Suss-uss - Ingen stjärnbloggare

Lite hit och dit om vad som faller mig på näsan för tillfället

Nördvarning

Publicerad 2009-05-25 21:17:59 i Renovering av kök,

I kväll kröp något av mitt sanna jag fram ur anonymiteten. Jag är en nörd, en äkta excel-nörd. Vilket kanske inte är förvånande för någon annan än mig själv.

Insikten uppstod efter framträdande behov av köksplanering. Under de kommande veckorna då förödelse kommer att råda i köksregionen krävs en god planering av arbetsmomentens genomförande (och slutförande). Nu när livet började kännas rätt hårt och vilset tog jag i sann ekonomandra min tillflykt till excel. Efter en stunds duttande och dattande och en svagt lyckorus senare, smällde sanningen till mig med en brasklapp i cell C4, jag är lite smått nördig, men ändock lite smått stolt över min egenkomponerade projektplanering.Jag har stora förhoppningar om att min roll som projekledare enbart innebär en roll som dirigent...

Summering av helgens projekt

Publicerad 2009-05-24 20:14:43 i Renovering,

I dag började köket förvandlas från funktionellt till slagfält. Jag har börjat inse att vi borde knåpa ihop en projektplanering inför kommande rivning och renovering. Att riva hårdspikade köksskåp ovanför och i rak närhet till de nya svartvarorna känns inte riktigt säkert... Vad är det för fel med skruvar? Varför spik? Ett mysterium som jag grunnar på.

Helgens projekt har varit att få till hyllplan i garderoben i matrummet (vad hade de för "roliga" standardmått på sjuttiotalet? cirkelsåg var tvungen att inlånas från vän) Nu finns våra godadryckersglas i gareroben en armlängd från matbordet.

En torkvinda har satts upp så nu luktar tvätten både sommaräng och sommarregn.....

I torsdags pulade jag ned saker i trädgårdslandet som jag "råkade" gräva upp. Potatis, sallad och rädisor, kanske kommer de upp i ätbar form till hösten.Time to say goodbye...


Den lilla täppan och en del av gräsmattan som kommer att förstöras till veckan då grävmannen kommer och förbererder installation av fjärrvärme.

Nu saknas bara en rosa elefant

Publicerad 2009-05-24 09:37:11 i Allmänt,

För några fredagar sedan hade jag mitt allra bästa tramsiga, uppsluppna, fredagshumör. Kanske inte i ett sådant tillstånd att jag borde bli insläppt på Myrornas. Efter lite fniss kom jag ut med en brun älg i trä och en broderad tavla på västerbottens landskapsblomma.

Den bruna älgen var hutlöst tråkig och även om jag inte är känd för min pysslighet så blev faktiskt en burk hobbyfärg inköpt.

Den bruna älgen är nu väldigt grön och  jag tycker faktiskt att älgens coolhetsfaktor steg med några procent?


En brun älg


En grön älg

Norrbaggar och trädgårdsland

Publicerad 2009-05-17 19:44:02 i Renovering,

Ibland är det skönt att inneha tudelad nationalitet, heja Norge og hurra på syttende mai!

Helgen har varit väldigt stillsam, har slitit lite ogräs och haft allvarliga samtal med mig själv. Jag var lite uttråkad förra helgen och behövde aktivering. Därför började jag kanske alldeles planlöst gräva på den del av tomten som misstänkts har haft ett trädgårdsland en gång i tiden. Några timmar och en påse kogödsel sedan hade jag två plättar som är så-bara.

Då mina gröna fingrar är blekta i klorin undrar jag vad som kommer här näst. Har fått inhandlat några påsar med frö och en lite säck sättpotatis så jag antar att det bara är att köra i gång? En mer agral sida av mig vore önskvärd.


Hovleverantör av gödsel? Freedigital photos

Kök är beställt

Publicerad 2009-05-14 21:37:34 i Renovering,

Midsommarveckan kommer att bli kaotisk!

Passade på att beställa kök när jag ända hade vägarna till sydligare breddgrader som är benådade med ett Ikea. Att stå inför att köpa kök var skrämmande. Så många frågor och osäkerhet om jag verkligen tänkt på vad jag vill ha. Den gulblåa hjälparen var dock luttrad och kunde guida mig igen hela köpprocessen och tillslut stod jag med en order i min hand.

Natten på hotellet spenderades delvis till att grubbla på om jag verkligen mätt rätt och om de specialmåtts beställda bänkskivorna kommer att gå in... Sedan följde tankar på om de verkligen skulle bli bra de val jag gjort. Det första jag gjorde när jag kom hem i kväll var att kontrollmäta. Jo då, tumstocken hade legat rätt i min hand. Och ju mer jag tittar på den färdiga ritningen så känner jag att det kommer att bli bra!


Sett från ingången till matrummet. Golvet kommer att bli det svartgråa som ligger i hallen. Väggen ovanför kökslinjen kommer att bli "hysterisk"


Om man låg uppe på vinden och kikade ned skulle man kunna se det här.

Gott med fisk

Publicerad 2009-05-09 15:45:03 i mat och dryck,

Under en utelunch i veckan fick jag serverat pangasius inlindand lax. Det var förvånandsvärt gott, den vita trista pangasiusfilén hade fått smak av laxen. Med detta som inspiration gjorde jag i torsdags min egen version. Resultatet blev jättegott.

Till fyra personer

Skär 300 g laxfile och 2 pangasius filerer i centimeterstora kuber.
Hacka och fördela
En halv purjolök
En halv zucchini
En röd paprika

Stek fisken i smör, salta.
När fisken är nästen genomstek läggs grönsakerna i och får fräsa med i ca två minuter.
Krydda med salt och peppar.

Servera med fulkornsbulgur (jag lät bulgurn koka i en msk hummerfond för mer smak)

Tillbehör. Citrongräddfil för lite syrlighet.
Rör ned citronsaft i gräddfil tills lagom citronsmak träder fram,

Enkelt och gott!

Hoppsan, påbörjad offertrunda

Publicerad 2009-05-07 16:28:07 i Renovering,

Ett litet incitament i går fick igång offertrunda på både tvättstugan och badrummet. Men om vi verkligen kommer att sätta i gång med det är en annan femma, allt beror på prisbilden.

Nåväl, kommande verklighet eller ej, tankarna börjar ändock rulla. I badrummet är jag vansinnigt sugen på lite fotokakel  över tvättställskommoden. Hela mitt jag skriker efter något i grönt, varför jag nu gör det, jag har väl akdrig tidigare varit särskilt grön av mig?

¨
Motiv från www.fotokakel.se


Hemmaeftermiddag

Publicerad 2009-05-04 20:23:57 i ,

Nätet strejkade på jobbet i dag, hela dagen. Det är otroligt vad beroende man är av att ha en fungerande nätuppkoppling. Jag frågade en kollega som varit med i svängen lite längre än vad jag har om hur man egentligen jobbade förut innan internet och företagsinterna nätverk fanns. Han rynkade sin panna och såg fundersam ut innan han svarade att ,han kom ihåg att de jobbade men inte  hur...

Jag åkte hem på eftermiddagen för att få tillgång till nät. När jag satt med datorn framför mig vid matbordet fick jag en sådan där mysig känsla av att vara hemma på eftermiddagen och sitta i ett tyst och lungt eget hem. Som när jag pluggade och tillbringade många timmar över böckerna på eftermiddagarna.

Sedan undrar jag om jag börjar bli gammal månne. Åkte i kväll ut på en liten shoppingrunda och jag fann alla kläder i butikerna som "Konstiga" är det ett tecken på begynnande ålderdom eller dålig smak?

Väldigt mossigt

Publicerad 2009-05-03 20:46:12 i Renovering,

Ännu en dag, ännu en inköpsrunda och ännu mer arbete på tomten.  Började med att åka på K-rauta och köpa ett paviljongtält. En sväng på Media-Markt slutade i ännu en Singstar skiva, som stackars maken har fått höra mig skråla till i kväll, maken är en mycket tolerant figur. Blomsterlandet och Granngården och blomster och jord tillsammans med ytterligare en kratta.

En tung kratta. Men effektiv, jag har krattat upp två sopsäckar mossa från den där plätten runt vårt hus som borde kunna kallas gräsmatta. Mossan är ännu inte totalt destruerad dock känns min överkropp onekligen  förverkad.

Jag räknade till 8 säckar trädgårdsafall i garaget så lite har vi ändå lagt ned den sista veckan.

Inte nog med att jag plågat min kropp med kroppsarbete nog idag, jag tog mig även ut på en springrunda. Eller springrunda det är egentligen helt fel uttryck för vad jag utövar. Jag lunkar mer fram som ett  trasigt slagskepp utan varken motorer eller segel i stilje.


Min antagonist, en hög mossa.


Några krukor med penser blev också planterade.


Flängande vecka

Publicerad 2009-05-03 09:08:33 i Babblat av Sussie,

Den senaste veckan har inneburit ett rejält, men trevligt, flängade. Förra helgen var vi och några vänner uppe till mitt hemställe i södra Lapplandsfjällen. Det var några trevliga dagar med skoteråkning, snögropssolning och hamburgergrillande.

Tisdag och onsdag var jag uppe i Skellefteå för ett tvådagars möte och i torsdags åkte vi till Norrfällsviken för att fira valborg.

I maj ska jag bara vara hemma. Under april har vi varit upp till fjälls varannan vecka och 40 mil enkel väg tar tid och känns. Dock uppvägs milen av trevligheten och den underbara vårvintern där uppe.

Lite bilder från veckan


Vårt "hängaställe" här brukar ofta solen skina vilket väder det än är runt om.


En vecka senare, Fiskelägret  i Norrfällsviken


Valborgsmässobål

Om

Min profilbild

Sussi

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela