Suss-uss - Ingen stjärnbloggare

Lite hit och dit om vad som faller mig på näsan för tillfället

Jul, Jul strålande jul

Publicerad 2010-12-27 21:41:57 i Allmänt,

När midvinternattens köld var hård, vi åkte till en enslig fjällgård.
För att fira ju i fjällen, ger extra goda revbensspjällen,
Nja, tror jag slutar rimmad är
Som sagt var blev julen en smula kyliga. Fjällbyn brukar ju oftast stoltsera med så mycket mindre klödgrader än närbelägna mer kända fjällbyar, men denna gång stämde inte det. Dock ska jag inte klaga över det då det gav mig tillfälle att ägna mig åt nattliga bokläserier fram till morgonsidan utan att det egentligen inte gjorde någon ting.
Jag hade med vår nya kamera för att testa lite och måste erkänna att det är lite svårare att hantera denna kamera än den kompaktmodell vi har sedan tidigare. Saken jag nu försöker fotografera med är en Panasonic DMC-FZ45 en sk långzoomare med 24 grs optisk zoom. Jag känner att jag måste läsa på lite och plugga lite foto om det ska bli några bra bilder på den kommande resan till Afrika.
Snön lyser vit på taken, nja, inte riktigt bra fokus här


785 stycken misslyckade månbilder senare. (Ett tag verkade en månladning som en enklare aktivitet än att få en bra bild på månen)


Test av zoomen. Masten står på en sjös och ett fjälls avstånd....Hyfsad nöjd att linorna anas!Soluppgång klockan 10 på 66:e breddgraden. Trafikläge på E:12: avslappnat.


Måste bara visa att köttbullarna var hemmagjorda!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Sussi

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela