Suss-uss - Ingen stjärnbloggare

Lite hit och dit om vad som faller mig på näsan för tillfället

Ge tillbaka min timme!

Publicerad 2007-03-25 10:19:48 i Babblat av Sussie,

Vem är det som har bestämt att en timme av min helg bara skall försvinna? En hel timme uppäten av ett byråkratiskt beslut?
Förlåt chefen, men en timme på jobbet skulle jag lätt kunna undvara, men en timme på helgen?

Jag vill ha tillbaka min timme nu!

Lägger mig ner på golvet och bankar nävarna i parketten som ett godislöst barn.

Plastique design

Publicerad 2007-03-25 10:15:01 i Det lilla hemmet i staden,

Jag bara älskar plastmattor. I Pappelinas vågspår vill jag slå ett slag för Horredsmattan. Svenska plastmattor i roliga mönster. Det här är några av mina favoriter.

38080-16538080-16338080-164
Tre exempel på mattor från Horredsmattan. Jag gillar det grafiska mönstret i de första två exemplen  Ranka som är specialdesignad till Linnés 300 års jubileum som sedan följs av Bubble. Den sista mattan heter gammelsvensk och får man då anta inspireras av vår tradition.

Horredsmattan

Hönan i frysen

Publicerad 2007-03-18 19:43:30 i Babblat av Sussie,

Det låter som att vi har en höna i frysen, men det är fel. Det enda som jag har hittat där och som är något så när i närheten är ett paket med kycklingfilé. Men ett paket med kycklingfilé låter inte, det ska inte låta för att om det låter är det förmodligen något elimintärt fel på det. Antar jag i alla fall, jag vet inte så mycket om kyckling, annat än att de föknippas med påsk som det snart är.

Men i alla fall så låter vår fyrs som en höna. Inte alltid, men så där någon gång omsänder. Kuckel, kuckel kuckel kuckel, hade jag haft mer livfull fantasi än vad jag redan har så hade jag säkert trott att frysen hade någon slags själ och genom att låta som en höna försökt förmedla något intergalxiskt medelande till mig. Men jag är snarare benägen att tro att det föreligger någon sorts tekniskt fel. I och försig kanske jag kan föreställa mig att idén om att karma är sann och att frysen då skulle ha varit en höna. Det jag dock inte kan avgöra det är om hönan i frysen gjorde ett uppköp eller ett nedköp där i sitt förra liv. Vem vet, att vara frys kanske är något eftersträvansvärt?

Jag läste i "Dina pengar" den mer ekonmiska bilagan till Expressen att det blir allt vanligare att bloggare får betalt för det som de bloggar om. Kanske är min frys sponsrad av "Svensk fågel" och intentionen med dess kucklande är på något morbit sätt få mig sugen på fågel?

Never ending story

Publicerad 2007-03-18 14:59:05 i ,

Finns det något värre än skor? Majoriteten av världens kvinliga befolkning är nog inte beredd att hålla med mig, men jag är bestämd i min åsikt.

Det finns ju inget man kan ha på sig, inget ändamålsenligt med det man hade tänkt sig i alla fall. Att leta skor får ett stenarbete i Hades att verka tidsbestämt, för att jag tror att jakten på skor är jordelivets Sysifosarbete.
Hur jag än vrider och vänder mig, pringer in och springer in och ut ur affärer så står allt hopplösheten där och väntar på mig. Det finns ju ingenting som jag vill ha, ingenting som jag kan tänka mig, ingenting.

Nu har jag letat i en månad. Det jag söker är ett par stövletter ungefär men med nästintill obefintlig klack. Men att hitta det vekar vara som att köpa hem ett fullstort Eiffeltorn från ICA Expressbutiken runt hörnet.

Jag vill inte ha klack, jag vill kunna gå till jobbet och ändå behålla fötterna i piggt skick. Att byta skor på jobbet ter sig omständigt, vill inte.

Hopp om liv

Publicerad 2007-03-18 10:37:16 i Babblat av Sussie,

Som lapplänning borde jag väl egentligen älska vintern. Det är som förutsatt att vi ska göra det. För vem annars väljer att bo i ett bortglömt hål av världen som enligt SMHI´s värderstatistik inte får sommar förrän den 1:a juli? Nåväl, jag valde att förflytta mig till något sydligare breddgrader och får då chansen att uppleva en sommar som statistiskt sett skall ha sin början i början av juni. Genom att flytta 40 mil längst med den fagra Umeälven har jag alltså utökat min statistiska sommar med nära nog två månader. Eftersom att SMHI mäter sommaren i Lapplandsfjällen till endast en ynka månad och här i Umeå påstås det att sommaren ungefär räcker till den 15:e september. Tänk om mina aktier kunde ge en lika stor utdelning.

Nåväl veckan som har försökt inflika att vi icke skall hava misströstan. Värme, nästan för intesiv för vinterskor och dunjacka men ändå inspirernade nog för återupptagande av mina lunchpromenader.

image162
Ett promenadstråk i I-20 skogen, snäsmältning vårfåglar och blöta sockar.

Förutfattad mening om postorder

Publicerad 2007-03-18 10:20:30 i ,

Jag måste erkänna att jag har haft starka icke positiva förutfattade meningar om postorder. Länge har jag levt i tron att de traditionella svenska postorderkatalogerna är dåligt uppdaterade och med en tydlig övervikt åt leopardmönstrade tights och tighta toppar ala panter.

Så i veckan under en lunchsurf läste jag i en av de stora kvällstidningarnas modesidor att det tipsade om en parkas som såg helt ok ut och hade ett underbart pris från just en postorderkatalog. Min förvåning skapade en häftigt musryuckning som så när höll på att tippa min evigt fulla kaffekopp.

Det hela slutade med att jag surfade in på www.josefssons.se  och det slutade ännu mer med att jag shoppat loss för en tusing. (Tur att paketet kommer just där vid löningsdags)

Parkasen som startade denna lavin av förvåning ser ut så här. Mitt shoppingkonto gör frivolter av glädje när jag presesenterar priset om 239 kr.

38080-161
Parkas från www.josefssons.se

Om

Min profilbild

Sussi

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela