Suss-uss - Ingen stjärnbloggare

Lite hit och dit om vad som faller mig på näsan för tillfället

Trött på kontakten?

Publicerad 2006-07-10 19:25:43 i Allmänt,

För den som har nyare standard uttag i sitt hem erbjuder nu Elko en av sveriges största leverantörer av elmateriell utbytbara delar till de de uttag och ljusknappar som redan finns i ditt hem. Har du redan uttag levererad av detta företag så kan du alltså enkelt byta ut dey standard vita till något som passar bättre. För den som itne redan har Elko så går det självfallet att köpa hela uttaget.

38080-128
Creativ line från www.elko.se

Nya glasögon

Publicerad 2006-07-10 19:15:51 i Allmänt,

Två för en kan även gälla glasögon. Idag hämtade jag ut två par glasögon från Speacseavers till priset av ett par! Riktigt bra erbjudande.

Som synes så har jag fastnat för bågar i plast, både transprarenta och med färgade skalmar.


38080-12738080-125

Köket

Publicerad 2006-07-09 13:11:24 i Det lilla hemmet i staden,

Nu har köket fått rätt fog! Nu är jag nöjd.Det som saknas innan köket är klart är nya kran, ny belsyning och nya eluttag! (Kolla in vad snyggt vi har tejpat upp de befintliga uttagen =) )

Återkommer med bilder då!

38080-124

Dagens tips

Publicerad 2006-07-08 12:03:09 i Allmänt,

Starta inte en dammsugare, med vilken du förekommande kväll dammsugit upp urkratsad fog.

Kontenta- Fogdammet kommer åter att sprida sig i rummet!


Lördag klockan 11

Publicerad 2006-07-08 11:11:08 i Allmänt,

Att kratsa fog sprider sitt damm. Att foga om sprider sin geggamoja. Att ta reda på allt är jobbigt men måste göras.

Det sura äpplet är snart ibitet och sedan ska jag gå in på stan en sväng och kolla in schyssta eluttag.

Köksprojekt del 748 typ

Publicerad 2006-07-08 11:08:57 i Allmänt,

Fogade kaklet i torsdags. Den mörkgråa fogen visade sig ha en egenskap av att inte vara mörkgrå, utan den var ljusgrå.

Det var inte vad jag hade tänkt mig, den ljusa fogen tog över totalt. Det enda jag såg när jag kom in i köket var en massa ljusa och utstickande fogar. Neeeej.

Började fundera, måla fog? Nej det skulle inte bli hållbart enligt expertis. Så det enda som återstod tillslut var att lämna köket hemma

38080-115
Dumma ljusa fogar.

Sommaren var varm och de på bygghandeln blev bestörta av sitt misstag. vi utrustades och med saker för att foga om. Sedan var kvällen räddad. Nära 4 kvm fog, det tar sin tid att få bort vill jag lova. Jag kan inte ens med minsta lilla vilja påstå att sambon var särskilt lycklig över beslutet att "göra om gör rätt", men hur mycket jag än rannsakar mig själv så tror jag aldrig att jag hade kommit till freds med de superljusa fogarna. 

Som grädde på moset, efter allt som hänt den sista tiden  med påhälsning av grävskopa på balkong och fel fog, så gick så även bilen sönder. Jag hade varit och inhandlat lite mat och dryck för att klara av en kväll i värmen med fogskrapning som mål. Jag parkerade utan för porten och sprang upp med varorna och när jag sedan skulle åka och parkera så var bilen kaputt.  

Dot-It nja.

Publicerad 2006-07-01 21:10:26 i Allmänt,

Tidigare när jag bodde i hyreslägenhet letade jag efter en enkel batteridriven spot som man enkelt kunde fästa över diskbänken. Men det fanns inget.

Tidigare i veckan när jag surfade efter belysning till vår lilla köksmakeover så hittade jag Dot-It från Osram. En snyggt designad, tunn spotliknandnande batteridriven lampa i led-tekologi. Perfekt tänkte jag äntligen har lösningen kommit och jag slipper att makla med strömdragning på de delar av min arbetsyta som tidigare inte varit särskilt bra belysta.

Dock måste jag erkänna att jag nu efter införskaffandet av en Dot-It blev besviken. Den är fortfarande i ett snyggt utförande men skenet är starkt blått och inte särskilt omfångsrikt. Det blev inte den ljusklick ovanför bänkskivan som jag hade önskat mig. Så jag får bita i det sura bäret och dra ström ändå. För Dot-It fungerar inte. Ärligt talat så har jag svårt att se var Dot-It skulle fungera överhuduvdtaget.

Snälla tillverkare, en likande desing som Dot-It men med starkare och varmare ljus, tack?!

38080-114

Jag hade en gång ett kök

Publicerad 2006-07-01 20:53:54 i Allmänt,

Det såg ut så här. Sedan började Timellefekten ropa att det skulle till viss del rivas. Inte stommar och skåp med en makeover av något slag skulle det blir.

Det köket jag hade det såg ut så här 38080-113

Mitt i Timellandet

Publicerad 2006-07-01 20:50:40 i Det lilla hemmet i staden,

I veckan började vi gå i gång på köket. Kaklet revs och vårt hem blev allt annat än rent och välstädat. Tro mig att jag någon gång i bland misströstade när dammet yrde nere i lugorna och vi plötsligt fick ett hål i väggen som ledde rakt in i vattenstammarna...

Det gäller att behålla focus och inte ge upp, fortsätta riva och spackla trots att man ibland bara vill lägga sig ned och gråta.

38080-112
Det är i sådana här lägen som en tummen mitt i handare börjar fundera på vad den har ställt till med.

halvlek i timellandet!

Publicerad 2006-07-01 20:47:02 i Det lilla hemmet i staden,

Byggdammat och tänkt senare så börjar köket ta form. Dock har inköpsansvarige (visslar och tittar upp i taket) gjort en mattematisk miss så färdigställandet kommer att bli om ca en vecka när mer kakel har blivit uppsänt!

Det blev kakel, svart högblankt (speglingsbart) från Höganäs i storlek av 5*5. Jag är helt nöjd med valet, även om jag från början var inne på laminatplattorna som jag bloggat om nedan. Det hade blivit för grått eftersom att bänksskivorna styrde vårt val.

38080-111

Om

Min profilbild

Sussi

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela