Suss-uss - Ingen stjärnbloggare

Lite hit och dit om vad som faller mig på näsan för tillfället

Det värsta med träning och graviditet

Publicerad 2012-01-06 14:32:15 i Babblat av Sussie,

Jag vet att jag många gånger tidigare knorrat och smågnällt på det här med träning i bloggen. Men faktum kvarstår att trots hur jobbigt det är så vet jag att belöningen i form av ett bättre välmående kommer direkt. Därför försöker jag att hålla i gång även nu, dock i reducerad form. Jag är lite smått förvånad över hur bra det ändå går. När jag väl kommit i gång är det nästan som i gamla goda (eller i alla fall bättre) dagar. Nu har äntligen vintern kommit hit så jag kan lägga ned tråkiga promenader och sega nödpass på crosstrainern och i stället ägna mig åt motionsformernas motionsform nummer ett nämligen skidåkning. Frisk luft och lätt att anpassa tempo efter förmåga. Ja, det sista är nog sagt med en viss reservation för modifikation, för trots att magen står ut i vädret så är det något med mig mig och skidåkning som skapar en skiddjävul i perfekt symbios. Jag funderar på att tycka ett märke bak på skidjackan där det står "Jag är väldigt gravid annars hade du aldrig hunnit upp mig", eller något annat informativit som talat om för den som hinner i fatt mig varför jag åker så sakta just nu.
Det är alltså inte själva skidåkningen i sig som är jobbig, utan när det kommer till vinteridrott så är det själva på och avklädningen. Oftast påbörjas denna påklädning ur ett avslappnat läge där kroppens muskler är i vila. jag ska alltså samtidigt som jag krånglar på mig 5 lager av funktionskläder varav hälften är försmå också syresätta mitt blod som är betydligt mer än tidigare. DET är pulshöjande, det är en process som gör mig illröd i ansiktet och anfådd. Det absolut värsta momentet är att få på sig skidskorna. Magen är i vägen för att klara av någon länge sekvens stående dubbelvikt och ofta har jag just avslutat ett kopp te som försöker komma upp igen. Så fort skorna är på har jag nu lärt mig knepet att svänga upp benet på trappräcket, också det en styrkebedrift men i dagsläget lättare än att fortsätta stå dubbelvikt. Det är med en stor utpustning som jag sedan kan sätta mig i bilen och bege mig ut.
Härlig vinterdag, sakner verkligen inte förvinterns slask och mörker

I tjockisens värld

Publicerad 2012-01-02 20:06:19 i Babblat av Sussie,

Så har det nu blivit 2012. Ett år som nog kommer att bli det mest omvälvande i min livshistoria någonsin. Om allt vill sig väl så blir vi i mars föräldrar  till en liten guldpalt. Det här med graviditeten har ändock förlöpt väl hittils vilket gjort att jag väl egentligen inte har funderat så värst mycket på vad som komma skall. Det börjar dock sakta bli ändring på det. Magens tillväxt börjar allt mer att skapa hinder. Plötsligt är det jobbigt att böja sig ned och plocka upp saker på golvet. Den extra mängden blod som ska syresättas kan göra vilken skopåtagning med dubbelvikning som helst till ett flåsparty med vibraerande lungor. Andra konsekvenser är att den lilla inneboenden tror att min urinblåsa är livmoderns svar på studsmatta, efter bara några enstaka hopp är nödigheten total.
Men det finns mysiga stunder också, som de när jag ligger och vilar och känner guldpaltens korreografi till vad som måste vara en cover på Domino dancing.
Så gott folk, mitt nyårslöfte 2012 är att i alla fall under inledningen av året, fortsätta att öka i vikt och skaffa mig ännu större mage. Jag ska varva choklad och bullar med grönsaker och fibrer.

Jag i badet, undra om det blir en liten minime?

Om

Min profilbild

Sussi

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela