Suss-uss - Ingen stjärnbloggare

Lite hit och dit om vad som faller mig på näsan för tillfället

Semester

Publicerad 2009-01-26 18:29:11 i Renovering,

Sa hade man lamnat vintern och overlamnat snoskottningen till valvilliga vanner.

Fast vem har sagt att semester ska vara lugnt och avkopplande, jag kanner att det finns risk for att branna ut sig!
Ja, jag menar, det AR stressigt att resa sig ur solstolen och ga till baren for att dar tvingast bestamma sig for vilken drink man vill ha!

Såld på hus

Publicerad 2009-01-13 21:31:35 i Babblat av Sussie,

Tv4 har slängt ihop ett programkoncept för mig och medsystrar som har simmat fast i hemnets  djupa träsk. Två mäklarlag tävlar mot varandra i att gissa slutpris på redan sålda objekt.

Rena knarket för en junkie som mig. Dock undrar jag om inte tv-kanalen är anmälningsbar på något vis? Jag har varit fast sedan 2003 ungefär. Var dag känner jag tvånget och måste gå in på hemnet. Finns det inga nya objekt i hemstaden blir jag nästan svettig och darren är nära. Ibland kan hela kvällar gå förlorade i treor i vasastan eller gårdar med ridhus i hela landet. Nu på senare tid har booli och boligan pockat på mitt intresse och mitt tvångsmässiga beteende har blivit värre.  Förut var mitt beteende något så när ursäktat. Först var det eventuellt lägenhet, sedan var undanflykten ett argument om att hålla koll på marknaden. Sedan kom husperioden. Nu har jag ingen ursäkt kvar. Jag erkänner att jag har tvångsmässiga förhållingssätt till bomarknaden... Ett beteende som nu tv4 spär på genom ett program som Såld på hus.

När kommer förresten Hemnet in i ordboken under kategori: vanlig hobby?

 

Pengastress

Publicerad 2009-01-12 20:46:57 i Babblat av Sussie,

Jag är definitivt en kortmänniska. Kontanter finns bara i enstaka fall och då i en uppsamlingsburk på jobbet för at kunna handla i restaurangen där.

Nu har det hänt så att jag har råkat samla på mig en hel del kontanter och således och har använt mig utav dem. Men det är förvirrande. Att räkna pengar är tydligen inte en kunskap som sitter i ryggmärgen även om den kan tyckas som ett enkelt handhavande. I mataffären är jag van att snabbt dra mina två kort medan kassörskan scannar in varorna, sedan en gång på godkänt och allt är klart. Men vanliga hedliga pengar och jag förvandlas till en femåring som ska skramla i hop ören till ett bugg. Efter att summan är framtagen ska man så få ordning på alla sedlar som har blandat sig med förra årets upplaga av kvitton. Få se nu 120 kr hur många tjugor är det? Medan man så står där och balanserar med handskarna under armen och rivandes bland tusen andra saker i börsen märks det att kön bakom börjar röra lite otåligt på sig. Vilket skapar ett ännu mer infernaliskt rivande i börsen. Kassörskan tar tacknämligt emot sedlarna utan att röja en min om innestående känslor. Tålmodigt frågar denne om man inte har en femtioöring. I bevämlighet svarar man så nej även om man vet att myntfacket i det närmaste sprängs av myntens trängsel. Men säger man inte nej och raskt lyckas räcka fram en femtioöring till kassörskan med ett lite småstolt leende på läpparna möts man oftast av en något kall nick, lägg den i myntboxen. Mynt vaddå? En lite stållåda med ett myntinkast som lika gärna spottar ut myntet igen.

Nej, kort är enkelt, bara man ihågkommer koden...

Sköna söndag

Publicerad 2009-01-11 20:13:07 i Renovering,

Har haft en lugn och skön söndag. Tobbes barndomsvän L kom hit i går på sin resa österut. Trevligt att surra och dricka lite vin.

I fredagkväll kom Anna med familj hit på kaffe och tillbehör (choklad och amarulla för vår del) sedan blev det singstarmaraton. Vi var absolut tvunga att sjunga igenom de fyra nya skivorna jag fick med posten i veckan.

I dag hade jag tänkt jobba lite på morgonen, men jag råkade slå på tven och se alpint i stället. Två fjärdeplatser, bara lite till sedan kommer ju pallplatserna.

Vi har också varit ute på en skön promenad på slätten. Det är roligt att upptäcka nya promenadvägar. Vädret var perfekt, enstaka grad kallt.

Har hela dagen tänkt jobba lite, men ännu inte kommit i gång. Det är så mycket jag kan börja med så att jag inte vet var jag ska börja... Nåväl det kommer en morgondag också.Slätten

Lite lågmälda

Publicerad 2009-01-10 15:26:06 i Renovering,

Så har julen och nyår passerat. Huset genomled ett verkligt test under nyårskvällen. 16 vuxna och 6 barn. Det fungerade. Köket är väl kanske inte det mest praktiska och är väl inte precis anpassat för en hel dags matlagning. Men det ska väl bli ordning på det också framöver.

Annars har vi inte gjort så mycket, vi har tillåtit oss att ta det lugnt. Vi är inne och allt fungerar. Huset får ligga lite på is och vila till sig innan vi gör nya ingrepp. För egen del brakar det loss ordentligt på jobbet nästa vecka. Det är dags för årsbokslutet. När det är överstökat blir det två veckors slapp på kanarieholmen med diverse familjemedlemmar.

Sedan, då är det stora offertrundan som träder in.

Har börjat tänka lite inredning. Under hela tiden hittils har jag inte haft någon egentlig tanke, utan har bara slängt in allt som vi redan har haft. Men en sak har jag upptäckt, och det är jag förmodligen har en favoritfärg. Det kanske låter lite banalt att upptäcka det, men jag har insett att det mesta jag släpat hem under senare tid har färgen grön. Soppskålarna till nyår, vasen och den nya mattan i hallen som jag var så tvungen att köpa då den mattan som låg där blev för lång efter att vi köpt en störra matta och lagt framför dörren.

Mattan är från mina favoriter Horredsmattan

Mattan Circle, bild från Horredsmattan

Om

Min profilbild

Sussi

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela