Suss-uss - Ingen stjärnbloggare

Lite hit och dit om vad som faller mig på näsan för tillfället

Bröllopsyra

Publicerad 2011-04-30 10:16:25 i Renovering,

Få kunde väl under gårdagen undgå att nummer två i den brittiska tronföljden ställde till med bröllop. Jag hade säkert fällt en tår eller två om jag följt kalaset medielive. Det är något speciellt med bröllop och jag har väl lite surmulet och avundsjukt konstaterat att mina deltaganden i sådana här tillfällen har varit allt för få. (Stor fet kärlekskänga till alla ogifta i min närhet). Så i veckan kom det då ett kuvert med våra namn på och lite så där bubblande glatt kunde det konstateras att det var en bröllopsinbjudan! Woho vad kul det ska bli!
.
.
Något att se fram mot,

Något att minnas, den egna dagen. (Foto Mikael Långström)

När inte längre ursäkter finns

Publicerad 2011-04-28 21:46:30 i Babblat av Sussie,

Jag tror att jag har gjort bort mig, rejält dessutom. Det är så att jag har börjat hamstra träningsgrejor. Hoppsan. Den så kallade sporthallen nere i källaren har nu defakto börjat att göra skäl för sitt namn. Ajdå. Det finns snart ingenting längre att argumentera om, det är bara att gå ned, jacka in datorn i de förberedda högtalarna, kräma på spotify eller lämpligt program på PLAY och sedan bara köra. Varför gör jag så här mot mig själv? Varför stänger jag ut precis alla möjligheter, till konstant soffrosseri och lathet? Arma iderikedom som plötslig kan dyka upp och göra slag i sak.
.
.
Praktisk klädhängare, när inte torklinorna längre räcker till!
Boll och boxarhandske, varför man nu ska ha sådant?


Här med erkänns

Publicerad 2011-04-27 21:43:18 i Babblat av Sussie,

Jag vill med något sentimental men ändå framåtsträvande blick erkänna att vintern 2010/2011 nu officiellt är över. Hur är det då möjligt att tidsbestämma vinterns övergång till vår? Ja, det är faktiskt inte helt enkelt, för en modern människa som rör sig över stora geografiska områden kan årstidsbegreppen verka starkt förvirrande. I Fjällbyn där påsken spenderas är det statistiskt sett vinter till den 5 maj, pappa lever alltså i vinter, här i stan är brukar den statistiska våren komma kring den 10 april så där. Eftersom att påsken ibland inträffar  efter den tionde april så reser man inte bara geografiskt utan även mellan årstider, ja nu svävades det ut i lite filosofi.
Utan statistik finns det några saker som ger tecken på att vintern är slut
.
Påsk är avklarad (check)
Skidorna blir hemskt repiga och jordiga vid skidåkningsförsök (check)
Folk börjar cykla (i en vecka sedan åker bilen fram igen, nu med sommardäck) (Check)
Grlillos från flera kvarter letar sig in i näsan.( Check)
Konstiga vårblommor kommer upp i rabatten (hur länge fortsätter vårlökar att komma, vi har aldrig planterat något?)
:
Vårtecken i rabatten, ogräs och förmodligen någon vårlök.

Påsk 2011

Publicerad 2011-04-25 21:36:28 i Babblat av Sussie,

Efter nästan en veckas vistelse i fjällen är nu påsken över och hemmet i staden återtaget. Kontrasternas tid är här, Fjällbyn stoltserade med mängder av snö även om de senaste dygnens sommartemperaturer har gjort allt för att krympa det vita täcket. Medan här nere i staden börjar gräsmattan att laseras i grönt.
Påsken har spendrats med familj och övrig släkt. Livet är som bäst i en snögrotta socialiserande med familj som bor allt för långt bort eller övriga ohängda släktingar som spenderar tid i norr.
Vädret var verkligen fantastiskt, delar av påskdagen kom att innebära en toppåkning,värmen gjorde att jag starkt ångrade både underställströja och långkalsonger. Nedfärden på fjällsidan slutade med en vurpa med tillhörande axelont, men det verkar ha gett med sig nu.
on the top of the world!

E- är bra använd det

Publicerad 2011-04-12 21:06:12 i Babblat av Sussie,

E-nummer är inte alltid av onodo. Eftersom att jag avskyr pappersräkningar så är E-fakturor bra.
Bojkotta pappersfaktura!!! (Har dock inget annat glorifierande bakomliggande argument än att det är jobbigt att knappa in ocr-nummer och ja visst, ja, rädda skogen!)

Lite smått blä bara

Publicerad 2011-04-06 20:18:00 i Babblat av Sussie,

I dag är en sådan där dag, när det bara är lite smått blä. Inte blä på riktigt så där så att man hänger med huvudet och svårmodigt vankar fram genom tillvaron, men inte heller så där tjohoo som när studselistudsstegen är med. Det hade lika gärna kunnat regna, men i stället är det sol och tio grader varmt.
Eftersom att det som ändå är blä så struntar jag i kvällsjobb i kväll och går och sätter mig framför tven tror jag. Fast det är säkert inte något bra där. Fast det finns säkert något halvblä som man kan vila ögonen på.
Så där lite halvdåligt, fast egentligen lite halvbra, inget särskilt egentligen.

Om

Min profilbild

Sussi

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela