Suss-uss - Ingen stjärnbloggare

Lite hit och dit om vad som faller mig på näsan för tillfället

Pestpina görande

Publicerad 2009-04-27 19:04:54 i Allmänt,

Siter med deklarationspapperna igen, måste ta tag i dem ikväll. En gång i tiden så kunde jag faktiskt tänka mig att bli skattespecialist (!) nu några år senare känns en enkel deklaration av försäljning av bostadsrätt ungefär lika kul som blodpudding på en lördag. Det är betydligt roligare att hjälpa ändra i dessa göromål än att göra åt sig själv.


Ett litet kom ihåg, -Ni som har rörliga bolån och som har jämkat för dessa, ni kommer väl i håg att sänka jämkningen så att inte nästa års deklaration blir en gråtochtandagnisslanrapport nu när räntorna är så låga?

Lekt lite med köksplanering igen.

Publicerad 2009-04-19 21:43:01 i Renovering,

Det här med ritprogram, 3D-ritverktyg och allt annat som finns tillgängligt är verkligen inte min starka sida. Så därför tar man vad man haver även om det kanske inte alltid kommer till sin fullaste rätt.

Har i alla fall lekt lite i Paint, med nuvarande ledande bidrag i köksplaneringen.

Tapeten kommer från midbec. Snart kanske vi kör i gång. Ikea harköksveckor fram till sista maj för family-medlemmar.

Bildredigering verkar verkligen vara min grej va....?

Utomhuspyssel

Publicerad 2009-04-18 17:17:47 i Renovering,

Trots kall snåblåst och eländessnö på gräsmattan så ville jag ut och börja på tomten. De nyinköpta trädgårdsatteraljerna fick sin debut i rabatten brevid ingången. Jag var duktig och rensade fram stenplattorna från gammal jord och ogräsväxtlighet. Sedan trotsades den artktiska (nåja) vinden och vi tog vår första öl på den så kallade uteplatsen. 


 
Före


Efter

Snart vår och utomhus funderingar

Publicerad 2009-04-18 09:38:31 i Renovering,

Om bara den där våren kunde komma snart så att det vidare arbetet med huset kunde flytta ut. Husets exteriör är i dagsläget ganska tråkigt, men det har potential att med ganska enkla medel få en modernare touch.

Det närmaste som hägrar är en ny ytterdörr. Det skulle ge en helt ny framsida och jag vill ha en med fönster för att släppa in ännu mer ljus i hallen.Ytterdörr Nyhamn från Skånska Byggvaror                      Eller behålla den befintliga, njäää

När fan blir gammal, blir hon självplågare

Publicerad 2009-04-12 23:05:12 i Babblat av Sussie,

När jag gick i grundskolan hade jag något ovallat med längdskideatmosfären. Jag kallade utövare för nördar (förlåt) och den yttersta formen av plågeri var att tvingas halka runt på bakhala skidor i kilometer efter kilometer. Jag förstod aldrig lärarinnornas överväldigade entusiasm över gymnastiktimmarna i längdspåret.

Nu har 15 år passerat sedan längdskidetvånget var vardag under vintermånaderna. Det verkar också som att dessa 15 år har fått mig att glömma. Jag vet inte om det är åldern eller någon nyfunnen martyrisk insats som fått mig att börja längta, ja rent av längta efter ett par längdskidor. En del av presentpengarna från 30-års dagen omvandlades så till ett par skidor. Dessa har nu varit i min ägo sedan skärtorsdagen och jag finner mig själv blossig som en tomat i ansiktet, toppluveförsedd och till och med lycklig?

Premiärturen efter femtonårs vila togs upp på fjället, rent och skärt självplågeri med andra ord.


Kryssmarkeringar på leden att kryssa efter.


Vädret var inte helt på topp


Belöning efter tre kilometer uppför blev tre kilometer nedför. Balansen och åkskickligheten var dock inte i samspel och rumpan fick ta emot marken som plöstligt kom närmare.

Snart påskledigt

Publicerad 2009-04-07 22:21:21 i Babblat av Sussie,

En dag kvar sedan börjar min påskledighet. Morgondagen blir dock en dag på vägen. Först ska jag 14 mil norrut, sedan 14 mil söderut igen. Därefter börjar färden 40 mil nordväst. Sedan hoppas jag på fint väder i helgen och att skotern håller sig hel så att vi får ta några trevliga turer.

Hoppas att ni alla får en trevlig påsk!

PS: Jag avskyr löpträning...Dags att börja igen

Publicerad 2009-04-06 21:45:06 i Tjejplågerimilen,Dessa skor har inte precis blivit nernötta sedan tjejmilen 2008. Ett långt uppehåll på ett halvår ger en smärtsam upplevelse när insikten kommer att jag borde ha börjat träna inför sommarens lopp för länge sedan.

Varför är det så jobbigt att motionera? Kan det inte var lätt och ge samma känsla som att äta glass ungefär?

Vår var?

Publicerad 2009-04-05 14:29:15 i Babblat av Sussie,

Förbenat mycket snö är det här. Snö i april ska bara vara i fjällbyn där jag är uppväxt. När påsken är slut och bilen rullar österut ned för fjället ska denna kalla vita massa vara borta från stan. I år tvivlar jag starkt på att det kommer att ske. Med snömängen här och nu så känns det som att golfsäsongen kommer att dras i gång i mitten av juli.

Jag vill ut på tomten och kratta!!! (undra om den inspirationen och motivationen kommer att vara lika självklart lysande om 30 vårar?)


Snösmältningens framfart på uteplatsen i solläge. Ingen grillsäsong ännu...

Gräv där du står, eller hos någon annan.

Publicerad 2009-04-05 14:25:23 i Renovering,

Fast vi gick från 75 kvm till 118 kvm*2 så har vi inte införskattat en enda ny möbel till huset! Jag förstår inte var vi hade alla möbler innan för huset känns inte omöblerat? Det kanske inte var så underligt att vi inte kom in i lägenhetens förråd och kom man väl in så kunde det vara lite problematiskt att ta sig ut.

Förra helgen var vi dock upp till fjälls och jag fick äntligen med mig farmors gamla fåtölj som jag kastat långa ögon på tidigare. Den härligt röda färgen poppar upp vår annars ljusa inredning och retrokänslan är skön mot våra andra moderna möbler. Dessutom är den gudomligt skön!

Kastastrofläget avblåst!

Publicerad 2009-04-05 14:19:37 i Renovering,

De är ruskigt vad fort det går att bli bekväm. Veckan utan diskmaskin var väl inte en egentlig pina men lite småjobbig i alla fall.

Nu huserar denna nya installation i köket och är till glädje... Köket är förövrigt just nu en hybridskapelse mellan nya svarta vitvaror och gamla slita köksluckor och retrokakel. Dessutom förskönas det inte utav att diskmaskinen sticker ut några centimeter för långt pga stammarna som går bakom maskinen. Men det är förhoppningsvis bara temporärt. Inom en synlig horisont finns en köksrenovering.Ny kompis från husqvarna!

Om

Min profilbild

Sussi

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela