Suss-uss - Ingen stjärnbloggare

Lite hit och dit om vad som faller mig på näsan för tillfället

Mitt i stöket

Publicerad 2008-11-18 13:29:16 i Renovering,

Ett rop från kauset!

70 liter färg sedan ser det ljust ut även på andra ställen än våra väggar i huset....

Hallen var grym, en liter häftgrund per kvadratmeter sjuttiotals textiltapet. Roller rullande tio centimeter per nerdränkning i tråget. Extremt tröttsamt. Men resultatet var definitivt värt det tapetens struktur blev verkligen vacker i övermålat skick.

Nu ska jag rusa tillbaka till huset som efter dagens besök på banken faktiskt är VÅRT!  Nu ska jag sätta mig och måla Trappräcket, sedan väntar städning då vi är klara med all målning som ska göras innan inflytten.

I morgon drar jag till stockholm och hoppas att grabbarna har lagt golv färdigt tills jag kommer hem på fredag. På lördag går stora flyttlasset!


Hall föreHall efter några varvs målning, räcket ska också bli vitt

Shoppat

Publicerad 2008-11-13 22:24:30 i Renovering,

I kväll har vi inhandlat en massa färg, eller färg och färg, en massa färgburkar med vitt i. I morgon kör vi igång.
Önska oss lycka till.

Tror någon att jag kommer att få problem att ens få upp armarna på skrivbordet på måndagmorgon?

Stökigt

Publicerad 2008-11-09 21:16:23 i Renovering,

Här råder en förtvivlad icke ordning. Flyttkartonger blandas med sopsäckar och nyinköpta saker till huset. Det mesta är är dock nedpackat nu, förutom en trilljon lösa saker då.

Den 22:a går flyttlasset. Men vi kommer att leva i kappsäck innan dess i och med att vi ska in och börja måla och lägga golv till veckan.


Ordning råder någon annan stans...


Nyinköpt golv som väntar på att få flytta hem


Planlösningen

Fördrink

Publicerad 2008-11-08 10:23:14 i mat och dryck,

Hittade en tomflaska med älgörtsdricka när jag packade ut ett köksskåp.

Coctail "Midnattssol"

Blanda ut älgörtsdricka med naturell Loka, gör drickan lite starkare än vad som står på paketet.

Fyll ett martiniglas med 1/3 krossad is.
4 centiliter Martini Bianco eller 4 cl vodka beronde hur stark man vill ha den

Fyll upp glaset med älgörtsdrickan.


Älgörtsdrickan brukar finnas att köpa i presentäffärer.

Det närmar sig

Publicerad 2008-11-08 10:17:05 i Renovering,

Ungefär en vecka kvar nu till vi får komma in och börja greja! Var och tittade på huset igen i torsdags. Vilken konstig känsla det var att stiga in i ett tomt hus och faktiskt börja tänka sig att vi ska bo där.
Mitt i all bubblande förväntan infann sig också ett "shit, vad här kommer att bli mycket att göra"

Golvet är inköpt och ligger och vilar här i lägenhetens vardagsrum. Ville inte riskera att det skulle ta slut på affären innan vi hunnit få vår del.

I dag är det vitvaror som står på tapeten. Ska snart åka ut och börja kolla läget på marknaden.Golvad

Publicerad 2008-11-04 20:29:28 i Renovering,

Var ännu en sväng på nya häng stället K-rauta i helgen. Har nu bestämt oss för golvet till 100%. Det blir ett clickgolv i svart/grå ek. Jag tror, men kanske mest hoppas, att detta golv ska ha den perfekta färgsättningen för att dölja smuts...Golvet, bilden tagen med mobilkameran så återgivningen är väl inte vad som kan kallas för perfekt.


Till och med Simon och Thomas gick svart/vitt i går! Köket de gjorde om i gårdagens program  var bland det snyggaste jag sett dem göra. Att få se det svarta golvet i kontrast mot det vita befäste min tanke om att ha ett svart golv och vita väggar i delar av huset.


Bild från tv3.se

Det luktar Sussi

Publicerad 2008-11-03 19:34:46 i Babblat av Sussie,

Städade just ur badrumsskåpet och hittade en väldigt gammal flaska med högstadiets favoritparfym. Att jag var synonym med lukten förstod jag redan då.

En dag bröts strömmen precis lagomt till att klassen hade bytt om för gymnastiktimma. I skenet av nödutgångarnas belysningen kom vi på att vi skulle leka kurragömma. En räknade och vi andra sprang och gömde oss. Jag trodde mig ha hittade det perfekta gömstället i en låda bakom några madrasser som jag drog över mig. En efter en hittas men jag låg kvar i min låda. Tills rummet jag gömt mig skulle genomsökas. Full av tillit inför min egen förmåga att gömma mig, trodde jag att jag låg säkert. Klasskamraten kommer in dörröppningen, sniffar några noslingar och säger sedan "Ahha här inne är Sussi, det känner man på parfymen" Likt en blodhund sniffade han sedan reda på mig.

Sensmoralen i det? Bär inte parfym, du vet aldrig när det är dags att leka kurragömma!

Favoritparfymen var förövrigt Chloé.

Åttioelva nyanser av vitt

Publicerad 2008-11-02 15:39:21 i Renovering,

Ett visst frö av frustration har börjat att gro. Eller så är det mer proportionerna som har svämmat över. Om allt går som det ska, kan vi om två helger ha fått komma in i huset. Vi får då lite tid på oss att måla och lägga golv innan stora flytten sker. Det har känts jätteenkelt. Golvet är valt, och det som ska målas ska målas vitt. Men enkelheten är inte så enkel. Vilken nyans av vitt? Bruten mot rött går jättebort, lägenheten har varit så och ibland har intycket av laxsoppa infunnit sig när väggarna har beaktats, visserligen är laxsoppa jättegott, men inte på väggen.

Jag fick lite panik inför sovrummet i går, insåg att det är ganska stort. Att måla det helt vitt tillsammans med ett sparsmakat möblemang skulle kunna ge en rätt instutionell känsla. Det är inte något alternativ att leka med textilier då maken är allergisk och textiler samlar damm.

Drog med maken på K-rauta i dag för att titta på lite färg. Tyvärr har ingen riktig färgbutik varit öppen under helgen så att jag kunnat få mer inspiration. Men K-rauta hade i alla fall färgstickor och massor av broschyrer.Vilken färg har snö?

Sentimental separationsångest

Publicerad 2008-11-01 13:39:42 i Babblat av Sussie,

Mina tankar går till det där överfyllda förrådet igen. I där finns det nämligen 4 stora bagar med kläder från mitt tidigare liv som hästägare. Eller ok, det är fyra bagar och några sopsäckar med hästkläder. Dessutom någon sopsäck med grundkit för att kunna sköta en häst.

Rimligtvis om jag tänker förnuftigt så behöver jag inte alla dessa kläder. Jag rider några gånger per år bara. Men ändå, dessa kläder som legat otvättade och nedpackade i stortsett i 7 år nu sedan jag sålde min sista häst. Kommer jag någonsin att ta fram dem igen? Även om jag skulle bli med häst igen eller ta upp det på annat sätt så borde jag inte då vilja köpa nytt? Men ändå så är känner jag mig så sentimentalt bundna till dessa kläder, att göra sig av med dem skulle kännas som att jag sålde alla mina hästar jag haft ytterligare en gång?

Nej, jag får bli lite realistisk, spara det som kan sparas, packa en bag med kläder och skicka hem den till pappa. Det är ju ändå där som det blir mest häst när jag får pussa på syrrans.Jag och syrrans Kvika en jul för några år sedan. Tyvärr lämnade Kvika oss för någon vecka sedan.Jag och Soya, badar under ett sommarlov. Vattnet i Över-Uman var inte lika varmt som bilden tycks säga.Vinga Värsting, min första ponny.

Om

Min profilbild

Sussi

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela