Suss-uss - Ingen stjärnbloggare

Lite hit och dit om vad som faller mig på näsan för tillfället

Svårt att träffa plankan

Publicerad 2011-05-18 19:54:08 i Renovering,

Som vårprojekt byter vi brädfodring på garaget, det syns inte minst på mig!
Varför är det så svårt att hålla sig ofärgad vid målning? Efter en duns med den Hälsingeröda-färgen ser det ut som att jag deltagit vid en renslakt eller annan grisfest.


Men garaget blir som nytt! Vill påpeka att jag kapat plankorna där borta helt själv och de verkade dessutom passa på väggen som de senare spikades upp på!

En vårvecka i norrland

Publicerad 2011-05-18 19:46:44 i Babblat av Sussie,

Förra veckan hade jag ynnesten att via jobbets vägnar tuffa runt i södra delarna av vår norra landsände. Detta var en del av vad jag såg,
Snöbrist i Åre, rena rama tropikerna jämfört med "min" Fjällby


Grönt i Östersund, gata ned mot Storsjön, vilken jag inte vågade gå riktigt nära av rädsla för storsjöodjuret.
.

Undra om jag har fullständigt fel om jag tror att Mitt Universitetet har snott in sig i några av Försvarets överblivna byggnader?
.


Vågade mig ner mot Störsjön ändå, såg inget odjur, väl bron över mot Frösön.
.


Nej men en MD82:a på Åre Östersunds flygplats! Men tyvärr var det inte min kärra då skruttibangbang mellan Östersund och Umeå är en SAAB 360, inte underligt att jag även känner mig hemma i den...


.
Tips till Östersundsresenären, beställ Taxi i god tid, även vid förbokning till exakta klockslag tenderar den jämtländska tidsuppfattingen vara 10 minuter efter den rikssvenska. Dock går flygplatsen efter genomsnittlig svensk standardtid varvid det kan uppstå lite trumpna miner vid incheckningen vid försök att försöka opimera resandet tidsmässigt.

Tuffar på!

Publicerad 2011-05-09 19:13:28 i Babblat av Sussie,

Känner mig nog lika exalterad och nöjd som den gången jag åkte  tåg för  första gången. Fast att jag nu mer är lite större och kanske lite mer resvan. Som den infrastrukturnörd jag ändå får bekänna mig att vara har jag äntligen fått tillfälle att provåka de nya regionaltågen mellan Umeå och Övik. En riktigt angenäm färd måste jag säga. Det här är så långt i från en skakande Ole Tobias på Nordlandsbanen i Nord-Norge som det går att komma. Inte en skarv känns, och vi flyter fram genom geografin i ungefär samma hastighet som jag själv har när jag framför min SAAB lugnt.
Jaa, jag vet att Bottniabanan har varit ett dyrt projekt som förmodligen aldrig kommer att bära sig samhällsekonomiskt. Men vad tusan det är bra gött att sitta här!
Sussi, nu live från ett tåg i norrland (ett som faktiskt avgick..)

Det börjar kännas som att jag avslöjar transportmedelnörden i mig allt mer...Fast den dagen jag börjar skriva om bussar så har det nog börjat att snurra över lite för mig.

Det börjar alltid bra

Publicerad 2011-05-04 21:53:45 i Tjejplågerimilen,

I takt med att gräset blir grönare och att knopparna frodas så tar alltid den stora ambitionen sin början. Det planeras stort och inspirationen blommar. Lång fram i hösten hägrar en bra tid i den nu mer traditionella tjejmilen. I takt med att löven slår ut och växer sig allt större blir antal löparpass färre.
.
I år ska det bli annorlunda, i år SKA jag följa det fasställda träningsprogrammet, banne mig, jag lovar och svär. Jag inser att jag tidigare bara sprungit två gånger i veckan, jag lovar och svär att det ska bli fyra. Lyckades nästan förra veckan då det blev tre. Men denna vecka borde jag klara det eftersom att jag redan prickat av två.
Måste medge att jag fortfarande tycker att löpning, eller den variant som jag ägnar mig åt "framåthasning" är fruktansvärt tråkigt. Jag saknar snön och skidorna.
lovar och svär, springa ska jag, lite i alla fall

Travspel for dummies

Publicerad 2011-05-01 19:03:38 i Babblat av Sussie,

Fortsätter med travtemat, helgen till ära. Har satt i hop en enkel liten guide till travspel. I och med min enorma erfarenhet känner jag att jag absolut måste dela med mig till eftervärlden, harkel. Men så här spelar man i alla fall på trav.
Titta i programmet, obs att ni tittar på rätt lopp, annars kan det hända att ni vinner pengar.
Kriterier för att välja häst,
1. Namn ( kreativitet borde löna sig mera)
2. Insprungna pengar (ju mindre pengar desto bättre, en desperat häst borde springa fortare)
3. Försök till att tyda tendens. Det finns någon slags statistik i programmet.
4. Känslor, massor av intution behövs, titta på värmningen, en häst som ser ut att vilja springa fort kommer förmodligen inte att göra det i rätt del av loppet. En häst med rolig uppsyn är formodligen inte heller en vinnare. Man får känna efter helt enkelt.
5. Gå och spela

Under loppet, titta på när hästarna springer och försök komma i håg vem ni spelade på och försök att hitta den hästen i fältet (ligger förmodligen längst bak om det inte var den som galopperade på bortre långsidan och redan står i stallet och käkar havre)

Efter loppet, försök höra vem som vann och försök lista ut om ni hade råkat spela på den hästen.

Lycka till!

Umåker V75

Publicerad 2011-05-01 09:39:01 i Babblat av Sussie,

En gång om året kommer V75-cirkusen till stan, det är lika med antal gånger per år som vi går på trav. Onekligen är det lite småtrevligt, med glada människor, späning och fina hästar. Spelet haltar dock i takt med vår okunskap. Jag passade på att vara lite paparazzi och lommade runt med min kamera.
.
Trav,


Uppvärmning


Är traven verkligen riktigt ren här?Dagens sötaste häst!
Spel och dobbel


Vi firar att förlusten endast blev 12,50 per person, alltid något...

Om

Min profilbild

Sussi

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela