Suss-uss - Ingen stjärnbloggare

Lite hit och dit om vad som faller mig på näsan för tillfället

Vårfina gardiner

Publicerad 2006-03-21 13:51:16 i Allmänt,

Uppsatsen klar! Kursen tentad, och plötsligt blev det tid över! tentan i lördags firade jag med att köpa nya gardiner på Åhlens som hade 20% på sina gardiner.

38080-52
Gardiner från Åhlens

Gammalt proslin igen!

Publicerad 2006-03-14 22:07:27 i Allmänt,

Fick med mig några rariteter från helgen i barndomshemmet. Min kära syster hade rotat fram några underbara kaffekoppar från farmors gamla gömmer som hon på ett något intutivt sätt förstod att jag ville ha.

Jag blev överlyckliga! De är  Gefle-Porslin av modellen Julia! Nu måste jag bara få fikabesök snart så att jag kan plocka fram dem. Som jag hivar i mig kaffe när jag är själv är det halvlitersmugg som gäller =)

38080-50
Mina nya favoriter!

Sportlov för äldre

Publicerad 2006-03-14 22:01:35 i Allmänt,

Utan barn och i pretrettioårsåldern (huvaligen) så får man ta sig sitt sportlov själv. Det som tidigare var en vecka byts nu ut mot en långhelg.

Åkte upp till mina barndomstrakter i helgen. Lappland visade upp sig från en mycket positiv sida. Strålande sol men bitande kyla i marsmorgonen.

Sportande, kan jag väl inte säga att det blir så mycket av. Men tanken fanns i alla fall. För att jag tänkte dagligen att jag borde ha åkt lite skidor på tvären, vilket aldrig kom sig för att ske. Visst är det tanken som räknas?

Sportandet blev i stället till motorsportande. Jag återsåg en kär gamal vän. "Lill-Polarisen" närmare kallad. En liten ärtig snöskoter från början av nittiotalet med rosa handtag. Jag och Lill-Polarisen har haft många trevliga stunder tillsammans. När man växer upp i en glesbygd i de västliga delarna av Södra-Lappland så är mopedsäsongen mycket kortvarig, för att inte säga obefintlig. Sommarmånader är mer tillfälliga än varaktiga och snön evig. Ett nästintill istidbaserat landskap stimmulerar till motoraktivieter med något slags band istället för hjul. En fjällbo föds praktiskt taget på sin snöskoter. 16-års dagen betydde i alla fall tidigare att man fyllde frihet. (Nu mer krävs sköterkort för att få köra men då gällde bara ålder) med kompisar utspridda inom socknen som geografiskt sett omfattar en si sådär 9 mil så var en skoter ett verktyg för att träffa kompisar. Jag och Lill-polarisen flög socknen runt och off the reckord kan jag tala om att Lill-Polarisen gör 140 kmh i timmen, officiellt har den aldrig gått snabbare än 70...

Vårvinter betyder för en fjällbo att den sociala delen av året börjar. Det är nu den karaktäristiska fjällbon träffar folk. Man åker man ur huset på sina snöskotrar och träffas på vissa av fjällborna erkända platser. Var by eller vart sällskap har sitt eget "goställe" där man gräver ned sig i snögrottor och häckar hela dagarna med "gofika". Sedan tar man en runda med skotern och hälsar på i de andra häckningsställena.

38080-51

Jag och Lill-Polarisen! Obs det är jag som ligger på skotern, inte en strandad valross som vissa har trott. Jag har faktiskt 5 tröjor, dunjacka ala michelin och förutom dubbla långkalsonger och träningsbyxor även två par täckbyxor, jag frös nästan inte alls!

Roliga tidsfördriv

Publicerad 2006-03-07 20:00:59 i Allmänt,

Även om man inte går i ombygnadstankar eller tänker köpa nya möbler så är det roligt att koppla av och roa sig med några olika program som finns på nätet.


För den som gillar kök finns IKEA kitchen-planner, ett program där du kan designa ditt eget IKEA-kök. Hur roligt som helst och gratis!

Här kan du ladda ned ditt eget köksdesingar program
http://www.ikea.com/ms/sv_SE/complete_kitchen_guide/planner_tool/download/index.html


Om du vill provmöblera ett rum med möbler från Bo concept kan du hämta hem deras program Furnish gratis här

http://www.boconcept.se/Default.aspx?ID=9148


För den som gillar badrum kan man via denna siten hämta hem en kupong som ger ett gratis badrumsplanerar verktyg. Grundskivan har ett urval av badrumsmöbler från svedbergs och ett urval av kakel och klinker. Vill man kan man köpa till fullt sortiment av möbler och kakel. Klicka på länken och välj Svedbergs badrums CD. Skivan hämtas sedan i närmsta badrumsbutik (oftast brukar man kunna få skivan gratis där ändå även om man inte har med sig någon kupong)


http://www.room328.se/cdshop/cdshop.asp


38080-49

Bild tagen från Svedbergs Badrums CD  www.room328.se


Måste bara varna för att produkterna är starkt beroende framkallande... :)

Så var det måndag!

Publicerad 2006-03-06 22:17:00 i Allmänt,

Täckbyxor och bikini! Kan det bli annat än Lapplands högkvarter Lycksele!

Täckbyxorna behövdes för att gå en sväng på den traditionella markanden, och bikini behövdes för bubbelkoppen i spa-anläggningen som tillhör hotellet. Tro att jag njöt av att få sitta i ett varmt bad med en god öl i min hand.

Helgen till ära var det ungefär -20 grader. Från den varma sköna inglasade badanläggningen ledde så en dörr rakt ut i kylan. Ca två meter fick de modiga (det tog ett tag innan jag kunde kategorisera mig som sådan) springa för att kunna kasta sig i utomhusjacuzzin. Jag öppnade slutligen dörren, min fötter frös nästan fast på den is som fanns på marken, allt annat än smidigt kastade jag mig så in i det varma vattet. Den varma ångan från vattnet gjorde lyckligtvis så att de kroppsdelar som tvunget befann sig ovanför vattnet inte förfrös.

Min vän Jessica stoltserade efter utomhus badet med en snygg reva på bakdelen, hon sade att hon klantat sig rejält när hon skulle hoppa i poolen. Hon hade visst halkat och hamnat i famnen på några vänliga herrar som fångat upp henne.

Efter badet väntade en trerätters middag och underhållning av Wallmans salonger.

Hotell Lappland är som en strandad Finlandsfärja med sämre utbud av taxfree. Men helt klart ett bra och nära alternativ till lite skön avkoppling.

38080-48

Otroligt duktiga sångare och sångerskor! +++++ för talang! Bild från http://www.hotelllappland.se/

Löven knoppas!

Publicerad 2006-03-03 21:36:07 i Allmänt,

Från vardagsrummet blandas hoppet med förtvivlan. Det är Rögle som står i vägen för fagra Björklöv att frodas i kval till den förnäma elitserien. Matchen mellan skånes stoltheter (?) Malmö och Rögle visas just nu på tv. Hoppet och förtvivlan byter skepnad i rösten som är belägrad i soffan. Nyss deklarerades det att den matchen var mer spännande än OS-finalen mellan Sverige och Finland. Vilket jag säkert kan hålla med om då spänningen i OS-finalen var lika pinnkivande som ett vanlig svensk kanelbulle, man vet vad man får, det smakade gott men särskilt spännande var det inte förrän man kommit in till den sockrade kärnan.


Jag är lite smått nervös i kväll. Min bästa kompis kom förbi tidigare idag och medan vi häller upp första pavan i karaffen så säger min kompis och min sambo att de förväntar sig att jag skall packa en väska under kvällen och att denna skall innehålla både bikini och täckbyxor? För att vi ska tydligen på utflykt i morgon. Tro att jag är nyfiken vilken plats på jorden kan vara så att man i sitt bagage både behöver bikini och täckbyxor??? Min otålmodighet och min extrema nyfikenhet håller just nu på att knäcka mig och intet de säger!


38080-47

Just nu kör jag med ett lite mer fult spel, öppnar ytterligare en flaska för att jag vet  ~ In vino veritas ~ och jag vill väldigt gärna veta vad de har planerat för mig i morgon!


Så trött

Publicerad 2006-03-02 13:43:16 i Allmänt,

Hur håller man sig egentligen vaken när det enda man vill är att sova? Sedan jag kom hem vid halv ett tiden har jag konsumerat en bodum-kanna med kaffe, starkt kaffe, fick nästan dricka det med sked så starkt var det, men resultatet uteblev, eller rättare sagt jag blev bara ännu tröttare. Sitter nu här och ska renskriva en massa saker, men det går i snigelfart. Det enklaste vore förståss att lägga sig och sova en kvart, men det vill jag inte. Jag har nämligen fått problem med att sova på nätterna så i kväll vill jag verkligen vara trött så att jag kanske kan somna. Men hittils i veckan har inte den taktiken verkat så speciellt bra.

Uppsatsen nästan färdig, hoppas bara att vår handledare delar vår uppfattning om det...
I slutet av mars förhoppningsvis kommer mycket av mina bedrövelser att vara över. I aprill ska vi vara lediga i nästan två veckor! Ska åka upp till mitt barndomshem och bara må gott. Köra långa fjällturer, gosa på ett renskinn och kanske om jag ids ta och glänsa en dag i backen också.


Fast just nu så vill jag bara göra så här...

38080-46
Sovande, solbränd, solsvedd på ett hotell på Sicilien... varför är inte det dåblicket , dagens ögonblick?

Om

Min profilbild

Sussi

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela