Suss-uss - Ingen stjärnbloggare

Lite hit och dit om vad som faller mig på näsan för tillfället

2010 genom mobilkameran -september

Publicerad 2011-01-12 19:11:00 i Allmänt,

I början av september var det så dags igen. Tjejplågerimilen. Jag hade faktiskt tränat helt ok innan men säkert inte nog. Bara att konstatera att jag och löpning inte lever i någon särskild symbios med varandra. Resten av september är mer som ett minnestöcken, vilket nog kan innebära att jag mest jobbade.
Min sedan tre år tillbaka ständiga följeslagare, min jobbdator, sade upp sig veckan efter tjejmilen. Det var med sorg i hjärtat som jag skapade denna installation på mitt kontor -Döden kallas den, och ni kan säkert räkna ut i villket skick blomman och musen befinner sig i, oåterkallerligt.


En dag åt jag en riktigt god fiskgryta till lunch på Times Kitchen.

2010 genom mobilkameran -augusti

Publicerad 2011-01-12 19:04:57 i Allmänt,

Fortfarande lite lite ledigt kvar men snart började allvaret igen. Efter en lugn och skön sommar skulle allt startas i augusti.
Vi åt kräftor på vår nya trall, sedan gick vi och skulle bjuda grannarna, men när de inte var hemma lade vi kräftorna i postlådan i stället så att de kunde njuta vid ett annat tillfälle.


Jag lånade makens lilla racer till Luleå en dag och skickade bevis hem på att jag minsann tänkte över min körning och höll igen på bränsleförbrukningen.Den blöta sista helgen i augusti sprang vi Umeälvsloppet.


2010 genom mobilkameran -juli

Publicerad 2011-01-12 18:54:35 i Allmänt,

I  senare delen av juli fick vi semester och kom att ägna åt diverse semesteraktiviteter. Förutom en tur till norge och min mamma så var vi hemma mestadels.
Sommar och sol men vi drog till reliken av flera vintrar istället. Uppe vid Juvashytta var det full fart utför backen och jag hade totalt glömt bort hur brant och slingrig vägen dit var.
Solnedgång över sjö!


Bästa guddottern kom på besök!

2010 genom mobilkameran -juni

Publicerad 2011-01-09 18:13:53 i Allmänt,

Juni första sommarmånaden, minns att den var kall? Eller minns jag fel? Hur som helst kanske det inte det var världens största förlust i och med att vi arbetade hela månaden. Midsommar firade traditionsenligt på högakusten.
Lite svalkande Cava på trallen


Vi var på personalfest! Trevligt.


Midsommar!!!

2010 genom mobilkameran -maj

Publicerad 2011-01-09 16:58:06 i Allmänt,

Till kristihimmelfärds- kom värmen i vilket välvilliga karlar slet för att vi skulle få en rekorderlig uteplats. Skidspåren tog slut och jag fick återigen börja ägna mig min favoritgren löpning, eller som de som ser mig säger, flodhästens jogg mot evigheten ackompanjerad av en säckpipeorkester.
Varje vår talar mitt agrala biflöde till mig och väldigt ambitiöst sätter jag igång och påtar i jorden. Här är det ett potatisland som fått kärlek i form av kogödsel. Redan till midsommar har mitt  urbana biflöde tagit över och jag överlåter matframtagandet till de bonderliga proffsen. Framåt hösten brukar jag kunna skörda några maskätna mandelpotatisar under en snårdjungel av ogräs.


Roten ur för trallbygget. Även liten buske har många rötter.


Börjar att se bra ut!


Wohoo, en uteplats!
(Buskarna slog ut under helgen som det tog att bygga trallen)
(det är bilden som lutar inte huset)


2010 genom mobilkameran -april

Publicerad 2011-01-09 16:45:12 i Allmänt,

April kom med hopp om liv igen. Påsken spenderades som vanligt i Fjällbyn. Vi fick några riktiga kanondagar med sol och värme, tischaväder i solgropen! På tomten började långsamt vinterns gigantiska snötäcke dra sig tillbaka.
Påsk; På en av mina skidturer hade jag draghjälp, av en mycket till arbetsam Tramsmaja! Kul hade vi. Dock tyckte hon att jag var lite feg som inte vågade ha full kareta ned från fjället något som hon ivrigt föreslog flertal gånger.
Några fagra blommor som letat sig upp ur min totalt negligerade blombänk, har inte satt en lök där på de år vi bott här, men ändå så fortsätter de att komma? Hm. Kan det vara så att någon granne är och tyvsätter sina överblivna lökar då de lider med min oblomsamma trädgård?


En vän invigde sin nyinköpta grill på kvällen den 20 april, vi hade tur att promenera förbi och få oss en korv.23 april, snön utanför mitt kontorsfönster börjar att dra sig tillbaka. Lika trevligt det är när den kommer, lite trevligt är det när den går.

2010 genom mobilkameran - februari

Publicerad 2011-01-05 18:55:06 i Allmänt,

Januari var kallt, februari blev ännu kallare.
En helg var i Sorsele , det var kallt men vackert


Snön var vit och lösaktig


Vi flydde till grönt gräs och varmare vindar


Blå himmel och blå Atlant

2010 genom mobilkameran- januari

Publicerad 2011-01-05 18:49:04 i Allmänt,

I går laddade jag ur alla bilder ur mobilen. Ibland så kommer snilleblixtar som en död kaja från himlen och idén att visa mitt föregående år ur mobilkamerans synvinkel föddes. Så vad hände i mitt januari 2010?
Januari var kallt och vitt. Jag hade för tredje gången i mitt liv slutat att snusa och jagad av nikotinmonstret snorade jag mig runt i umeås, skidspår. +7 kg skulle slutnotan bli, undra vad bruttot blivit utan den frenetiska skidåkningen?

Lite annalkande resfeber

Publicerad 2011-01-04 19:52:42 i Resor,

Det börjar att dra ihop sig så småningom för det stora äventyret, nu skulle man lätt kunna tro att det var östersunds och sundsvallstrippen nästa vecka som åsyftades men det är inte det, utan det är det stora afrikaäventyret 2011 som pockar på. Det hela började i september 2007 när jag och maken satt och skulle kolla på en bröllops-resa. Lite så där halkade jag in på resor till Kenya och då med safari och insåg att en sådan resa faktiskt var genomförbar. Nu kom det sig så att ett val i Kenya tyvärr kom i mellan och vår resa blev inställd. (Vilket senare skulle leda till att vi blev inbitna kanarieresenärer men det är en annan historia) I alla fall så har vi sedan inledningen på 2008 ändå alltid sagt att vi ska åka på safari någon gång. Nu är det dags! Den 24 januari lämnar vi landet för att dagen efter komma fram till Kampala i Uganda.

En nörds bekännelser...

Publicerad 2011-01-03 18:27:26 i Babblat av Sussie,

Ja, så här in på det nya året så måste jag erkänna att jag helt och fullkomligt är en nörd. Som kanske tidigare anats av inlägg som smugit sig in här nedan så innehar jag en viss tendens av flyglansnörderi. För er som kan tänka er att smittas av lite flygruttsmani så har jag ett roligt tips nämligen att kolla på någon flygradar. En sida som snabbt har dykt upp bland mina most besökta websidor är flightradar24. Här kan man införskaffa sig full koll över vilka plan som just i detta ögonblicket befinner sig i europas luftrum. Själv måste jag erkänna att jag fastnat en och annan gång och förtjust klickat mig fram mellan flighter som  Tel aviv- New York och Kramfors- Gällevare. Klicka på ett plan och titta på menyn till höger, där kommer info om flighten upp. Sedan när du blivit en liten nörd, precis som jag, så filtrerar du på call signen av ditt favorit bolag för att hitta deras plan och vips så har du full koll på exempelvis SAS hela flygplansflotta! Kunskap som alla verkligen behöver...
'
Skärmdump av flightradar24.com

Om

Min profilbild

Sussi

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela