Suss-uss - Ingen stjärnbloggare

Lite hit och dit om vad som faller mig på näsan för tillfället

Den vita bilens återintåg

Publicerad 2007-01-22 21:12:13 i Allmänt,

Du kanske inte tror det, men det finns faktiskt klara och tydliga tendenser. Kanske är du också en av dem som tyckt och tänkt aom en vit bil, denna bilfärg så starkt förankrad i åttiotalet, att en sådan aldrig skulle hamna i din ägo.

Nu har det hänt en av tre nya bilar som säljs i Italien är vita och visst har även den uppärmsamme här i Sverige förvånat sett sig gnugga ögonen inför synen av en modern nyutplockad bil i färgen vit?

Åttiotalet kryper närmare och närmare, men visst sjutton måste även jag erkänna att vita bilar känns snyggt. Denna blask vinter vet jag dock inte, men å andra sidan biltvättarna måste få råg till deras överlevnad dem också.


38080-158
SAAB's konceptbil Aero X, smaskigt läcker, ge mig en vit!

Creative line Elko

Publicerad 2007-01-08 19:44:13 i tummen ned,

I samband med att vi gjorde en lite lätt makeover av vårt kök i juli beställde vi samtidigt antracitgrå vägguttag från Elko från deras serie creative line, en produktlinje som enligt deras hemsida utlovar att det ska vara lätt att byta ut sina befintliga standarduttag från Elko, men givetvis kan man även köpa dessa helt nya också.

Nå dåväl, i juli när vi  beställde de fyra nya eluttag som vi behövde till vårt kök hamnade vi på en prisuppgift på ca 1500 kr. När jag sedan nu för någon dag sedan (ja, nu i januari)  skulle hämta ut de hett eftertraktade eluttagen så kom priset att hamna nära det tredubbla...

Över fyra tusen för fyra trekants plastboxar... och det var list pris.

Fyra papp ja det hade jag kunnat tänka mig att betla om jag promt velat ha vägguttag i äkta silver eller borstat stål eller något. Men plast, plast, plast i ett inte allt för exklusivt utförande.  Inte en elkomponent var heller med  för det hade jag redan i de gamla dosorna.
Jag drog tillbaka mitt visakort och bad dem returnera sakerna.

Så denna månads tumme ned ger jag till Elko som förmodligen lider av någon sorts dyrt plast komplex.
Dessutom otroligt lång leveranstid juli till januari.


38080-156

Istället för tapet

Publicerad 2007-01-07 19:18:55 i Det lilla hemmet i staden,

Jag har en tendens att vara tämligen ombytlig av mig. Skulle jag haka på allt jag vill göra skulle jag (läs tobbe) inte få göra något annat än att bara tapetsera hela tiden.

För att ändå få till lite förändring så kan man då ta till det gamla väl beprövade knepet att leka med tyg. Den senaste leken jag har ägnat mig åt är att sätta upp ett spetstyg på väggen. Enkelt och billigt (60 kr metern på Åhléns).

Jag är nöjd med resultatet och hade jag haft en svart eller grå vägg hade jag inte tvekat att smacka upp lite vit spets så här inför den förhoppningsvis analkande våren.


38080-155

38080-157

Dåliga jag

Publicerad 2007-01-07 18:57:14 i Babblat av Sussie,

Jag har totalt negligerat min blogg och ändå så hittar folk hit. Det är förnedrande att ni ska mötas av detta ouppaderade spektakel och jag lovar att jag ska försöka bli bättre. Sedan om jag kan tänka mig att hålla det är en annan femma...

Jag har tyvstartat lite på ett annat bloggprojekt, kanske avslöjar jag snart adressen dit...

Om

Min profilbild

Sussi

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela