Suss-uss - Ingen stjärnbloggare

Lite hit och dit om vad som faller mig på näsan för tillfället

Badrum arbetsdag 6

Publicerad 2009-09-29 18:08:14 i Renovering av badrum,

Åh, vad det går sakta. Kan inte bara badrummet vara färdigt nu? Fast jag vet att kommer att ta ungefär två veckor till med alla torktider och allt som ska till, men jag är är otålmodig som ett barn i sin väntan på jultomten.

Det som har hänt hittils är

I går eps-gjöts golvet i badrummet.

I dag lades golvvärmeslingorna (antar jag) och golvet flytspacklades.

Som ni ser på bilden så kan man inte ana så mycket annat än att golvet förvandlat sig från frigolit vitt till betonggrått.

Nej, nu ska jag ta tag i det tråkigaste jag vet- månadens räkningar.

Proppskåps makeover

Publicerad 2009-09-27 10:40:54 i Renovering,

Vår passage mot sovrummen är utrustat med ett gammalt hederligt proppskåp. Kanske inte det mest upphetsande i sitt slag.

När elgubben var här i somras och drog om elen i köket tog jag ned propplådan. I värsta medelålders graffitistyle gick jag lös med sprayfärgen och förvandlade den grå menlösa lådan till högblank svart. Propparna hänger fortfarande nakna i passagen men när killarna är färdig med badrummet och elen där ska skåpet få komma upp och pryda väggen.
Sussi goes pysslig housewife

Publicerad 2009-09-27 10:34:46 i Babblat av Sussie,

I går var vi bjudna på en jättetrevlig tillställning, en cykelfest. Vilket innebär att man cyklar runt till okända och kanske kända människor för att äta och dricka. Vår uppgift var att bjuda tre par på förrätt.

I trädgården har vi ett totalt meningslöst träd med röda prydnadsäpplen (tror jag att det är) trädet är skabbig och dessutom sticks det. Men hösten till lags har det kommit fina små röda bär/äpplen vad det nu är. I ett hastigt martha steward infall fick jag idén att klippa loss några klasar och dekorera bordet med. Eftersom att jag och pyssliga dekrorationer inte riktigt är synonymt med varandra känner jag att jag måste visa bildbevis.

Förutom min eminent dekorerade dukning så var festen supertrevlig, har träffat massor av nya trevliga människor. I dag dock känns det i kroppen att sömnen blev allt för kort. Jag borde verkligen börja att ta tag i arbetsrummet som i dag fungerar som dumpningsplats.Dag 3 dusch på fel ställe

Publicerad 2009-09-26 09:51:13 i Renovering av badrum,

I går isolerades golvet med frigolit och va-killen var här och lade ny avloppsstam fram till och med kröken som vänder ned i källaren.

Fredagen firades med god middag och lite tullande på fredagsvinet. Efter maten gick jag in som arbetsledare och fördelade hushållsarbetet. Maken sattes på kökstjänst medan jag gick ned i tvättstugan för att fylla en maskin. När jag är beredd att starta maskinen märker jag att det är lite blött ovanpå tvättmaskinen. Det är inte mycket så jag undrar om det kan vara någon sorts kondens, vilket i sig skulle vara konstigt. Maken i köket börjar skölja disken och plötsligt fövandlas hörnet där jag står till en takdusch. Det är alltså inte tätt mellan gamla och nya avloppsröret. Förmodligen har det extensiva skummandet skjutit isär skarvarna.

Vi fick slita upp isoleringen för att ge taket/golvet en chans att torka. Kakelgubben skulle svänga förbi i dag och inspektera läget.

Med andra ord betyder detta att vårt kök är återfört till samma funktionella stadie som under juni. Ingen diskmaskin och vi som har fest i kväll... Nåja, det kunde ha varit värre, nu var det ytterst lite vatten som rann ut så det ska nog hinna torka upp utan att tillfoga skada. Tänk om jag inte hade varit nere i tvättstugan och sett vattnet komma, då hade vi hunnit köra en diskmaskin och använda vattnet i köket i betydligt större omfattning. Det hade varit värre.

Gahh vad kan det tänkas heta?

Publicerad 2009-09-23 21:50:26 i Renovering av badrum,

Sitter och försöker googla fram en typ hissgardin, i fuktsäkert tyg som kan få tillträde till fönsterplatsen i badrummet och verka som skydd både mot fukt och nakna profiler...
Kom ihåg att jag för några år sedan såg en modell av duschgardin som man kunde dra upp och var den neddragen var den som veckad. Men vad ska jag söka på för att hitta en? Blir lite smått tokig...


Badrummet dag 1

Publicerad 2009-09-23 18:21:34 i Renovering av badrum,

Så, nu lever vi i renoveringskaous igen i minst fyra veckor framöver. Kakelgubbarna har varit här i dag och påbörjat transformationen från sjuttiotal till duschgrotta.

Efter jobbet var jag förbi och valde kalkel och klinker, det ska bli väldigt spännande att se hur det kommer att se ut i slutändan, mörkt kommer det att bli.

Till vår ettårsdag här i huset hoppas jag att vi kan luta oss tillbaka och känna oss nöjda över att så när som på ett rum har dragit igenom hela huset.


Gårdagen ägnades åt att städa ur och ta ett sista förväl av badrummet


Något jag tog ett mindre kärvänligt farväl av var blandaren i badkaret, en ytterst pennalistisk typ som aldrig tilllät rätt temperatur att strömma ut ur slangen. För hett, för kallt, jag trodde att en svensk blandare skulle garantera ordet lagom?


Så här ser det ut efter dagens omgång...

Nu går det fort...

Publicerad 2009-09-21 19:24:37 i Renovering av badrum,

I morse ringde kakelgubben med undran om de kunde få komma och dra i gång våra projekt redan på onsdag. Det ska väl gå bra, saken är väl egentligen den att jag inte har gjort min hemläxa speciellt väl. Så här sitter jag och finjusterar ritningarna (eller dokumenterar ned den på papper för att vara helt ärlig, innan har den bara legat i minnet). Jag ska också erkänna att jag inte heller slutgiltigt har bestämmt kakel och klinker, det är med andra ord dags att göra det NU.

Tejpen på golvet är mina markeringar var allt det nya kommer att vara.


Stökigt badrum anno 1974 som snart kommer att se helt annorlunda ut...


Skön retrolampa som tyvärr är rätt dassig och sliten annars hade den sparats.


Nej ingen brottsplats, bara utmarkering av ny placering för kommod och glasbetongvägg.

Helgtur

Publicerad 2009-09-20 21:25:32 i Babblat av Sussie,

Helgen har spenderats västerut hemma hos svärmor. Trevligt att få komma i väg lite och göra annat. Sista tiden har varit arbetsintensiv men de senaste dagarna har jag varit duktig och hållig mig från att tjuvjobba. På ägen bakom svärmors hus har svägerskan inkvarterat några hästar och lyckliga jag fick följa med ut och rida både i dag och i går. Det blir inte allt för ofta som jag rider nu för tiden så jag är lite lätt ringrostig, så det var med ett visst pirr jag hoppade upp på unghästen Grim, men han var snäll och vi tog oss helskinnade igenom dessa dagar. Dessutom var han så charmig så jag började genast smida planer på kidnappning och uppstallning i garaget :)Om denna hästen skulle råka bli kidnappat, titta inte i mitt garage....


Lycklig fd hästtjej i sitt sanna element

 

Sett från bilen!

Publicerad 2009-09-18 15:05:35 i Sett från bilen,

I veckan har jag varit på en liten road tripp söder över. Förutom oron över att jag blivit scandicfierad och känner förvirring över vilket av alla dessa totalt identiska Scandic som jag befinner mig på så har jag även hunnit med en tur till IKEA. För alla av er som bara bor en grisblink bort från närmsta ikea-varuhus kan jag berätta att för en stackars umebo som har 27 mil till templet så ökar pulsen var gång jobbet behöver skicka mig söder över till Norrlands stad nummer två (Sundsvall). Det innbär nämligen en möjlighet till ett ikeabesök. Fast att det i runda svängar kostar en 1200 kr per intitt så är det ändå värt det.


Upp på Höga Kusten bron med en blå ikea-kasse i bagaget!

Ensamstående!

Publicerad 2009-09-18 14:59:16 i Babblat av Sussie,

Jag har blivit ensamstående! Nja, kanske inte på det sätt som menas med ensamstående i verkligheten utan ensamstående på kontoret, min kontorssambo har nämligen gått hem och inväntat ankomst av junior.


Kollegans avstädade skrivbord

Då kollegan gått hem kändes vårt rum så stort och tomt. Så jag har spenderat dagen att flytta till ett mindre rum.


Mitt i flyttstöket....

 

Klassiskt?

Publicerad 2009-09-15 19:17:31 i Babblat av Sussie,

En sak som jag bland annat är beroende av här i livet är Hemnet. Varje dag vitjar jag mit hemnet nät efter nya objekt som en fiskare vitjar sitt nät.

Ibland stannar man verkligen upp av mäklarnas ordvrängerier i beskrivningarna som många gånger är väldigt underhållande.

Vad sägs om denna "Köket, husets hjärta, (ooooooo någon som hört den förut?) är ett klassiskt furukök.
Mitt lilla stilla sinne undrade när ett typiskt furukök från slutet av sjuttiotalet fick epitetet klassiskt?

Fast i och för sig vi kanske är där nu, kanske vi inom bara några år får se nedan stående rader i mäklarnas objekt.

Gillestuga nyrenoverad på klassiskt vis med obehandlade furupaneler och orange heltäckningsmatta. För vem hade trott att någon ens igen, förutom Lady Gaga, skulle ta på sig ett par axelvaddar?

Bakis efter godisparty

Publicerad 2009-09-13 16:16:49 i Babblat av Sussie,

Har suttit och jobbat hela dagen och i ett ankomande anfall av "tyck synd om mig" tog jag en liten promenad till affären. En stor skål godis blev sedan belöningen när jag åter satt mig vid datorn.

Säkert hundra armslevningar mellan skål och mun senare så har jag nu fått godisbakfylla. Lite smått ont i magen och illamående. Varför kan jag aldrig nöja mig med bara lite? Men det är ju så gott, ibland, i lagomt.

Små illmariska djävlar som nu ligger och förpestar i min mage!

Stickiga häckar...

Publicerad 2009-09-12 19:52:54 i Babblat av Sussie,

I dag har agerat flitiga husägare. Sanningsenligt så kan jag väl erkänna att inte mycket har hänt sedan köket nästan blev helt klart där i början av juli. Men i dag tog vi tag i trädgården. Häckarna ansades och i avsaknad av släpvagn packades vår gamla saab 9000 full med ris och löv.  Min make uppvisar en tydlig talang i "trädgårdsskulptulering" han är riktigt duktig med häcksaxen.Trimmad trädgård


Lampan vid entren. Jag har i ett år gått runt och funderat på om jag ska hissa eller dissa denna lampa.

Kanske stil, kanske komfort

Publicerad 2009-09-12 08:42:52 i Babblat av Sussie,

Sista helgen i augusti bar det av ned till Stockholm, två lugna sköna shopping/museer dagar avslutades med en milslång plåga.

Lördagen var min kulturella dag. Först IKEA-utställningen på Liljevalchs sedan en tur på Nordiska Musét. 

På Liljevalchs kom jag att stifta bekantskap med Vilbert en skapelse av Verner Panton i samarbete med IKEA. Det kanske inte blev någon vidare säljsuccé även om den på äldre dagar har blivit ett samlarföremål. Men tillbaka till utförandet så så kastar stolen tillbaka mig direkt till nitto-talet. Four non blondes och pilotavsnitt av Vänner. Är det i något hem denna skapelse någonsin kan ha passat in så torde det vara hemma hos Monica Geller, vet inte varför jag skulle vilja placera den där. Men på något sätt kanske jag skulle vilja störa hennes ordning med en kantighet. Som tillbehör till stolen tror jag att en stolsdyna hade kunna varit rekomenderbart.


Om

Min profilbild

Sussi

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela