Suss-uss - Ingen stjärnbloggare

Lite hit och dit om vad som faller mig på näsan för tillfället

Chokladmousse hit eller sås

Publicerad 2006-04-30 12:52:54 i mat och dryck,


Ska stå för efterrätten på valborgsmiddagen i kväll och har börjat upparbeta en viss nervositet. Jag har bestämt mig för att göra en kopp med några olika lager chokladmousse blandad med vit och mörk choklad.

Jag brukar oftast lyckas med min chokladmousse, men en gång, den gången när jag verkligen önskade att den skulle vara fin så blev det ingen mousse det blev en chokladsås.

Så låt mig nu bedja för att gula släpper från vitan och chokladmoussen blir bra. genom att göra flera olika laddningar så hoppas jag att jag sprider mina risker så att säga!

Hoppas att ni får en trevlig valborg!

Balkongprojekt

Publicerad 2006-04-30 12:10:17 i Allmänt,

38080-69

Solen lyser och värmen är skön. MIna plantor får lufta sig ute på balkongen som senare ska bli deras hem. I dag ska jag stolapa iväg till ett köpcenter och köpa mer jord sedan ska jag sätta gurka! Lite längre fram ska jag även sätta sallad i baljor och massor av kryddor. Ska jag väl hålla på och påta med växter så ska det ge en belöning i form av något ätbart!

Var på trav i går, V75 vi gick ihop några och spelade. 7 rätt helt fantastiskt, dock så var utdelningen inte lika fantastisk, vi fick inte ens tillbaka pengarna. De 118 kr som vi vann och som skulle fördelas på 7 stycken, satsades till hela summan på en lågoddsare som när det väl kom till kritan försvann i klungan. Vann gjorde en högoddsare som gav 37 gånger pengarna, och jag som tyckte att han såg fin ut på värmningen, varför spelade vi inte på honom i stället?

Bag in box praktiskt vs njutning

Publicerad 2006-04-28 19:34:55 i mat och dryck,

Fredagkvällar är en sådan kväll när jag ofta är tillfreds, då önskar jag inget mer. För det mesta annars så är det alltid något som kan ändras, något som man kan bli bättre på. Men på fredagkväll, då är jag bara nöjd. Efter en god middag och ett glas vin, vad mer kan man egentligen begära?

Det är med vin min absolut klara åsikt är att vin skall njutas och inte enbart drickas för att det innehåller alkohol (alkoholen är bara en trevlig bieffekt!) och vi tråkiga och praktiska skandinaver envisas med BIB'ar (bag in box) det är praktiskt och man sparar några tior. Men face it egentligen, vad får man? Ett tunnt vattnigt vin, drickbart, visst, njutningsbart, mindre trovärdigt. BIB kan fungera på stora buffén men i den lilla vänskarans goda lag, satsa på ett flaskvin, i alla fall de tre första glasen innan smaklökarna är allt för bedövade, sedan spelar det mindre roll vilket vin det är.

För den som ändå uppskattar det praktiska hos BIBen så har Bengt-Göran Kronstam för DN's räkning listat de bästa bag in box vinerna


38080-47

Tidningsläsning

Publicerad 2006-04-28 10:30:48 i Allmänt,

Residence nummer 3/2006


Har haft tillgång till lite lyxtid. Den spenderades njutningsfullt i den förråds bortglömda IKEA-fåtöljen som nu har fått ett nytt liv på en av balkongerna.


Denna gång var det magasinet Residence som fick följa med ut i kuvösvärmen. Jag har ett litet speciellt förhållningssätt till mitt tidningsköpande. Då min likviditet inte är särskilt glädjefylld får man raskt hugga ned antalet köp i tidningshyllan. Jag är en stadig läsare av Plaza interiör, en billig och bra tidning, 30 kronor kan man liksom alltid hosta upp. 50 kronor känns mer. Nåväl tillbaka till mitt speciella förhållningssätt till inköp. När jag har köpt  en tidning får den liksom ligga och gro till sig innan jag öppnar den. För att läsa vill jag ha perfekta förhållanden, mitt tidningsläsande ska vara en belöning till mig själv och jag skall kunna lägga ned den timmen utan att min hjärna ska leda in mig på andra tankar om borde’n. Därför förknippar jag mitt läsande med renstädad lägenhet och färdiggjort arbete, en god kopp kaffe eller ett glas vin och lyxen och tillfredställelsen är i topp.


Jag gillar det spektakulära i Residence. Det är få reportage som handlar om ”så här byggde jag om typhuset” . De fritidshus som visas ligger så långt bort från den realistiska dröm som man själv kan ha, men så skönt det är att få drömma en stund. Leka med tanken på att pengar inte spelar någon roll och budgetlösningar är ett ord som man inte känner till stavningen på. Året runt bostaden på Gotland i ensligt läge, stora glaspartier ut mot en öde strand. Ett kök så där som jag vill ha det, långa bänkrader med få attribut som skvallrar om att det faktiskt är ett kök.


Möbelmässan ges utrymme och tidningen presenterar sina 31 favoriter, klädhängaren Wire Three av Louise Hederström lade beslag på första platsen. Själv suktar jag mest över stolen Leaf av Lievore, Althrerr, Molina  som är rankad som nummer 30. Stolen kunde gott ha platsat i en av mina kuvöser.


Vidare åker en reporter till Paris med Simon Davies, ni vet inredaren från TV som triangelverkar med Thomas och en jack Russel. Fast att de besöker klassiska och nyklassiska antikmarknader så lyckas Simon ändå på sitt hemtrevliga anglosaxiska sätt få ur sig att svenskar säger att de vill ha vitt och cappuccino men blir överlyckliga när de får lila och guld. Min anglofiliska läggning blir bara större ju mer jag ser denne man.


En annan go’bit med Residence är att man som läsare ofta för följa med in i Turning torso vilket hus, tänk att ett hus allena kan väcka längtan i en lapplänning som mig om att få ansöka om asyl i Skåne. Det enda som talar mot en flytt dit är hyran och det faktum att jag tror att jag skulle bli lite småängslig av att bo för högt upp. En bekant som pluggat i Canada och varit inhyst på 50 våningen sade att de gungade friskt i vinterstormarna. Fast å andra sidan som före detta fjällbo så har jag vissa vana från stormar som sliter så hårt att man ber att huset skall hålla ihop i alla fall lite till.

Kunde själv!

Publicerad 2006-04-27 10:47:12 i Allmänt,

Eller, nog var det kanske Jesse som gjorde det mesta! Speglarna är nu i alla fall uppsatta och det kom att bli mindre krångel än vad jag från början trott. Tanken var att jag skulle ha hängt dem horisontellt men efter lite övervägande och upphållande från Jesses sida så kom jag (vi) fram till att lodrätt var rätt.

Rummet fick en helt annan karaktär (bilder från hur det såg ut innan finns längre ned) takhöjden lyftes och rymmet fick mer rymd.  Det kanske hade blivit bättre med tre speglar på rad, men när jag återvände till ÖB så var det slutsålt. Fast å andra sidan så kanske det hade blivit lite för mycket med tre, lite för tungt.


38080-65

38080-67
Hemma hos!

Växthusprojekt del 1

Publicerad 2006-04-26 22:58:54 i Allmänt,

Ena balkongen ska bli fylld äv ätbara växter har jag tänkt. Med tanke på att jag är totalt obotanisk och rent av klantig när det gäller växter så är jag fylld av beundran inför mig själv och det faktum att 10 av mina 15 satta tomatfrön har kommit upp. 7 av dessa har hittils överlevt ...

För att bättra på mina odds och i alla fall få en överlevande och fruktbar växt så slank jag in på Granngården i dag. De hade någon plantdrive på tomater, paprika och spansk peppar, där man fick fyra för 99.

Jag gick hem med mina nya plantor och ställde dem dem för luftning brevid mina egen uppdrivna plantor som solade på balkongen . Jag böjde mig ned över de av mig uppfödda plantorna och sade  med kärleksfull röst.
-Se, så där ser fina och stora plantor ut, växer er raskt lika stora och överlev! Överlev upprepade jag ett felertal gånger kanske mer väsande än mjukt och smekande.  Jag var tvungen att konstatera att mina egna plantor är sorgeväckande små, låt mig hoppas på ett fula ankungen fenomen.

Jag köpte även frön och ska prova sätta gurka, min gamla gymnasielärare i botanik skulle ha sett mig nu, undra om hon skulle få samma spassmiska  chock som min företagsekonomilärare från gymnasiet fick när han hörde vad jag nu utbilade mig till ...38080-64
Kanske bäst att jag håller mig till plastblommor i alla fall?

Fräcka mattor till kanonpris

Publicerad 2006-04-25 13:24:41 i Allmänt,

´Jag vaknade i morse så där mer död än levande. Jag räckte mig efter morgontidningen men jag insåg att jag var för trött för att orka hålla uppe den. Reklambladet från Rusta var i lagomt förmat och av lättsam tyngd så det blev att jag ögnade igenom det i stället. Billiga borrmaskiner och campingset för två. I slutet av reklambladet så fastnade dock mina ögon på en matta. Den heter Miami och säljs till det gosiga priset om 199 kr just nu.

Jag måste erkänna att jag är väldigt svag för mönstret.

38080-6238080-61
Mattan Miami från Rusta 199 kr

Hemma igen!

Publicerad 2006-04-24 11:43:08 i mat och dryck,


Huset där jag växte upp är som en evigt rinnande källa till fyndigheter! Tro mig att jag blev förvånad när jag fann min egen far bärandes de glasögon jag nu har i min hand. Jag avväpnade honom strax och sade att det inte var något för äldre herrar och när jag så packade ihop mina saker för att bege mig hem igen efter semestern så råkade dessa guldklimpar som av en föraning om ett bättre liv hoppa ned i min handväska.

Vad tycks, visst är de underbara?

38080-60
Något att flanera på stan i när man vinat sig modig?

Snigelsurf

Publicerad 2006-04-16 23:55:51 i Allmänt,

Har påsksemster nu. Ligger i mitt barndomshem till fjälls och äter och mår gott. Åker skoter och tänker att jag egentligen borde vara hurtig och åka skidor, men borde är ett ord som ligger långt i från ska eller har gjort.

Modemfarten gör att bloggandet får stå tillbaka den här veckan.... Men det låter som att bredbandet skall komma hit i slutet av sommaren!

Kan kanske inte själv

Publicerad 2006-04-11 23:59:07 i Allmänt,

De här speglarna med ´schysst guldram. Kan nog inte hänga upp dem av egen förmåga, inte i kväll i alla fall. Måste köpa lite mer "grejor" och makapärer för att få upp dem, de är tunga!

De är ca 140 långa och kanske 40 breda. Jag tror att det kommer att bli jättesnyggt ovanför soffan.

Om någon för lite mer än två veckor sagt till mig att jag skulle köpa en spegel i en svulstig guldram så hade jag gett upp ett rått skratt, tänk så fort man ändrar sig över saker och ting =)

38080-59
Speglar köpta på ÖB 99 kr styck


Kan själv ehh

Publicerad 2006-04-11 20:38:26 i Allmänt,

Jag hade gett upp om att hitta något guldramigt att sätta upp ovanför soffan. Men se så i dag var jag ute på min första promenad som ska bli till en vana. Gick in på ÖB av alla ställen eftersom att jag ändå råkade passera.  Där i ett ensligt hörn stod det avlånga spelar med vulgär guldram till det oerhörda priset av 99 kr styck!!!

Nu har jag inhandlat två stycken och skall nu försöka få upp dem på väggen. Förste slagborrare är borta och ser på hockey och jag har insett att befintliga hängare på spegeln sitter så placerat att spegeln skall placeras i lodrätt läge, jag vill ha dem horisontellt... Undra hur mycket lim som ska till för att man ska kunna limma upp arrangemanget? Hm, kanske inte någon bra idé.

Ska inventera verktygslådan...

Funderingar inför uppgradering av köket

Publicerad 2006-04-10 11:49:14 i Allmänt,

Jag har väntat länge nu på mina granitskivor till köket, men efter som det ska fixas "genom kontakter" får jag snällt vänta.

Nu tror jag dock att det snart börjar röra på sig och jag måste återigen börja fundera på vad jag ska göra åt det befintliga kaklet. Det som sitter där i dag är beige/rosa och skovligt. Det passar inte alls ihop med den gråspräckliga laminatplatta som sitter på köksbänken i dag. Jag vill ha något poppigare så det kommer att åka ned.

Jag har två alternativ i mitt huvud just nu. En 10*10 kakelplatta i så högglansigt svart att den kan tjänstgöra som spegel, eller en glasskiva med målat antracitgrått på väggen.


38080-58
Köket som snart skall få sig en make over. Jag är ruskigt sugen på den nya spisen från E-lux med induktion får se om lottokupongen gör rätt jobb.Tomat eller ogräs?

Publicerad 2006-04-10 09:18:58 i Allmänt,

Som ogrön nybörjarodlare så är det inte alltid lätt att skilja på mellan bra och dåligt, mellan äka vara och ogräs.

Mina tomatplantor har äntligen börjat komma upp. Fast ska jag vara ärlig så vet jag inte om det är tomat som har kommit upp eller om det är något annat. För ska sanningen fram så är jag helt lost på allt som har med gröna växande saker att göra.

38080-57

En helt ny värld av kuddar

Publicerad 2006-04-06 23:55:11 i Allmänt,

Jag har alltid varit av typen "enfärgat enkelt tyg" den sista tiden har jag börjat omvärdera det. Indiska är en affär som jag endast gått in på och sedan gått ut igen. Nu helt plötsligt har jag börjat stanna allt längre där inne. Framför allt deras fyndbord brukar kunna innehålla trevliga kuddfodral som annars är löjligt dyra var än man ska köpa dem.

Dessa söta kuddar köpte jag för några månader sedan. De har en klart uppiggande effekt på mina PS-fotöljer

38080-56

Dubbel bloggande

Publicerad 2006-04-05 19:25:35 i Allmänt,

Jag hade tänkt hedra min flertydiga personlighet med att blogga på tvåställen

http://artdekis.blogdog.se/ kommer jag att skriva om mina funderingar och jag i ren allmänhet.

Här på sussuss kommer jag att fortsätta blogga om det som har med mitt intresse förinredning att göra, vad som händer i mitt hem och vad som jag tycker om etc.

Ingen ketchupeffekt här!

Publicerad 2006-04-04 20:15:09 i Allmänt,

Att jag inte har gröna fingar är allmänt vedertaget. Min krukväxter dör som en följd av mitt bristande intresse och min oförmåga att komma ihåg att växter tydligen vill ha vatten också.

Men, jag brukar vara bra på att krukodla för balkongen. Men tydligen inte längre. Som den konspiratioriker som jag är så är jag nära till att anta att "tomatfrönas liberation front" har gaddat ihop sig mot mig. Jag lovar det är alldels säkert sant! Jag har satt ca 15 tomatfrön endast 5 har kommit upp! Detta måste vara tomatfrönas hämd mot mig för alla de växter jag har tagit död på under åren. Men varför skall de straffa mig så här? De ska ju få komma ut på balkongerna i sommar och där är jag faktiskt växligt av mig, växtlig så att de flesta av växterna överlever merparten av sommaren.

Som motbevis för de trilskande tomatplantorna vill jag bara visa dem hur det tidigare har sett ut på min balkong.

38080-55
Nästan helt frisk murgröna och en gul ärta

Världens tristaste människa

Publicerad 2006-04-03 19:33:21 i Allmänt,

Har fått lite pikar om att bloggen dammat igen den sista veckan. Ack, ja så sant. Har försökt uppdatera flera gånger men så fort jag har fått fram den här sidan så har det blivit alldels ekotomt uppe i mitt huvud, ett inte allt för ovanligt fenomen.

Vad jag har grubblat på sedan sist är att jag ska inhandla en stor fet på gränsen till vulgär guldram och hänga ovanför soffan. Jag tror att det kan bli en rätt bra avbrytning mot mitt annars så typiskt nordiska moderna hem. Lite mer mot art decco, en fet mingvas skulle göra sig fint i ett hörn som annars bara samlar damm..

Vad tror ni visst skulle en fet guldram passa otroligt bra här över?38080-54

Om

Min profilbild

Sussi

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela