Suss-uss - Ingen stjärnbloggare

Lite hit och dit om vad som faller mig på näsan för tillfället

Vår semester

Publicerad 2008-07-16 14:05:51 i Gröngölings-Golf,


Visa större karta


Här kan ni se vår semesterplan.

Det blir en del att köra, hoppas på fint väder i Björkliden så att man kan prova golfbanan där som visst ska vara något extra.

Sedan blir det ett snabbt stopp i Narvik och kanske krigsmuseet där.

Sedan ungefär 40 timmar efter att vi lämnat umeå så kommer vi fram till mormor. Det är detta fenomen som jag kallar speedsemester.

Hos mormor blir det några förhoppningsvis lugna dagar med fjordfiske och mycket mat, det brukar nämligen inte vara bra för figuren att vara hos min mormor.

zzzzzzzzebra

Publicerad 2008-07-06 16:14:00 i Det lilla hemmet i staden,

Jag kan fortfarande inte riktigt släppa Kenyaresan som skulle ha blivit av i februari i år. Kanske är det därför som jag på ett bitterljuvt sätt har börjat suckta efter zebrarandigt? Eller så har lejonhonan i mig fått något sorts jaktlust.  Här på svannen, eller sovrummet menar jag, stoltserar redan en zebratavla.
Här har jag hittat lite annan zebrainseration.


Duschvägg designad av Bertil Petterson, finns endast att köpa under -2008!


Gångmatta Brygga från Kasthall

Opysslig

Publicerad 2008-07-06 09:55:21 i Det lilla hemmet i staden,

När jag surfar runt på det de otaliga heminredningsbloggar som finns möts jag ofta av tips på olika pyssel. Goda och grundliga tips på hur man kan skapa den personliga touchen. Redan när mitt öga registrerar ordet pyssel börjar det krypa lite i tårna på mig och jag vrider mig lite obekvämt i stolen. Det kan hända att min puls ökar något och jag kan känna av en analkande stress.

Martha Steward komplexet har då fångat mig. Finns det något jag är så är det opysslig. Obehgaliga minnen från min barndom tornar upp. Påskpysslet  i lågstadiet "så fina påskkärringar ni har gjort, ehh Sussi, vad har du gjort, är det en påskkärring?"  Det är något i mina fingarar som löper amok när jag ska klippa och klistra för egen hand. Min hjärna säger precis hur det ska se ut, men händerna vägrar att lyda. Min absoluta pysslingsmardröm hände under mellanstadiet. Vi skulle tillverka mobiler, små söta fåglar i papper skulle hänga ned och dansa för vinden. Jag såg inte något sött i fågeldansen och försökte raskt utföra min uppgift för att få det överstökat. Resultatet blev ruggiga fåglar med eggiga kanter. Min lärarrinna granskade mitt verk och gav stränga order om att mjuka till kanterna och förvandla de luggslitna kråkorna till söta blåmesar. Mitt hjärta började pumpa i maximalt antal slag per minut, den order läraren gav mig var lika omöjlig att utföra och det kändes precis som när mattanten vaktade fast oss vid vårat bord, som en testosteronstinn schäfer vaktandes över att vi slutförde tallriken med bruna bönor och fläsk innan vi fick gå ut på skolgården och leka.

Jag saknar inte kreativitet men jag kanske mer är visionären som låter andra utföra efter mina instruktioner. Det gäller nog många andra praktiska saker också kan jag berätta om jag riktigt ska rannsaka mig själv...

Men i alla fall min opysslighet till trots så beundrar jag alla som har tålamod att sitta och pilla och puttra. Det som är avkopplande för andra är mer stressande än ett halvårsbokslut för mig.


Precis lagomt pyssel för mig, en bit persilja på en potatis!

Årets första (enda?) golftävling genomförd

Publicerad 2008-07-05 19:38:10 i Gröngölings-Golf,

I dag spelades årets första golftävling för min del. Bergners Open. Tävlingen var välordnad och med ett jättefint prisbord.
Men vad gjorde det när man spelade som en avbruten kratta en lång stund där i mitten av tävlingen. I dag har det funnits stunder när jag väldigt starkt funderat över varför jag ens försöker spela golf. Jag säger försöker för det jag stundtals utövade var inte att kalla golf. Men eftersom att det inte finns något bättre ord än just golf så får det bli en lång och svårtolkad synonym. Hade det funnits en motsats till golf så hade det varit just precis det som jag gjorde.

Men där mitt i all bedrövelse och bortskjutna bollar så lyckades jag hitta ett närmaste fantastiskt spel och knapde in rejält med placeringar på slutet. Allt det jag tidigare på dagen lovat mig själv, det där med att aldrig mer spela golf bara jag överlevde mardrömmen jag var inne på så skulle klubborna ut på blocket och golfkjolen brännas under rituella former. Men se, ödet spelade ett litet spratt och så vips var jag på banan igen!!

Hämd att utfästa

Publicerad 2008-07-04 17:34:01 i Gröngölings-Golf,

Så har maken passerat mig efter något år med mig som ledande i familjen. I veckan sänktes hans handikapp så nu bringar han ett lägre handikapp än mig. Tro mig att jag åter börjat gnissla tänder på nätterna och ibland även på vaken tid.

Som jag ser det nu så har jag två alternativ.

1. Tokspela den närmsta tiden och lusläsa boken "Tänk som Tiger" dvs försöka bli en bättre golfspelare.
2. Hitta på lämplig hämd, det är inte nödvändigt att maken förstår att det är en hämd för att han har lägre hcp än mig, huvudsaken är att jag får se honom svettas lite...

Angående hämden så har jag en fundering.
Maken har semester nästa vecka,
jag jobbar,
balkongen har ett naket betonggolv...

Det kanske börjar bli dags för en ändring på det nakna balkonggolvet, vi får se hur det går på golftävlingen i morgon. Går det bra kanske golvet förblir kalt, går det sämre blir det nog en åtgärd.

Om

Min profilbild

Sussi

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela