Suss-uss - Ingen stjärnbloggare

Lite hit och dit om vad som faller mig på näsan för tillfället

Jul, Jul strålande jul

Publicerad 2010-12-27 21:41:57 i Allmänt,

När midvinternattens köld var hård, vi åkte till en enslig fjällgård.
För att fira ju i fjällen, ger extra goda revbensspjällen,
Nja, tror jag slutar rimmad är
Som sagt var blev julen en smula kyliga. Fjällbyn brukar ju oftast stoltsera med så mycket mindre klödgrader än närbelägna mer kända fjällbyar, men denna gång stämde inte det. Dock ska jag inte klaga över det då det gav mig tillfälle att ägna mig åt nattliga bokläserier fram till morgonsidan utan att det egentligen inte gjorde någon ting.
Jag hade med vår nya kamera för att testa lite och måste erkänna att det är lite svårare att hantera denna kamera än den kompaktmodell vi har sedan tidigare. Saken jag nu försöker fotografera med är en Panasonic DMC-FZ45 en sk långzoomare med 24 grs optisk zoom. Jag känner att jag måste läsa på lite och plugga lite foto om det ska bli några bra bilder på den kommande resan till Afrika.
Snön lyser vit på taken, nja, inte riktigt bra fokus här


785 stycken misslyckade månbilder senare. (Ett tag verkade en månladning som en enklare aktivitet än att få en bra bild på månen)


Test av zoomen. Masten står på en sjös och ett fjälls avstånd....Hyfsad nöjd att linorna anas!Soluppgång klockan 10 på 66:e breddgraden. Trafikläge på E:12: avslappnat.


Måste bara visa att köttbullarna var hemmagjorda!

Min absoluta favorit

Publicerad 2010-12-02 22:33:52 i Babblat av Sussie,

Vi har alla våra favoriter. Jag tror att den sak som jag skulle nämna som min absoluta favorit skulle vara något förvånande. Det är nämligen så att jag har en thing for MD-80, japp, detta snart utrangerade flygplan får mig att gå i gång lite så där småextra och blodtrycket höjas av annan orsak än av flygrädsla.
Varför har jag då fallit för detta långsmala flygplan och inte något mer mindre förvånade som fåtöljen ägget eller någon annan snart uttjatad designklassiker? Jo, motorerna på denna skapelse sitter längst bak, är man då snabb som attan och kastar sig på att tjinga plats längst fram i kabinen så blir flygresan nästan som en att glida fram genom skyarna med ett segelflyg! Tyst, tyst seglande mot målet, endast flygvärdinnornas utrop om dagens servering får det att knastra till i trumhinnan.
EN nästan hel MD-80 som jag avundsjukt konstaterade inte skulle ta mig hem.

Om

Min profilbild

Sussi

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela