt, vitt vitt....


Förutom den väldigt svårfotograferade tapeten...
Närbild,dock lite mörka bilder så att färgen inte kommer fram lite...
Men det lär säkert bli fler bilder framöver...

I morgon blir det taket ett varv till och sedan golv,tisdag golv och på onsdag börjar köket rulla in


PS: Lite malligt måste jag få berätta att tapet-killen tyckte att jag gjort ett jättebra jobb vid spacklingen av gipsskarvarna....

Rapportering

Publicerad 2009-06-11 22:29:10 i Renovering av kök,

En intensiv vecka går in i sitt veckoslut. Grundarbete tar tid! Under veckan har elgubben varit här och börjat dra fram nya uttag och bytt ut de gamla lysrörsarmaturerna mot  vanliga lamputtag. Han har dragit fram el till nya eluttag och till spottarna över kökslinjen. I morgon kommer han tillbaka och färdigställer det sista. I början av nästa vecka kommer tapetkillen och ska bespara oss äktenskapsprickan i form av uppsättning av tapet...

Sedan kommmer köket, eller ja, delar av det... Så helgen i helgen blir det att rock'n rolla färg (hahahaha)

Lite bilder från veckan som gått
Se vilken helt underbar tapet som jag hittade bakom den i dagsläget heltråkiga diskret blommiga tapeten.Underbart med ordning, hela huset är i renoverings kaous...


EasyCover på, den diskret småblommiga tapeten är borttrollad.


Renoveringsgips och nya uttag för fläkt och spottar.

IKEA's kundtjänst

Publicerad 2009-06-06 10:56:24 i Renovering av kök,

Tro att jag höll på att sätta fredagsvinet i halsen när jag skulle logga in på IKEAS kundtjänst för att kolla min köksorder. Preliminärt leveransdatum var framflyttat drygt tre veckor...

Med blodtrycket pumpande på max ringde jag upp kundtjänsten. Trots den något långa väntetiden på en halvtimma blev slutsummeringen positiv. Efter att ha jobbat med mitt ärende i drygt en timma lyckades killen dela upp vår leverans i tre och vi får första leveransen samma dag som ursprungligt planerat. Tyvärr är det bänkskivorna som är mest försenade, vilket inte är kundtjänst fel. Det innebär att vi kommer att få leva i provisoriskt kök minst en månad till. Dock ska det bli skönt att få stommarna så att det går att stoppa undan alla köksatteraljer som nu ligger utspridda i huset.


I dagsläget ger jag betyget 4+ till IKEAS kundtjänst för att mitt ärende togs på så stort allvar och viljan var verkligen att lösa min situation.

Renoveringskost, eller åldrande?

Publicerad 2009-06-04 22:34:47 i Babblat av Sussie,

Den lätta stormen som blåste utomhus i dag lockade inte fram suget att grilla. Alternativet för middagsföda var då micromat. Bilys verkade i affären vara ett bra alternativ att stilla hungern med. Men jag vet inte om jag har blivit gammal och känslig så här efter trettio, Billysen var förvisso väldigt fet och god, men min kropp orkar nog inte bryta ned sådan mat längre. Att jag sedan rundade av med lite smågodis till efterrätt stillade förvisso själens nöjdhet, men min stackars lekamen protesterade högljutt. Vad är det som händer? Varför har plötsligt kroppen börjat ta till sig alla signaler som smasket utsänder "bad for you, bad for you". Ska det vara så här nu, att läsk inte längre släcker törsten utan enbart lägger ett klibbigt sockerband runt tänderna och ökar törsten ännu mer, ska smågodiset lägga sig som en stenklump i magen och ge sura uppstötningar, så här var det ju aldrig förut!!! Jag vill ha tillbaka min unga okänsliga kropp!!!

Vi hade en gång ett kök

Publicerad 2009-06-02 23:01:35 i Renovering av kök,

Men det var i går, i dag har har förstörelsetåget snabbt rullat in på station...

Hur ska detta sluta, riva är lätt,bygga upp känns lite svårare...


I hallen välkomnas man av en kyl/frys


Någon som vill bjuda oss på middag i typ en månad framåt?


Bakom skafferiet gömde sig detta dolda budskap, Till Arne, who

Vardagslyx!!!

Publicerad 2009-06-01 22:23:11 i Renovering,

Efter över lite över ett halvår i huset med en klen varmvattenberedare så är mitt liv nu näst intill fullkomligt. Förra veckan grävdes vår gräsmatta upp och i dag kopplades fjärrvärmen in i huset. Förutom ett enkelt uppvärmningssystem så innebär det också obegränsat med riktigt hett varmvatten. Den dagliga duschen i den kalla sunkiga källaren fick plötsligt spa-ligt omfång och skapade näst intill en nära himelen upplevelse.

Jag sitter här och är fortfarande härligt varm efter min dusch, vardagslyx i sitt bästa utförande!

Om

Min profilbild

Sussi

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela