Suss-uss - Ingen stjärnbloggare

Lite hit och dit om vad som faller mig på näsan för tillfället

För 351 dagar sedan

Publicerad 2009-10-31 09:48:25 i Renovering,

Var det precis två veckor kvar innan vi fick nyckeln till huset. I samband med ettårsdagen har jag planerat att göra en liten dokumentation på vad som har hänt under det här året. Men just nu tänkte jag bjuda på lite bilder från den allra första kvällen. Huset kom snabbt att fyllas av folk och målarburkar.


Fredagen den 14 november 2008Välkommen hem till oss. Där taket just fått sin första påstrykning.


Första lagret färg börjar komma på i vardagsrummetBullkalas i köket (ja se, et ligger några bullar i rotet och skrotet)


Törstig golvläggare


Gillestuga


Köket någon månad senare med ny spis.

Höstpyssel

Publicerad 2009-10-30 15:43:19 i Babblat av Sussie,

I dag har vädret varit jätteskönt. Nollgradigt och en blek höstsol. Jag passade på att ta ut lite komptimmar och lämna jobbet redan vid lunch. Lite halvseriöst raffsade jag ihop en säck med löv, men mest stod jag nog och lät tankarna vandra faktiskt. Därefter var min njutning slut. Jag lastade bilen full med ungefär 7 månaders återvinning, hela bagaget fylldes av blå ikeakassar, inte alla omgivna med en allt för god odör.


Trevlig helg på er!


Höst på gräsmattan

Badrummet arbetsdagar ännu fler

Publicerad 2009-10-29 18:14:29 i Renovering av badrum,

Nu börjar det att installeras saker på löpande band i badrummet. Det blir nog inte färdigt till helgen, men visst börjar det att lukta målgång?


Snart slipper vi duschen i källaren och kan duscha här i stället


En handdukstork för mjuka gosiga handdukar, vattenburen så den fungerar i stället för vanlig radiator.


Här kommer toaletten att sitta.


Kommoden är på plats!

Jag kan flyga jag är inte rädd!

Publicerad 2009-10-29 18:02:02 i Babblat av Sussie,

Peppar peppar ta i trä är det månne så att min flygrädsla börjar ge sig? Jag är helt förvånad över mig själv. Under dagens tur till Stockholm höjdes inte min puls en enda gång, inte en ena katastroftanke for genom mitt huvud och jag tänkte faktiskt flera gånger att det var riktigt trevligt där uppe i luften. Har jag blivit hjänromprogrammerad utan att jag märkt det? De tre senaste hemfligterna har jag till och med spenderat sovande vilket tidigare har varit en dåres tanke om önskan att kunna sova under en flygning.

Det finns många bra saker med Umeå, men en av de kanske allra bästa är att flygplatsen ligger mitt i stan. I morse tog det exat två timmar från det att jag lade ned tandborsten hemma i köket, steg in i taxin och steg in på jobbets huvudkontor i Stockholm. Då hade jag ändå hunnit plocka upp datorn och jobba en halvtimme på flygplatsen innan ombordstigningen.

Nattsvart

Publicerad 2009-10-27 20:05:30 i Babblat av Sussie,

Ingenting kan vara så nattsvart som en regning E4 mellan Luleå och Umeå en kväll sent i oktober. Jag har alltså varit en tur och retur till Luleå i dag och mött mörkret och höstregnet med illemariskt dåliga vindrutetorkare på företagsbilen. Tröstlösa mil i karavan och utan mod att köra om. Det här mörket får mig att längta efter snö. Snön är underbar, den gör det norrländska mörkret ljust.
Snälla snö, kom och lys upp min värld!

Lite pysslig igen

Publicerad 2009-10-26 20:26:12 i Husägande,

Eftersom att jag inte har den pyssligheten som många andra bloggare besitter så kompenserar jag det med en annan sorts pysslighet. Jag har länge tänkt att jag skulle följa upp husets energiförbrukning i ett diagram så att jag med enkelhet kan se om vårt användande av energi skenar i väg på ett märkbart onödvändigt sätt. Därför har jag i kväll äntligen tagit mig för att gå igenom gamla fakturor och sammanställa detta i ett diagram som kanske kommer att bli uppdaterat framöver. Pyssligt eller hur?

Någon snodde "mina" fåtöljer

Publicerad 2009-10-26 18:30:57 i Renovering,

Hittade två riktigt shyssta fåtöljer i dag på Blocket. Efter endast någon minuts velande slängde jag iväg ett mail till annonsören då inget telefonnummer fanns. Nu är annonsen borta och inget har jag hört, alltså antar jag att någon annan har "snott" MINA fåtöljer. Jag kommer att gnissla tänder extra mycket i natt..

Fixarsöndag

Publicerad 2009-10-25 20:57:10 i Renovering av kök,

I dag var det dags att ta tag i lite listning som blivit liggande sedan i somras när köket gjordes om. Jag har även passat på att sätta upp lite gardiner det var EvaBritt från IKEA som fick flytta in. Dessutom har jag varit och köpt lite mer belysning så nu är det ljust i köket vill jag lova. Inte en smutsfläck går att gömma. Det som ännu saknas innan köket är att betrakta som klart är lite mer finlistning. Det ska även till en låda med spottar över kökslinjen. Men efter att villrådigt ha plockat bland påsarna med spotar så gick vi den enkla vägen och ringde till hantverkarna som gör badrummet och med undran om inte de kunde tänka sig att hjälpa oss lite till...

Insadlade dörröppningar!

Badrummet arbetsdagar "många"

Publicerad 2009-10-24 13:21:15 i Renovering av badrum,

Ingen invigning av badrummet nu i helgen. Men nu är det nära. Väggar, golv, tak och glasbetong vägg är klart! Nu ska bara vattnet kopplas, toalett installeras och kläs in och möblerna monteras. Äntligen. Nya handdukar är inköpta, rosa till makens lätta förvåning.Snart ett badrum igen, inte lätt att fota ett mörkt badrum när det är mörkt ute och rummet saknar egen belysning...

Veckans fyndvin

Publicerad 2009-10-24 13:15:32 i mat och dryck,

Maken som varje fredag kommer hem med några flaskor vin i stället för en fredagsblomma sprang i går på ett riktigt fyndvin. En italiernare med mer smak och karaktär än de 69 kr som flaskan kostade. För oss som gillar lite strävare italienska viner blir det tummen upp!

Badrum arbetsdag 18

Publicerad 2009-10-14 21:50:00 i Renovering av badrum,

I dag har det smällt till nästan alla plattor har kommit upp på väggen!Kaklade väggar.....


Men inte hemma hos oss utan på Scandichotellet i Övre Norrland som jag just nu befinner mig på.

Maken fick maila nytagna bilder till nyfikna mig.


Vår badrumsgrotta börjar att ta fart!

Åker hemåt i morgon men bara för att sova. Fredagen börjar allt för tidigt och en liten nätt dagstripp Umeå-Östersund tur och retur.

Badrum arbetsdag 17

Publicerad 2009-10-13 18:35:47 i Renovering av badrum,

Nu börjar det rulla på lite mer här. Första varvet kakel här nästan kommit upp i dag.
För egen del är det en mycket jobbintensiv vecka så mitt största fokus just nu är att ta mig till lördagen.
Jag far och åker rätt mycket i veckan så det ska verkligen bli spännande att komma hem på fredag och se vad som har hänt fram tills dess.

Go'lördag

Publicerad 2009-10-10 20:40:02 i mat och dryck,

Lördagsmiddagen blev verkligen en höjdare. Maken var in på stan i dag och köpte två fina bitar entrecote i Umeås bäst smakande affär Duå. Detta tempel är ett måste att besöka för alla matnjutare.

Entrecoten stektes i smör och enda kryddningen var salt och peppar. Till detta åt vi ungsrostade rotsaker och smörstekta champinjoner. Till detta avnjöts en halva Amarone. Livet är på topp med andra ord. En smakfull efterrätt skulle nu vara en seger på Parken.


Systembolaget erbjuder några Amarone viner på halvflaska, perfekt för middagen på tu man hand när inte hela plånboken ämnas tömmas.

Badrum arbetsdag 15

Publicerad 2009-10-10 13:12:18 i Renovering av badrum,

Wohooo. Nu har det börjat att röra på sig igen, efter en och en halvs veckas stillestånd och allmän misströstan så tog så arbetet åter fart igen i går fredag. Svarte Petter i sammanhanget var problemet att koordinera med en elektriker.

Det som hände under gårdagen var att elen förbereddes, den befintliga radiatoren togs ut och väggarna gipsades.


Glädjepiller?

Publicerad 2009-10-07 19:34:53 i Babblat av Sussie,

I dag har jag varit på ett anmärkningsvärt strålande humör. Utan att det egentligen finns någon anledning till det. Vilket känns skumt. Jag menar jag ser mig själv som en hyffsat glad människa, men i dag har jag liksom varit så bubblande? Jag misstänker att Norrmerjeriers lite lyxigare yoghurt som jag för första gången intog i morse kan ha varit bidragande. En rejäl frukost är inte allt för ofta jag äter. Antingen var det just omfånget på frukosten eller så innehåller den någotslags lyckopiller. Ska väl kanske inte spekulera mer i det annat än att konstatera att yoghurten är fasligt god och jag har varit på bra humör i dag.

Ikväll är det tv-soffan som gäller min favorit den arge snickaren gör säsongspremiär i kväll. (Kanske borde ge honom lite yoghurt??)Höst

Publicerad 2009-10-04 18:40:11 i Renovering,

Idag har vi haft vildag, inte gjort något med andra ord. Skönt, det måste finnas sådana här dagar emellanåt.
Vaknade dock allt för tidigt i morse, jag väcktes av att vinden ven runt huset och att regnet piskade mot fönstren. Det börjar kännas att det är höst nu. Löven har börjat falla i allt mer frenetiskt tempo även om det fortfarande är mycket sommar kvar. Grannens äppelträd är fortfarande helt gröna.

Tvättstuga och "sporthall"

Publicerad 2009-10-03 13:41:42 i Renovering av tvättstuga/Källare,

Efter att hantverkarna har gjort badrummet ska de ta sig an vår tvättstuga. Medan vi ännu har kvar containern på uppfarten har vi i dag passat på att riva ut plastmattorna som legat i halva källaren. Plastmattor på ett betongkällargolv är verkligen inte bra. En inte allt för god lukt kom som tack för att vi tog bort mattorna. Jag har därför ägnat mig åt att skura 50 kvm golv med klorin. Nu luktar det inte dåligt i källaren längre, nu luktar det badhus :)


Tvättstugan med det målade betonggolv som låg under plastmattan.


Tvättstugan annan vinkel, här är lite av plastmattan kvar då vi behöver duschen i vänstra hörnet tills dess att badrummet är klart.


Vårt gigantiska hobbyrum i källaren som vi kallar för "sporthallen". Även här fans det plastmattor på golvet som nu är utrivna.


Hall mot liten toalett och pannrum

Skycity och reslust

Publicerad 2009-10-02 14:06:53 i Babblat av Sussie,

Jag sitter i Skycity på Arlanda och inväntar att få checka in på mitt plan norröver. Det är något visst med att sitta och blicka ut över planen som lyfter varannan minut. Nyss lyfte en jumbo från Malaysia airlines, jag måste erkänna att jag lite svartsjukt avundes de människor som satt där i på väg mot äventyret.  I morgon när jag vaknar i ett Umeå med snöblandat regn har de landat i ett fuktigt och varmt Kuala Lumpur. Innan jag beger mig till inrikesterminalen tror jag att jag måste gå en sväng in i en av utrikesterminalerna, bara för att läsa på tavlan över avgångar och för en sekund drömma mig bort till Chichago eller Paris. Sedan när jag sitter väl sitter i min gate igen kommer hemlängtan att vinna över reslusten och det ska bli skönt att få åka hem.

Om

Min profilbild

Sussi

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela