Suss-uss - Ingen stjärnbloggare

Lite hit och dit om vad som faller mig på näsan för tillfället

Avplockat lugn - kosmiskt kaos

Publicerad 2011-03-07 21:26:33 i Det lilla hemmet i staden,

Jag tror nog att jag kan ha ett rätt bortplockat hem. Ja hemmet i sig finns kvar, men det är det rena ytornas hem om ni förstår. Jag har en rätt ytlig inställning till hur jag vill leva mitt liv i mitt hus. Saker som ligger framme stör. Någon vattenflaska och ett par fjärrkontroller kan utlösa PMS-hormonsvallningar och lite tyst tandagnissel mellan mummlen. Nu var jag då inte någon perfekt människa, utan mitt ytliga lugn bygger på ett innerligt kaos. De panikkänslor jag känner när någon börjar dra i fel låda eller öppna fel dörr är liknande den som riktigta skellettgömmare borde känna när deras hemlighet är på väg att avslöjas. Men så här i vinter, när hobbyerna varit få och inte ett skrivet ord har kunnat slippra ur mina händer har jag fått släng av tydligt sorteringsiver och husmoderligt tagit tag i mina surdegar.
En lördag här i vintras hände följande
Bakom en dörr


Fanns lite saker, men hälften av allt som här inne bott


låg redan utrivet på golvet, och hälften av allt som fortfarande var kvar, skulle gå samma öde tillmötes.


Förutsättning för ordning, hade skapats


Titta nog nu, så att du vet hur det en gång såg ut, vem vet när denna status nästa gång nås.

Helg till fjälls

Publicerad 2011-03-06 11:26:07 i Babblat av Sussie,

I takt med att vårvintern kommit allt närmare har jag de senaste veckorna känt mig allt mer rastlös och fjällsugen. I helgen var det så dags att inleda vårsäsongen 2011. Vädret som mötte oss i väderbarriären Yttervik var tät och snödrev. Inte de bästa av förutsättningar men inte heller helt humörnedsänkande.

Fjälluften suger och natten blev en 10 timmar lång sömn i mitt gamla flickrum, där postrarna från Frida fortfarande hängde uppe. Efter all skidåkning på TV var planen att lufsa gorillastilen upp för fjället, men det var för mjukt så vi åkte ned till Hemavan och hittade nypreppade skidspår. Jag kände fortfarande av min förkylning, två veckor nu, så för mig blev det lugn turåkning. Men solen tittade fram och hela tillställningen blev angenäm.

Nu börjar gotiden!


När jag var 10 år avskydde jag detta skidspår, nu älskar jag det, ungefär samma utveckling som för blodpudding. Eller kanske inte, skidor har en högre kurva på gillaaxeln än blodpudding som nu egentligen bara är axeptabelt.


Suddigt i Hemavans skidspår

Tvättstugan dag 365++++

Publicerad 2011-03-03 20:25:09 i Renovering av tvättstuga/Källare,

Jo det hade ju faktiskt hänt lite nere i källaren. Nedan visade skåp skruvades ihop innan julhelgen 2009. Sedan dess har de haft en behaglig tillvaro som klädbetjänt i fel del av tvättstugan. Men nu så!
Skillnaden syns och känns, att duscha i varmt vatten i och slippa mörknad plastmatta som släppt från väggen är helt okej.
Allting utrivet


I mitten av utrivningen, hela golvet var tidigare belagt med den blå plastmattan


Mysig dusch! Riktig SPA-känsla

Bättre men ännu inte helt klart, men det får bli något annat år....

Debuten avklarad -inget hopplöst fall?

Publicerad 2011-03-03 19:46:35 i Babblat av Sussie,

Glad i hågen begav jag mig i dag till stadens södra ridhus och anmälde min ankomst. Så där lite nervös som jag alltid är inför nya situationer så pladdrade jag på om att det nog var 1,5 år sedan en hästrygg besöktes senast och att jag inte ridit regelbundet på 10 år. Ridläraren log lite och sade
-Du vet väl att det är hoppning i dag?
Det var fullkomligt briljant skämtat av ridläraren och jag skrattade tills jag insåg att ridläraren inte deltog i mitt skratt. Det var alltså hoppning. En form av hästryggsåkande som jag nog sist ägnade mig åt våren 2001. Men eftersom att ridtarmen sög och begärde att bli tillfredställd svalde jag den lilla klump som fastnad i min hals och sa frankt att jag ville ha en häst. Ridläraren försäkrade mig om att utvald fyrbenting var en gentleman av stort mått. Han  stod i sin spilta och prövade mig lite så där på ridskolehästars vis. Men ack det gick jag inte på utan jag fick allt upp både ben och på med träns.
<br>
Ute i ridhuset klarade jag första elddopet genom att ta mig upp. Sedan efter bara några steg runt fyrkanten insåg jag hästen allt var en varsamt vandrande gentleman och inte en eldig springare. Allt mer skulle mina ben gå till den luttrade ponnyryttarens bestämda flax. Sedan började mina mungipor åka allt mer uppåt och tillslut satt jag och fånlog, trots att glasögonen immade igen av mitt ivriga drivande så insåg jag ju att det här är livet. De må inte ha varit vackert och absolut inte stilfullt men attans så fruktansvärt kul det var att hoppa igen. Få vända upp och rida mot ett hinder, hoppa första byta riktning, ta nästa. Jag är ingen tant, jag  gillar att hoppa och ridläraren hade gärna fått höja mer.  Vilket lyckopiller! Nästa torsdag måste jag lyckas smita från det då inplanerade mötet så att jag kan vara med igen!
Står på läktaren efter att ha genomfört första hopplektionen sedan 2001. En sådan där totalt lycklig känsla har planterat sig i magen.

Dags för comeback på hästryggen

Publicerad 2011-03-02 20:08:05 i Babblat av Sussie,

Det har suttit långt inne och när det väl har hänt så har jag snott en stund på någon annans, men nu har jag till slut kommit mig för att boka en plats på en drop in ridning i morgon. Sportsligt talat ska jag alltså göra en comeback. Kanske kom helgens framgångar för Angelica att bli det som fick mig att så att säga ta tummen ur. Hon gjorde nämligen precis det jag allra mest drömde om i åtta-års åldern , nämligen att vinna en WC-serger i Scandinavium. Det var förövrig på den tiden när den store idolen hette Next Milton (senare Hendersons). Nu har jag föga förhoppningar om att vinna några WC-segrar utan framtidens utmaning står sig snarare i att ta sig upp och sedan hålla sig tämligen kvar på ett sätt som inte framkallar påringningar till djurskyddet.

Efter att ha rotat i mina väl fyllda sopsäckar med ridkläder inser jag ändå att jag står mig rätt slätt. Endast en sentmental djäkel kan väl välja att dra med sig sopsäck efter sopsäck av smutsiga,trasiga och formlösa kläder genom flytt efter flytt. Nå ett par funna  ridbyxor är väldigt trånga, för att inte säga rakt försmå. Det andra paret ridbyxor är rusktigt obeväma och saknar en knapp. Det tredje paret passade, men visade mitt knä på ett icke önskvärt punkigt sätt. Läderstövlarna ger vaderna klustrofobi och ridhjälmen är av avskavd-sammets typ. Med andra ord är jag nästan utrustad som en relik från första världskriget. Jag har dessutom en uppsjö av ridvantar men ingen matchar den andra och är företrädesvis av sorten vänster.
Utrustad upp till tänderna, toppmodern ridhjälm, ridbyxor med saknad knapp och mina gummistövlar som får hänga med även på det här. Har de stövlarna hjälpt mig igenom en regning höst i Tyskland och en bergsvandring i djungeln så ska de nog lyckas få upp mig på hästryggen igen också... Jag känner att jag allt mer blir synonym med mina gummistövlar, som ler och långhalm vi vandra.

Om

Min profilbild

Sussi

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela