Suss-uss - Ingen stjärnbloggare

Lite hit och dit om vad som faller mig på näsan för tillfället

En liten intitt

Publicerad 2009-11-26 22:08:15 i Renovering,

Från ett renoverat scandic-rum söder om hemmatrakterna. De traditionella gula väggarna är utbytta i modernt vitt och de tunga skrivbordet i körsbär är ersatt av ett dito ek i ett snitt närmare den tidsperiod vi befinner oss nu. Fåtöljen är av nätt swedesemodell, jag saknar inte chesterfieldvarianten.

Kvällen har självklart ägnats åt ett besök på Ikea. Som boende i ikealöst område är det ett måste att besöka "templet" när tillfälle ges. Det blev dock inga störra inköp i, men det är klart att en hel del fick följa med hem.

Hantverkartiden börjar lida mot sitt slut. Äntligen. VIsst är det trevligt när det händer saker hemmavid, men nu börjar jag bli lite väl trött på övertäckta golv och renoveringsskräp överallt. Nu vill jag städa och komma i ordning.


Ettårs-special: Hall och passage

Publicerad 2009-11-24 20:08:43 i Ett år,

Vår hall såg ut så här när vi flyttade inEfter lite jobb ser den nu ut så härPassagen har jag ingen bra förebild på tyvärr. Men tänk er mintgrönt och gulnade dörrar i furufanér. Det illgröna är en garderobsdörr.

Ett års special -Trappan

Publicerad 2009-11-14 09:44:05 i Ett år,

I dag för ett år sedan fick vi tillträde till huset. Det tänkte jag fira med lite återblick på hur det såg ut innan.

Vi börjar i trappen.

FöreEfter
Före
Efter

The hunt continues

Publicerad 2009-11-10 19:08:11 i Babblat av Sussie,

Attans, nedrans spruckna kaffekopp. Än en gång finner jag det stora fotöljfyndet på blocket och så har någon enveten pennalistisk tomte redan varit och knyckt den. Trots att jag mailar och väntar snällt med att ringa till efter 18 som det står i annonsen. Jag ringde 18:01!!!! Jag känner mig lite lätt småsur faktiskt. Varför är det tydligen fler som har lika god smak som mig?

Städa eller gå ut och gå? Gå är jobbigt, städa är tråkigt, ingen fotölj i bakluckan, lifes a bitch.

Hästägare igen!

Publicerad 2009-11-10 18:45:14 i Babblat av Sussie,

Överumplade maken i går genom att komma hem med varsin häst åt oss. Nu är det kanske lite mindre allvarsamt än det låter, då vi delar våra hästar med 999 stycken andra och en tränare som tar hand om hästarna på heltid. Så grannarna här i villaområdet kan vara lugna, inga hästar kommer att flytta in i vårt garage. Hästen är för övrigt av allsvensk rix-fmmodell.

Jag hoppas att detta hästägande ska bli det mest lukurativa och mest lättsamma hästägande jag någonsin haft.


Ingen travhäst, men dock en häst, i alla fall en islandshäst. Jag matchar med snygga ridkläder (de där träningsoverallbyxorna var faktiskt jättesnygga i början av 90-talet)

Svacka

Publicerad 2009-11-09 19:02:58 i Babblat av Sussie,

Japp, ni läste rätt. Den ständiga renovererskan har ramlat ned i en svacka i källargrunden. Jag lovar och svär att jag inte ska börja röra i något mer nu förrän en genuin inspiration har infunnit sig. Annars är jag rädd att jag inom något år kommer att stå där med en skällande arga snickaren på besök.

Planen var egentligen att färdigställa arbetsrummet i veckan. En lååångt skrivbord skulle tillpassas. Men nej, det duger som det är just nu, det fungerar och det är bara att inse att Rom inte byggdes på en dag.

Det har blivit något lugnare på mitt jobb nu, kommande års budget är färdig och jag ska ta tillfället i akt och vila i kapp mig lite. Komma i gång och motionera igen.

Så här med lovar jag, inga nya tillkommande projekt, utan låta hantverkarna färdigställa deras jobb och sedan göra vårt så att vi kommer i ordning. Det enda jag ska göra förutom det är att skapa ordning i den halvröra som råder här i bygget. Sedan börja med nya projekt, kanske där efter årsbokslutet någon gång.Inga mer projekt på ett tag (ett tag är dock tillsvidare oidentifierat)

Begynnande shopaholic tendenser?

Publicerad 2009-11-07 15:37:25 i Babblat av Sussie,

Ett nytt beteende har lagts till i min personlighetspåse. Två dagar på raken har jag nu forcerat fram som en furie med visakortet i handen och antalet kassar och rader på kontoutragen har växt i takt med varandra. Nja, kanske inte så allvarsamt som det låter. Jag har bara varit på shoppinghumör de senaste dagarna och i ärlighetens namn är det rätt längesedan jag har haft något sådant il.

I dag har jag varit inne på stan för att bara flanera och inhandla sådant som fallit i min famn. En lördag på stan har nog inte hänt sedan vi blev husägare för dryga året sedan. Tidigare när vi bodde mitt i smeten var denna hobby betydligt mer utövad. Jag fick med mig hem några långa stickade tröjor. Är det det något som kan väcka mitt ha begär och skapa dregglande konsistens i min mun så är det långta stickade skapelser. Butikernas utbud just är med andra ord handen i handsken utförda till just mig.

Målet för dagen var egentligen att hitta några korgar som passade till badrumskommoden. Men eftersom att jag ,det lila förvirrade alstret,  inte fått för mig att mäta lådorna innan jag drog ut på mission försvårades min situation betydligt.


I natt har det kommit snö! Så nu är det vitt och inte längre så här!

Äntligen fredag

Publicerad 2009-11-06 17:49:38 i Renovering av badrum,

Första fredagen på flera veckor som jag på eftermiddagen kunde gå igenom min kalender och se att alla prio 1 och prio 2 uppgifter var färdigställda. Helghumöret kunde inte få en bättre skjuts uppåt. I glad fredagsanda svängde jag förbi lite affärer på vägen hem och delar av resultatet kan ni se här nere.


Lite rosa och lila har fått flytta in i badrumsgrottan.


Över toaletten vakar dessa, de ger den som glömmer att fälla ner toalettlocket mardrömmar.


Ännu inga duschväggar, därav det inplastade fönstret.

Trevlig helg på er!

Badrum duschdag 2

Publicerad 2009-11-04 18:58:17 i Renovering av badrum,

I går var det dags för duschpremiären i badrummet! Härligt! Dock saknas ännu några detaljer som jag hoppas kommer att bli färdigställda så fort som möjligt.

Men annars visst börjar det bli dags att påbörja piffet?

Min nyttiga vecka går för övrigt utmärkt, dagens middag blev en stor morot och massor av finncrisps med tjocka lager bregott på!
Måste bara få vräka ur mig hur fruktansvärt less jag är på att leva med golvpapp som täcker golv och renoveringsatteraljer överallt. Först målning av i stortsett hela huset, sedan golvläggning, sedan köket och nu badrummet och källaren. Nåja fint blir det ju men jag vill hinna njuta av det är färdigt också innan det ska börja täckas in för nästa projekt igen.


Tvättstugan dag 1

Publicerad 2009-11-02 20:44:07 i Renovering av tvättstuga/Källare,

I kväll rev ut de sista delarna av plastmattan i tvättstugan. I morgon sätter hantverkarna i gång där nere. Det har även utfästs att vi i morgon kväll kommer att kunna inviga duschen i badrummet. Vilket jag hoppas stämmer då vi efter utrivningen av tvättstugan inte längre har någon dusch.

Bye bye sunkig tvättstuga


Slappa dagar

Publicerad 2009-11-01 19:43:48 i Babblat av Sussie,

Så börjar en riktigt slapp helg gå mot sitt slut. Ingen kan någonsin komma och anklaga mig för att ha varit produktiv under dessa dagar. Jag känner mig ungefär som en kastrull sönderkokt potatis men ändå med hopp om att sluta som genuint potatismos.

Mina byxorna börjar bli lite väl trånga om livet. Därför så har jag spenderat helgen med att påpassligt äta upp mig inför de kommande veckorna som ska gå i en mer nyttig karaktär. Har jag bestämt.

Förra helgen gjorde jag ett test i matrummet. Jag och gardiner är inte särskilt komperativa med varandra, jag snarare undviker än faller för. Därför förvånade jag nog en del när jag faktiskt hade köpt hem en gardin och i en färg också. Gardinen fick efter någar veckor i klädkammaren slippa ut ur sitt fängelse och hängdes dubbel över gardinstången för att inte störa dammråttorna nere på golvet. Jag hade tänkt fixa till det där nu i helgen. Men det kanske blir nästa helg i stället. Annars så hade jag ändå tänkt ta ned gardinen till våren då den känns lite väl höstig.Eftersom att jag inte har burit någon Halloween-utklädnad i år bjuder jag på en påskbild tagen för några år sedan...

Om

Min profilbild

Sussi

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela