Suss-uss - Ingen stjärnbloggare

Lite hit och dit om vad som faller mig på näsan för tillfället

Åh, nej

Publicerad 2009-03-22 20:29:29 i Babblat av Sussie,

Det är nästan katastrofläge här i sjuttiotalshuset, den näst intill med oss jämngamla diskmaskinen bestämde sig i helgen för att lämna in och knalla vidare. Det var pumpen som lade av. Jag kan ha viss förståelse för att det blev förmycket för diskmaskinen när vi flyttade in. Den hade troligen levt en ganska enkel tillvaro med jobb kanske en gång i vekcan eller mindre. Vi var betydligt mer krävande och plågade den stackars maskinen ett flertal gånger mer i veckan än så.

Det har varit sorg och bedrövelse hela helgen på grund av haveriet. Men kanske allra mest tandagnisslan över vem som  skulle beväpna sig med diskborsten.

Annars verkar min analkande förkylning inte ha blivit mer än en retning i bakre halsen och en gnutta feberkäning, för att helt plötsligt känner jag mig helt på banan igen om än något sliten?

Ömklighetens näste

Publicerad 2009-03-19 20:48:31 i Babblat av Sussie,

Ligger nere i källaren och tycker nästan synd om mig. Känner mig som en veknad bukett med snittblommor i väntan på en analkande förkylning. Det var i dag vi lunchtid som de typiska symptomen började framträda, ont i leder, tjocka ögonlock och gurglig hals. Jag dök ned i skrivbordslådan och började snaska på mitt gömda lager av enchinagard.

Inte ens en tur på Boom kunde få mig att känna mig friskare, även om jag fick med mig hem ett fat, några ljusstakar och en tavla  (dessutom en påse med kaffetryffel från Åre Chokladfabrik).  I mitt allra ömkligaste sinne har jag också varit och snott hejdlösa mängder av "pojkarnas" hockeysnacks.

Dock infinner sig en smula av saligheten när jag ligger och betraktar gillestugans förvanling från furupalats.

Nästa projekt

Publicerad 2009-03-18 22:05:36 i Renovering,

Nu vilar vi från renovering, men inte från planering :) Det som står näst på tur är vår lilla nätta tvättstuga om 23 kvm.
Med andra ord är det rätt gott om plats.

Steg 1 innehåller, nya ytskickt, idagsläget är det plastmattor på golv och i dusch, vilket absolut inte är bra i en källare och absolut inte i en tvättstuga där det är fuktigt och där vi även duschar.
Så det blir klinker på golv, och målade väggar (gissa vilken färg?) En duschkabin ska in och nya bänkar och ho.

Steg 2 är någon gång i framtiden efter allt det andra nödvändiga är gjort, den delen är dock betydligt roligare att planera då den innefattar bastu och kanske ett bubbelbadkar... Men, men det är bara att vänta på lottovinst eller som sagt var att allt annat kostsamt som köket, badrummet på övervåningen, fjärrvärmeindragning, kanske omdränering är genomfört, ja någon stans där borta i den där framtiden.Udden från Ikea, snart i en tvättstuga under mig!

What you wear is who you are!

Publicerad 2009-03-16 21:31:13 i Renovering,

Det slog mig här i morse att jag  ska ändra inriktning på mitt bloggande.  Från husrenovering till mode, jag kom till den insikten, inte för att jag tycker att världen behöver ännu en modebloggare, utan bara för att vad vi har på oss så otvivelaktigt förmedlar vem vi är.

Den här känslan och djupa insikten kom till mig i går. Jag satt på bron* med en kopp kaffe och en bulle medan de filosofiska stroferna över livet och övrigt husägande böljade fram som en ohyvlad grusväg i vårslask. Jag insåg att jag kände mig mer företagsam och redig än någonsin annars. Var det vårsolen som utlöste denna postitiva epitetsflod över egot?

Nej.
I samma stund som jag reste mig upp och kände snickarbyxornas stora fickor fladdra av vinddraget i min kraftfulla uppstigning insåg jag värdet av proffessionalism. Känslan av att jag kan övervinna vilket kapitel som helst i renoveringsboken lappade till mig med en våt arbetshandske, jag, en byggare Bob i kvinnlig tappning. En längtan efter att få dra fram tigersågen och avsluta det döende kökets sista lidelse verkade så barmhärtig och avklarbar. 

I spegeln var bilden av mig själv tydlig och förvånasvärt lättläst när den blev uppenbar. All min nyvunna tilltro till min egen förmåga kom direkt och kraftfullt från de otroligt,otroligt ,proffessionella snickarbyxor som jag fått i samband med min födelsedag härom veckan. Det slog mig då, som en slagborr i gullfiber, att det spelar ingen roll vem man är och vad man kan, huvudsaken man förmodligen ser ut att kunna! Tummen åkte rakt ut från mitten av handen tack vare ett par byxor.

Så därför är följande planlagt, jag ska klä mig så ändamålsenligt och likt ett proffs som möjligt. Sedan ska jag spankulera omkring och se på när saker och ting blir gjorda i rasande fart. Den enda frågan är då, av vem? Inte jag va, för inte kan jag riskera att smutsa ned min outfit?


Plaggen som trissat mitt amatörmässiga ego. (Tack för presenten H och A ni har gjort mig uppblåst, besserwissig och totalt respektlös inför avtalade tider)

Med dessa nyvunna superhero-powers vill jag att mitt namn ska bli Byggare Barbie!


Snickarbyxor och ett grymt cerist snickarbälte med mitt namn, fatta vad fixig jag ser ut!

*(översättning trappan upp till ytterdörr i norrland)

Kök, kök, kök

Publicerad 2009-03-15 12:30:05 i Renovering,

Jag sitter och leker, och svär, lite med Ikeas köksplaneringsverktyg. Det är hemskt trixigt att få till ett bra kök har jag upptäckt. Dörrar och fönster har sina placeringar och så mycket pengar vill jag inte lägga ned så att dessa kan flyttas. Så man får tager vad man haver och istället göra något bättre av det.

Så här ser en version av kök ut. Luckorna är Ikeas Applåd Svart. Tanken är att golvet ska bli det samma svarta som ligger i hallen och i stora sovrummet. Väggarna får bli vita (hörde jag ett förvånad sus från publiken, överaskande med vitt  förstår jag). Spis och kyl/frys har vi redan och de är svarta från Husqvarna. De vita högskåpen är egentligen vägg. De två svarta högskåpen är inbyggda.

Nöt att knäcka?

Publicerad 2009-03-15 00:59:58 i Renovering,

Livet är fullt av utmaningar och min allra strörsta fundering just nu är hur jag ska klara av kommande SingStar svenska schalgerhits. La Voix, rödvin och noll sångbegåvning, har man inte stött på svårigheter i livet innan så kommer den defentivit då.

Grannar, åhörande, medfestarare och närmast sörjande, jag vill be om ett preventivt ursäktande inför mitt eventuellt kommande försök att gestalta denna låt med SingStarmicken i min hand.

Förvirrande tur i templet!

Publicerad 2009-03-10 21:25:53 i Kök,

Jag har befunnit mig på annan ort i två dagar. Vilket till min glädje (eller?) möjliggjort en tur till Ingvars Tempel. Fast varje tur till det bå gula varuhuset gör mig något mer förvirrad och velig. Jag har börjat rita så smått på ett kök och suger just nu på en lösning som kan komma att bli aktuell. Men, det är bara själva grundidén som är klar. Sedan är det alla miljarder besult som ska till.

Ska diskbänkskåpet vara ett skåp eller är utdragslådor bra? Räcker ett 60 cm brett eller kommer den att svämma över av återvinning inom en dag?

Ska jag köpa helt nya högskåp med utdragsfunktion eller bara sätta nya dörrar på befintliga.

En ho stor nog att diska plåtar i eller två mindre och svordomar vid varje plåtdisk?

Köksö-gnisslet och de låga fönstren i köket.

Nåja, det gamla köket håller ihop ett tag till, även om det krävs starke man ambitioner att dra ut en låda då alla andra följer med.

Trappan

Publicerad 2009-03-07 15:21:31 i Renovering,

Trappan är nu färdig. Att måla en trapp är enkelt, det är lite trixigare att försöka tillpassa en nålfilt utan rätt verktyg. Men efter några handlarrundor och en ledig dag för maken så är den nu färdig. Det blev lite skillnad va?Innan


Efter

Toaletten i källaren

Publicerad 2009-03-05 22:15:56 i Renovering,

Mitt lilla projekt är klart! Jag säger mitt för det är jag som i stort sett gjort allt där inne, vilket jag är lite stolt över. Kanske speciellt när det kommer till att hänga upp saker och ting på väggarna som kräver åverkan av en borr. Inte för att jag inte kan, utan för att det är så bekvämt att lämna över till någon annan. Dock har jag blivit lite inspirerad av min nya idol "Arga snickaren" och insett att jag måste göra saker by my self ibland också, även om det är attans så bekvämt att lämna över..

Så här såg det ut innan.


Rostig element, sunkig plastmatta (aj aj aj i en källare)


Jag gick loss med pensel över allt, på både väggar, tak, element och rör.


Vita väggar och ett rostfritt (!) element.  Notera den läckert röda dörren.


Kakelt är kvarblivet efter vår gamla lägenhet. Blandaren är skönt retro.


Handdukstång (som jag själv satt upp, jag och slagborren mot världen)Golvet målat i grått.

En enkel och snabb uppfräschning. Det enda som behövdes köpas till var golvfärgen och nytt kakellim och fog. Resten äav materialet är left overs.

Matlös

Publicerad 2009-03-03 21:41:45 i Babblat av Sussie,

I husägandet ingår att ställa ut sopkärlet, på rätt dag, för att få det tömt. På något sätt så brukar jag komma i håg det. Så även i morse. Soppåsen i köket knöts ihop. Klädde på mig hivade upp datorn på ryggen, tog påsen med matlåda i en hand och soppåsen i den andra.

Öppnade dörren till vårt soprum, drog ut kärlet ställde det vid vägen med en sådan där nöjd ego känsla över att man är duktig och kommer i håg något som måste göras. Öppnade garageporten och kastade in datorn i baksätet. Men något fattades, var var påsen med min matlåda?

Så hamnade min nya matlåda med en god lunch i förbränningspannan...

Om

Min profilbild

Sussi

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela